Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
05.05.2025
poniedziałek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Grill Kamado
expondo
Artykuły spożywcze
Pizzola
Debic
Cukiernia M&K
Barry Callebaut
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Mistrz poleca - Przepisy
Polędwiczki Tandoori z warzywami w sosie maślanym na grillowanym serze Haloumii

Składniki (na 4 porcje):

  • Kalafior Oerlemans 100 g
  • Brokuły Oerlemans 50 g
  • Marchew młoda Oerlemans 50 g
  • Fasolka szparagowa Oerlemans 50 g
  • Cebula kostka Oerlemans 100 g
  • Czosnek Oerlemans 50 g
  • Zioła Oerlemans 50 g
  • Pomidory 100 g
  • Kminek tarty 50 g
  • Kolendra mielona 50 g
  • Kurkuma 20 g
  • Sól 20 g
  • Geram masala 20 g
  • Mleko kokosowe 0,5 l
  • Polędwiczki 500 g
  • Jogurt grecki 100 g
  • Przyprawa Tandoori 50 g
  • Imbir świeży 10 g
  • Limonka 1 szt.
  • Przecier pomidorowy 30 g

  • Sposób przyrządzenia:

    Podsmażyć cebulkę na złoty kolor z posiekanym czosnkiem. Dodać kminek, kolendrę, kurkumę i geram masalę. Następnie dodać posiekane pomidory, mleko kokosowe oraz zioła Oerlemans. Doprawić solą.

    Sporządzić marynatę z jogurtu, imbiru, limonki oraz przecieru. Zalać marynatą polędwiczki i odstawić na kilka godzin w chłodne miejsce. Następnie grillować i podawać na serze Haloumii z arbuzem.


    Przygotowali: Karol Łukomski i Grzegorz Kościołek Restauracja Athina, Wrocław





    Prezentowane danie przyrządzili Karol Łukomski i Grzegorz Kościołek podczas Kulinarnej Gali Tur-Gastro-Hotel – Wrocław 2007. Przygotowane danie zapewniło im zwycięstwo w konkursie.








    Zobaczcie Państwo :

    Kulinarna Gala Tur-Gastro-Hotel

    Paszteciki z ciasta półfrancuskiego

    Polędwiczki Tandoori z warzywami


    Polędwiczka wieprzowa pod ziołową skorupką

    Rosół z orzechami nerkowca i świeżą kolendrą z płatkami polędwiczek



    Więcej receptur w serwisie "Mistrz Poleca"

    Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.

     


     Wersja do druku         Poleć znajomym

    Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
    Zapoznaj się z regulaminem.


    KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic Barry Callebaut iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut
     O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
    Copyright by Gastrona.pl 2000