W pokazie wzięło udział 10 zespołów. Zawodnicy mieli za zadanie przygotować eksponat z karmelu i deser lodowy oraz eksponat z czekolady i deser z wykorzystaniem czekolady. Główni sponsorzy będą mogli skorzystać z przepisów i receptur, na bazie których cukiernicy przygotowali swoje prace. Pokaz odbył się w hali przed Pałacem Kultury i Nauki, która została wybudowana specjalnie na potrzeby pokazu. W hali można się było zapoznać z ofertą firm reprezentujących branżę piekarską i cukierniczą. Clubu Kreatywnych Cukierników planuje zorganizowanie wyjazdu na konkurs w Las Vegas, który odbędzie się w dniach 7-8 lipca 2004 r. dla 5-osobowej ekipy. Zainteresowanie sponsorów tym konkursem wykazała już firma Cadbury Wedel.
 |  |
W pokazach Poland Sweet 2004 uczestniczyli:
Michał Miś | | Łódź | Agnieszka Bogusz
Dariusz Suchenek | Hotel Hyatt | Warszawa | Mirosława Bogucka
Adam Komoda | Pracowna Batida | Warszawa | Jarosław Pankiewicz
Robert Dzieniszewski | Hotel Jan III Sobieski | Warszawa | Radosław Rach
Mariusz Korneta | Cukiernia Orłowski i Rach | Rzeszów | Rafał Włudyka
Maciej Kopczyński | Restauracji Wierzynek | Kraków | Joanna Klimas
Paweł Małecki | Cukierni Adama Sowy | Bydgoszcz | Ryszard Wawrzyniak
Maciej Pięta | Cukierni Kachlicki | Grodzisk Wielkopolski | Małgorzata Weber
Robert Weber | Pracownia Dekoracji
Cukierniczych Weber | Poznań | Maciej Kałdon
Łukasz Strumik | Cukiernia Adama Sowy | Bydgoszcz |
Sponsorzy Pokazów:
Cadbury Wedel,
Prospona,
Primulator,
Hotel Jan III Sobieski,
MT Polska Sp. z o.o.,
Patisfrance,
Rama,
Winterhalter,
KitchenAid,
Bayard,
Carpigiani,
Isa,
Dr. Oetker,
Giko,
Kwartet,
Stalgast Sp. z o.o.
Tedmar,
Zeelandia,
Elite,
Fagor Gastro Polska Sp. z o.o.,
Arlekino,
Galbani,
Galago.
|