17-19 marca 2005, Pałac Kultury i Nauki w Warszawie
Największa w Polsce impreza targowa dla firm działających m.in. na rynku HoReCa odbyła się 17 marca w Pałacu Kultury i Nauki w Warszawie. Była to już dziewiąta edycja Międzynarodowych Targów Gastronomiczno-Hotelarskich EuroGastro 2005, której organizatorem jest firma Międzynarodowe Targi - Polska. Patronat honorowy objęło tradycyjnie już Ministerstwo Gospodarki, Pracy i Polityki Społecznej.
Dynamiczny rozwój rynku HoReCa w Polsce daje możliwość ustawicznego wzbogacania i doskonalenia ofertowanych: urządzeń, towarów i usług niezbędnych do wyposażenia wszelkiego rodzaju placówek gastronomicznych i hotelarskich. W tym roku rozszerzono tematykę i opracowano taką formułę imprezy, która całościowo zrealizowała oczekiwania branży. W ramach kompleksu targów Gastronomiczno-Hotelarskich EuroGastro 2005 znalazło się pięć obszarów działalności firm gastronomicznych, którym przyporządkowano działy: EuroGastro, WorldHotel, Drink&Bar, EuroSweet oraz Catering.
O renomie Kompleksu Targów EuroGastro świadczy stale powiększające się grono wystawców, z których gro uczestniczy na targach od pierwszej edycji. Targi EuroGastro są rekomendowane przez wszystkie ważne stowarzyszenia branżowe i realizowane przy współpracy z wszystkimi ważnymi czasopismami i portalami branżowymi.
Podczas targów zaprezentowano najnowsze produkty, technologie i innowacyjne rozwiązania. Jak co roku swoją obecność potwierdziło tysiące profesjonalistów z całego świata, a wśród nich właściciele i top management hoteli, restauracji, sieci gastronomicznych, punktów zbiorowego żywienia oraz sklepów, super- i hipermarketów, a także dostawcy urządzeń, towarów i usług dla sektora HoReCa. Targi stały się już stałym miejscem prowadzenia rozmów biznesowych i nawiązywania kontaktów z nowymi partnerami i kontrahentami.
W tegorocznej edycji wzięło udział 222 wystawców. Oprócz reprezentantów Polski na targach swoją ofertę zaprezentowały firmy z Czech, Francji, Hiszpanii, Niemiec, Belgii i Włoch.
Podczas EuroGastro w części „sprzętowej” zaprezentowano:
Urządzenia techniczne
- piece i trzony kuchenne
- urządzenia chłodnicze
- zmywarki
- kostkarki
- ekspresy do kawy
Akcesoria
- zastawa – porcelana, szkło, plater
- naczynia kuchenne
- drobny sprzęt gastronomiczny
- bielizna gastronomiczna
- odzież gastronomiczna
- sprzęt cateringowy
- naczynia jednorazowe
- środki czystości
- meble gastronomiczne
Żywność
- mięsa i wędliny
- ryby
- owoce morza
- artykuły nabiałowe
- koncentraty spożywcze
- wyroby cukiernicze
- przetwory
|