Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
13.05.2025
wtorek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Grill Kamado
expondo
Artykuły spożywcze
Pizzola
Debic
Cukiernia M&K
Barry Callebaut
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Stowarzyszenia i organizacje
Restauracja Klubu Szefów Kuchni i PZH
Zobaczcie Państwo

Podsumowanie - Galeria 1

Podsumowanie - Galeria 2

Nagrody - Galeria 3

Poland Sweets 2004

Barista 2004

Pokaz im. A. Białkowskiego

Restauracja PZH

Relacja z EuroGastro 2003

Relacja z EuroGastro 2002

Komisja Gastronomiczna PZH oraz Klub Szefów Kuchni zapraszali do swojej Restauracji na zdrową kuchnię w wykonaniu mistrzów kulinarnych. Proponowali Gościom Targów wspaniały wybór potraw lekkich i zdrowych, które swoim smakiem zachwyciły jurorów na niejednym konkursie kulinarnym. O randze tej kuchni niech świadczy fakt, że pozyskali sponsorów, których produkty od lat wiodą prym na rynku polskim. Goście często zaglądali do restauracji, która znajdowała się w Sali Sienkiewicza Pałacu Kultury i Nauki. Nad organizacją Restauracji czuwał Przewodniczący Komisji Gastronomicznej Krzysztof Dubrow.

W Restauracji gotowali szefowie kuchni:

Jacek Szczepański
Mirosław Drewniakhotel Noma ResidencePromnice
Wiesław Ambrosrestauracja DorsSzczyrk
Wiesław Boberhotel BelwederUstroń
Dawid Pietraszrestauracja ChopinChorzów
Michał Miłekhotel Czarny LasKoziegłowy
Artur Kupczykhotel ArosTychy
Andrzej PolanMetro Jazz ClubWarszawa
Łukasz MielcarekMetro Jazz ClubWarszawa
Robert Sowahotel Jan III SobieskiWarszawa
Marcin Budynekhotel BryzaJurata
Arleta Żynelrestauracja ArsenałBiałystok
Andrzej Jasiukrestauracja ArsenałBiałystok
Serwowano między innymi:
    Przekąski:
  • Smażony sum afrykański (prezentowany również w Telewizji Polskiej w czasie drugiego dnia targów) podany na ciepło na bukiecie kolorowych sałat z owocem kiwi i ze świeżą kolendrą.
  • Smażony marynowany łosoś podany z krewetkami na sałatce z kiełków soi i lucerny oraz kompozycją melonów z dwoma sosami vinaigrette posypany palonym sezamem.
  • Kompozycja trzech rodzajów śledzi podana na melonie. Dania główne:
  • Polędwiczki wieprzowe z sosem borowikowym podane na placku ziemniaczanym z młodą marchewką i groszkiem.
  • Marynowana polędwica pieczona z sosem z zielonym pieprzem podaną z zielonymi szparagami i młodymi smażonymi ziemniakami z koperkiem.
  • Rolada śląska z kluskami śląskimi i dodatkiem fasolki szparagowej. Desery:
  • Zestawy trzech drobnych ciasteczek z musem truskawkowym z miętową bezą podanymi na coulis brzoskwiniowym, mini panna-coty podanej na sosie z czarnej porzeczki oraz musu czekoladowego z orzechowym grylażem podanym na mleczno karmelowym sosie.
    Sponsorami Restauracji byli:
  • UBF Foodsolutions
  • Gastromedia
  • Wedel
  • InterEuropol
  • Bonduelle
  • Stalgast
  • Duda
  • Suempol
  • Nałęczowianka
  • Astra
  • Stover
  • Piwnica Wybornych Win
  • B&K Laguna
  • Seamid
  • Sum Afrykański
  • Duda

 


 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic Barry Callebaut iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000