Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Rational
Robot - Coupe
Smoker
LabelFresh
Chef Mate
Grill Kamado
expondo
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Elmak
Baziółka
Hello Coffee
Fanex
Sokołów
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Konkursy i pokazy
Polish Chocolate Masters 2005

17-19 marca 2005, Pałac Kultury i Nauki w Warszawie

Zobaczcie Państwo

EuroGastro 2005

Catering 2005

Konkurs Barmanów

Chocolate Masters

Rest. Galaktyczna

Kulinarne Oskary


17 marca podczas Kompleksu Międzynarodowych Targów Gastronomiczno-Hotelarskich EuroGastro po raz pierwszy odbyła się nowa impreza – Polish Chocolate Masters 2005.

W konkursie wzięli udział cukiernicy z całej Polski, a ich zadaniem było stworzenie tortów i eksponatów czekoladowych o tematyce surrealistycznej a także 2 pralin.


W zmaganiach wzięli udział:
  • Tomasz Deker z Hotelu Hafner - Sopot
  • Mirosław Koś z Hotelu Park Plaza - Wrocław
  • Paweł Małecki z Cukierni i Piekarni Adam Sowa - Bydgoszcz
  • Marek Sobkowiak z Ośrodka Szkoleniowego „Profesional” - Poznań
  • Mirosław Pelczar z Cukierni Santos - Korczyn
  • Ryszard Wawrzyniak z Cukierni Jan i Alina Kachliccy - Grodzisk Wielkopolski

Czekoladowe arcydzieła oceniało międzynarodowe jury w składzie:

  1. Serge Alexandre - ambasador marki Barry Callebaut w Belgii – przewodniczący
  2. Christine Giersch - Szkoła Cukiernicza w Dreźnie
  3. Marcin Paździor - Barry Callebaut
  4. Bożena Sikoń - szef cukierni w Hotelu Jan III Sobieski
  5. Anna Elsner - Cukiernia Elsner
  6. Paulina Kania-Lentes - Przegląd Piekarski i Cukierniczy

Polskim Mistrzem Czekolady został Marek Sobkowiak z Poznania za pracę „Moje myśli”. Laureat polskiej edycji będzie reprezentował nasz kraj podczas październikowego wyjazdu na mistrzostwa World Chocolate Masters w Paryżu.


Nagroda za kreatywność i innowacyjność, czyli Polish Chocolate Creativity Award 2005 przypadła Mirosławowi Koś z Hotelu Park Plaza z Wrocławia. Organizatorami konkursu były firmy Barry - Callebaut oraz Barbara Luijckx. Patronat na imprezą objęło Stowarzyszenie Cukierników, Karmelarzy i Lodziarzy RP.
 


 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robot - Coupe Rational Robvita Smoker LabelFresh Cukiernia M&K Debic Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska Baziółka Gros Alumast HAGEA Kocham Wodę Metro-Catering-System Internorga InEwi Firelight Glass
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000