Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
05.05.2025
poniedziałek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Grill Kamado
expondo
Artykuły spożywcze
Pizzola
Cukiernia M&K
Debic
Barry Callebaut
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Konkursy i pokazy
Kulinarna Gala Tur-Gastro-Hotel


Zobaczcie państwo:
Kulinarna Gala Tur-Gastro-Hotel
Tur-Gastro-Hotel we Wrocławiu
Polędwiczka wieprzowa pod ziołową skorupką
Paszteciki z ciasta półfrancuskiego
Polędwiczki Tandoori z warzywami
Rosół z orzechami nerkowca

Podczas trwających we Wrocławiu, w dniach 17 – 19 października 2007 roku, targów z cyklu Tur-Gastro-Hotel odbył się popularny konkurs Kulinarna Gala. Po raz drugi pod szyldem Wariacje na temat polskiej wieprzowiny z dodatkiem warzyw mrożonych Oerlemans.

Na dwóch specjalnie przygotowanych stanowiskach konkursowych kucharze walczyli o miano mistrza kucharskiego w regionie, przygotowując wybraną przez siebie potrawę. Podczas konkursu uczestnicy mieli okazję wykazać się umiejętnościami kulinarnymi, a także zmysłem estetycznym, odkrywając wiele możliwości kryjących się w kuchni mięsnej z bogatym dodatkiem warzyw.

Jury w składzie: Marek Widomski reprezentujący firmę Wisd & Partners, Leszek Kołodziej wiceprezes Dolnośląskiej Loży Kulinarnej, Robert Strohschein doradca kulinarny Chłodnia Łódź S.A., Jonatan Kasprzak kierownik regionalny Oerlemans Foods Polska po wnikliwej ocenie prezentowanych dań i umiejętności kucharzy, podkreślając bardzo wysoki poziom reprezentowany przez uczestników, postanowiło przyznać pierwsze miejsce dwóm zespołom w składzie:

Rafał Białek i Przemysław Bogucki z Restauracji Art Hotel we Wrocławiu, którzy przygotowali podczas konkursu przystawkę: Paszteciki z ciasta półfrancuskiego z kaszanką i delikatnym sosem jabłkowo-żóbrówkowym, chatneyem ze śliwek i rydzami oraz danie: Polędwiczka wieprzowa pod ziołową skorupką podana z warzywami duszonymi w kaczym tłuszczu, kurkami, czerwoną kapustą, kluską z kaszy manny i szalotkami.

Rafał Białek i Przemek Bogucki - I miejsce

Karol Łukomski i Grzegorz Kościołek z Restauracji Athina we Wrocławiu. Ekipa przygotowała przystawkę: Rosół z orzechami nerkowca i świeżą kolendrą z płatkami polędwiczek, oraz danie główne Polędwiczki Tandoori z warzywami w sosie maślanym na grillowanym serze Haloumii.

Zdobywcami drugiego miejsca zostali Marcin Sobolewski i Robert Jarmużek z Hotelu Campanile we Wrocławiu, którzy przygotowali przystawkę Tatar bazyliowy z awokado i danie główne Trio smaków.

W związku z tym, że na złotym podium stanęły dwie ekipy, jury zdecydowało się nie przyznawać trzeciego miejsca żadnemu z pozostałych zespołów.

Karol Łukomski i Grzegorz Kościołek - I miejsce

W konkursie Kulinarna Gala Tur-Gastro-Hotel Wariacje na temat polskiej wieprzowiny z dodatkiem warzyw mrożonych Oerlemans wzięli również udział:

  • Konrad Latawiec i Łukasz Marczyński z Wrocławia. Prezentowane przez nich dania to: Medaliony w sosie ostrygowym, Carbonade wieprzowe.
  • Jacek Nakonecznyj i Bogdan Żurkiewicz z Restauracji Szybko Tanio Pysznie we Wrocławiu, którzy zaserwowali: Saganki feta, Sakwa a'la STP.
  • Damian Chmielewski i Tomasz Nazarewicz z Hotelu Wodnik we Wrocławiu, którzy przygotowali dania: Wariacja sałatkowa, Wieprzowina po królewsku.

Konkurs organizowany był wspólnie z firmą konsultingową WISD&Partners, pod patronatem Klubu Szefów Kuchni i Komisji Gastronomicznej PZH.

Sponsorami konkursu były firmy: Oerlemans Foods Polska z siedzibą w Strzelnie, Küppersbusch z Warszawy, Hambex z Wrocławia, Chłodna Łódź z Łodzi.

 Oerlemas Foods Polska
 ul. Wyszyńskiego 52
88-320 Strzelno
tel: (052) 319 30 12
fax: (052) 318 94 49
e-mail: ofp@oerlemans-foods.pl
www.oerlemans-foods.pl

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic Barry Callebaut iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000