Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
18.04.2024
czwartek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Konkursy i pokazy
Kulinarne Oskary 2005 rozdane

17-19 marca 2005, Pałac Kultury i Nauki w Warszawie

Zobaczcie Państwo

EuroGastro 2005

Catering 2005

Konkurs Barmanów

Chocolate Masters

Rest. Galaktyczna

Kulinarne Oskary


18 marca 2005 r, odbyła się uroczysta gala w hotelu Jan III Sobieski w Warszawie, podczas której rozstrzygnięto III edycję konkursu Oskarów Kulinarnych. Nagrody te przyznawane są osobom, które w znaczący sposób wpływają na „kulinarne środowisko”.

Tegoroczne oskary zostały przysnane przez dziennikarzy, publicystów oraz osoby, którym nieobca jest tematyka kulinarna, w czterech kategoriach

  • Publikacja Kulinarna,
  • Książka,
  • Program Telewizyjny,
  • Osobowość Kulinarna.

W kategorii Publikacja Kulinarna nominację otrzymali:
  • rubryka Macieja Nowaka "Menu" w dodatku Gazety Wyborczej "Co jest Grane",

  • rubryka Tadeusza Pióro "Kulinarne Pióro Polski" w "Przekroju",

  • bezpłatny dodatek do Gazety Wyborczej "Kulinarny atlas świata",

  • rubryka "Smaki" w tygodniku Gala,

  • rubryka Agnieszki Kręglickiej "Kuchnia Świata" w Wysokich Obcasach,

  • rubryka Nigelli Lawson "Domowa Boginii" w Glamour,

  • rubryka "A La Carte" w Playboy.

Tegorocznymi Laureatami w tej kategorii zostali:

  • Rubryka kulinarna Agnieszki Kręglickiej "Kuchnia Świata" w "Wysokich Obcasach"

  • "Kulinarny Atlas Świata", bezpłatny dodatek do "Gazety Wyborczej".

W kategorii Książka nominację otrzymali:

  • Robert Makłowicz - "Czy można wierzyć platynowym blondynkom", Społeczny Instytut Wydawniczy Znak,

  • Jamie Oliver - "Oliver w kuchni", Muza S.A.,

  • Bogusław Linda - "Spaghetti dla samotnego mężczyzny", Studio Marka Łebkowskiego,

  • Waldemar Baraniewski - "Kuchnia i stół w polskim dworze", Prószyński i s-ka,

  • Mirosław Słowiński - "Cztery uczty i jeden świat", G&P Oficyna Wydawnicza,

  • Marek Łebkowski - "Najlepsze z najlepszych przepisy kuchni Polskiej", Prószyński i s-ka,

  • Hanna Szymanderska - "Kuchnia Polska. Potrawy Regionalne", Świat Książki,

  • Maciej Kuroń - "Kuchnia Polska. Kuchnia Rzeczypospolitej Wielu Narodów", Santorski&CO.

Laureatem w tej kategorii został Marek Łebkowski z książką "Najlepsze z najlepszych przepisy kuchni polskiej"



W kategorii Program Telewizyjny nominowani zostali:
  1. "Pascal: Po prostu gotuj", TVN
  2. "Podróże kulinarne Roberta Makłowicza", TVP 2
  3. "Kuchnia z Okrasą", TVP 1
  4. "Domowa Kawiarenka", Polsat
  5. "Alfabet kulinarny Kurta Schellera", Polsat

Najlepszym uznaniem cieszył się Paskal Brodnicki w programie "Pascal: Po prostu gotuj".

Nominację do kategorii Osobowość kulinarna otrzymali:

  • Kurt Scheller,
  • Pascal Brodnicki,
  • Karol Okrasa,
  • Maciej Kuroń.

Tytył Osobowość Kulinarna zdobył Karol Okrasa, którego można podziwiać w programie "Gotuj z Okrasą".

Laureaci Kulinarnych Oskarów w chwili ich otrzymania weszli w skład kapituły, która będzie decydować o przyszłych nominacjach.

Partnerami Oskarów Kulinarnych są:

  • Knorr
  • Klub Szefów Kuchni
  • Międzynarodowe Targi Polska
  • Headlines Brand & Corporate Communication
 
Error : SELECT pictures_old.FILENAME, pic_categories.DIR_TITLE AS DIR1, pic_subcategories.DIR_TITLE AS DIR2 FROM pictures_old, pic_categories, pic_subcategories WHERE ID_PICTURE= AND pictures_old.CATEGORY_ID=pic_categories.ID_CATEGORY AND pictures_old.SUBCATEGORY_ID=pic_subcategories.ID_SUBCATEGORY