Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
13.05.2025
wtorek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Grill Kamado
expondo
Artykuły spożywcze
Pizzola
Cukiernia M&K
Debic
Barry Callebaut
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Targi i wystawy
EuroGastro, Drink&Bar, WorldHotel, Catering, EuroSweet
Warszawa, Pałac Kultury i Nauki, 21 - 23 marca 2002

Zobacz szersze relacje - Pokaz kulinarny im. Andrzeja Białkowskiego
Pokazy Kuchni Regionalnej
Mistrzostwa Polski Barmanów Free Style
Gala Dinner i wręczenie nagród


W dniu 21 marca br. rozpoczęły się po raz szósty znane i renomowane targi EuroGastro. Równolegle towarzyszyły im targi branżowe Drink&Bar, WorldHotel, Catering oraz EuroSweet.

Ceremonia Otwarcia
Ceremonię otwarcia poprzedził element artystyczny – „Romans kucharski” czyli etiuda aktorów, którzy wystąpili w strojach gastronomicznych firmy Grapil. Następnie Urszula Potęga, Prezes Zarządu MT-Polska powitała gości specjalnych, zgromadzonych wystawców oraz licznie przybyłych zwiedzających. Głos zabrali także: Małgorzata Zaręba-Okońska z Ministerstwa Gospodarki, Wojciech Kozak, Marek Stopczyk – Prezes PZH oraz Grzegorz Kazubski – prezes OSSKiC, którzy razem przecięli wstęgę, otwierając tym samym tradycyjnie targi.

Otwarcie targów zgromadziło liczne grono gości
Uroczyste przecięcie wstęgi i targi otwarte

Pokaz Kulinarny im. Andrzeja Białkowskiego
Pierwszego dnia targów rozpoczął się Pokaz Kulinarny im. Andrzeja Białkowskiego – Mistrzostwa Polski OSSKiC w przygotowaniu potraw z polskich ryb. W ciągu dwóch dni targowych do rywalizacji stanęło 9 drużyn kucharzy.
Ich zmagania oceniało jury degustacyjne i techniczne w składzie: Tadeusz Matysiak (Przewodniczący), Marcin Ciemielewski, Leszek Hampel, Jacek Kempa, Piotr Getner, Waldemar Hołówka, Zbigniew Kurleto, Jacek Roszak, Krzysztof Brożek, Jacek Skitek i Stefan Birek.

Laureaci:

I miejsce - Marcin Danel i Mateusz Tomaszewski (Hotel Park Plaza we Wrocławiu)
II miejsce - Marek Bik i Krzysztof Jaśko (Restauracja Pompejańska - Wierzynek w Krakowie)
III miejsce - Leon Gruszczyńki i Teresa Chaicka (Hotel Forum w Warszawie)

Zwycięzcy konkursu - Marcin Danel i Mateusz Tomaszewski


Branżowe seminarium zorganizowane przez "Food Service"
W dniu 21 marca odbyło się także branżowe seminarium zorganizowane przez magazyn Food Serice pt. „Vending – duży potencjał zysków”. Przedstawiane podczas spotkania badania dotyczyły punktów gastronomicznych, uwarunkowania popytu na rynku handlu vendingowego i potencjału rozwoju vendingu w Polsce. Swoje referaty prezentowali m.in. Magdalena Zimna (CAL Company Assistance), Jacek Czauderna (Nestle), Waldemar Szekalski i Aldona Małecka (Unilever Bestfoods Caterplan).

Śniadanie z Nowym Rynkiem
Drugi dzień targów rozpoczął się od "Śniadania z Nowym Rynkiem" podczas którego zaprezentowała się firma PH7 Polska. Prezentację prowadzili jej zagraniczni przedstawiciele Guillaume Devoud oraz Paul Hagege. Spotkanie poświęcone było najnowszym technikom badań marketingowych na rynku horeca. Zgromadzonym przedstawiono Wielką Ankietę Krajową przydatną wielu firmom w prowadzeniu ich działalności.

Branżowe seminarium zorganizowane przez magazyn "Poradnik Restauratora"
Tematem przewodnim seminarium był "Popyt na rynku usług cateringowych". Seminarium prowadzili naukowcy z Katedry Organizacji i Ekonomiki Konsumpcji, Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i konsumpcji SGGW: dr Krystyna Rejman, dr Hanna Górska-Warsewicz oraz mgr Beata Bilska.

Gala Dinner - Hotel Jan III Sobieski
Ukoronowaniem drugiego dnia targów była Gala Dinner. Odbyła się ona w hotelu Jan III Sobieski. Podczas Gali nastąpiło wręczenie nagród w konkursie o Nagrodę Ministra Gospodarki oraz na Najlepszą Ofertę Targową w kategorii: urządzenia kuchenne, akcesoria, żywność, pokoje, wyposażenie hotelu, wyposażenie pokoju, systemy komputerowe i transmisji danych.
Wśród nagrodzonych firm znalazły się:

  • Winterhalter Gastronom Sp. z o.o.
  • Zakłady Porcelany Stołowej LUBIANA S.A.
  • Unilever Polska S. A. – Oddział Unilever Bestfood/Dział Caterplan
  • Remgor Sp. z o.o.
  • Fabryka Dywanów KOWARY S.A.
  • WITPOL II
  • HS Partner Pro-Test S.A.
  • Fagor Gastro Polska Sp. z o.o.
  • Pro Glass
  • Elkopol Sp. z o.o.
  • Obrzańska Spółdzielnia Mleczarska w Kościanie
  • Sommelier Dystrybucja Sp. z o.o.
  • Cafe Mag
  • Fabryka mebli RYŚ
  • Koperfarm Sp. z o.o.
  • P.P.W. Gip Sp. z o.o.


Mistrzostwa Polski barmanów w kategorii Free Style
Ostatni dzień targów zgromadził gości w Sali Rudniewa Pałacu Kultury i Nauki na Mistrzostwach Polski Barmanów. W zawodach brało udział 20 zawodników. Zwycięzcą został Kazimierz Bączek z warszawskiej firmy Masif. Po konkursie odbył się pokaz Mistrza Świata Eugeniusza Dytko.

Laureat I miejsca Mistrzostw Polski Barmanów w kategorii Free Style - Kazimierz Bączek




Organizator targów: Międzynarodowe Targi Polska Sp. z o.o.

Sponsor główny: Caterplan

Sponsorzy: Casinos Poland, Daily Food Polska, Polskie Linie Lotnicze LOT, Hotel Jan III Sobieski, Fagor, Primulator, Tanake, Mag Cafe, Stalgast, Saeco, Ascobloc

Współpraca mass-media: Przegląd Gastronomiczny, Casino Magazine, Miesięcznik Ogólnopolski Menu, The Warsaw Voice, Rynki Alkoholowe, Hotele Infoserwis, HoReCa, Doradca Hotelarza, Hotelarz, Świat Win, Polska Motoryzacja,Turystyka i Gospodarka, Biznes i Turystyka

Patronat prasowy: Życie Warszawy

Patronat prasy fachowej EuroGastro: Food Service

Patronat prasy fachowej Drink&Bar: Cocktail Bar

Patronat prasy fachowej WorldHotel: Nowy Rynek

Patronat prasy fachowej Catering: Poradnik Restauratora

Patronat prasy fachowej EuroSweet: Przegląd Piekarski i Cukierniczy

Patronat radiowy: Radio Kolor

Patronat internetowy: gastronomie.pl
 


 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic Barry Callebaut iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak CompArt International Naczynia Polska Baziółka Gros Frogut
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000