Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
13.05.2025
wtorek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Grill Kamado
expondo
Artykuły spożywcze
Pizzola
Cukiernia M&K
Debic
Barry Callebaut
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Targi i wystawy
Relacja z VIII-go Międzynarodowego Kompleksu Targów Gastronomiczno-Hotelarskich EuroGastro 2004

Program EuroGastro urozmaicił bogaty program imprez:

Zobaczcie Państwo

Podsumowanie - Galeria 1

Podsumowanie - Galeria 2

Nagrody - Galeria 3

Poland Sweets 2004

Barista 2004

Pokaz im. A. Białkowskiego

Restauracja PZH

Relacja z EuroGastro 2003

Relacja z EuroGastro 2002

  • Podczas Międzynarodowych Targów Wyposażenia Hoteli „WordHotel” odbyło się seminarium Izby Gospodarczej Polskiego Zrzeszenia Hoteli pt. „Polskie hotele w Unii Europejskiej – zapowiadane zmiany w ustawie o usługach turystycznych i rozporządzeniach wykonawczych”. Zrezygnowano z dyskusji panelowej na temat Ustawy o Radiofonii i Telewizji dotyczącej zmniejszania obciążeń w opłatach abonamentowych, którą miała przygotować Polska Izba Hotelarstwa. Nie odbył się zapowiadany Salon Ekspertów z poradami w zakresie modernizacji obiektów, doradztwa prawnego z odpowiedzialności cywilnej hotelarzy za gości oraz doradztwa psychologicznego w sytuacjach kryzysowych.
  • Dział Drink&Bar uświetniły III Otwarte Mistrzostwa Polski Barmanów w kategorii free style organizowane przez Stowarzyszenie Polskich Barmanów oraz Wyborowa S.A. Startowało 22 zawodników, którzy przygotowali drinki według własnych receptur. Podstawowym składnikiem każdego drinka musiała być wódka Wyborowa. Podczas konkursu oceniana była obok jakości koktajli, widowiskowość pokazu. Mistrzem Polski został Krzysztof Drabik. Wicemistrem Polski został Cezary Broda. Trzecie miejsce zajął Jacek Makowski. Konkurs został zorganizowany przez firmę Wyborowa S.A. przy współpracy ze Stowarzyszeniem Polskich Barmanów.
  • Apro Trade – przedstawiciel Europejskiego Stowarzyszenia Kawy Wysokiej Jakości – przygotował Mistrzostwa Barista, czyli niezwykle widowiskowy konkurs dla profesjonalistów zajmujących się parzeniem kawy oraz serwujących różnorodne desery kawowe. Producenci włoscy promowali wina oraz produkty o nazwie chronionej, których można było spróbować podczas licznych degustacji oraz wine testing. Odbyło się także seminarium, przygotowane przez Stowarzyszenie Sommelierów w Polsce, pt. „Podstawy sztuki sommelierskiej w restauracji” skierowane do restauratorów oraz znawców wina. Z kolei w ramach seminarium „Wina austriackie – wschodząca gwiazda Europy” zostały zaprezentowane wina z głównych regionów Austrii.
  • W ramach Targów EuroSweet 2004 odbyły się mistrzostwa cukiernicze Poland Sweet 2004, podczas których zawodnicy mieli za zadanie przygotowanie eksponatu z karmelu i deseru lodowego oraz eksponatu z czekolady i deseru z wykorzystaniem czekolady. Organizatorem pokazu był Club Kreatywnych Cukierników, założony przez Mistrzów Cukierniczych Bożenę Sikoń i Janusza Profosa oraz Klub Szefów Kuchni.
  • Podczas Targów Catering Komisja Gastronomiczna PZH zapraszała do swojej Restauracji PZH w Sali Sienkiewicza.
  • Patroni prasowi targów organizowali własne seminaria dotyczące m.in.: systemów HACCP, vendingu czyli automatycznej sprzedaży, sytuacji polskiej gastronomii po przystąpieniu do Unii Europejskiej. Wydawcy zorganizowali między innymi spotkania na aktualne tematy: "Przy Stoliku" - "Systemy HACCP warunkiem funkcjonowania firm gastronomicznych i hotelarskich na rynku UE", "Food Service" - "Vending - automatyczny zysk". W tym drugim uczestniczyli: Jacek Czauderna - dyrektor Nestle Foodservices i Adam Piskór - z firmy Profi Vendo, członek Komitetu Założycielskiego Polskiego Stowarzyszenia Vendingowego.

 


 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic Barry Callebaut iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak CompArt International Naczynia Polska Baziółka Gros Frogut
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000