Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
05.05.2025
poniedziałek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Grill Kamado
expondo
Artykuły spożywcze
Pizzola
Cukiernia M&K
Debic
Barry Callebaut
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Targi i wystawy
Tur-Gastro-Hotel we Wrocławiu

Zobaczcie państwo:
Kulinarna Gala Tur-Gastro-Hotel
Tur-Gastro-Hotel we Wrocławiu

W dniach 17 – 19 października 2007 roku odbyła się 58-a edycja targów  z cyklu Tur-Gastro-Hotel. Wrocław już po raz piąty gościł salon gastronomiczny.

Podczas targów, swoją ofertę zaprezentowało ponad 50 firm z kraju i zagranicy -  producenci, kooperanci, dystrybutorzy, importerzy i handlowcy w dziedzinie modernizacji, wyposażenia obiektów noclegowych i gastronomicznych oraz firm działających w branży piekarniczej i cukierniczej.

Każdy, zainteresowany nowościami na rynku gastronomicznym i hotelarskim mógł znaleźć coś dla siebie.          

Targi Tur-Gastro-Hotel to nie tylko prezentowana oferta produktów i usług, to także szeroki wachlarz atrakcyjnych imprez towarzyszących targom: konkursów, pokazów, degustacji, warsztatów.

Imprezy umożliwiają odwiedzającym targi gościom zdobycie wiedzy teoretycznej i praktycznych umiejętności, czy to na temat  sztuki nakrywania do stołu czy też głębszego zapoznania się z wiedzą na temat wina, związaną z nim historią i tradycją.

Pierwszego dnia odbył się m.in. konkurs  Kulinarna Gala Wariacje na temat polskiej wieprzowiny z dodatkiem warzyw mrożonych Oerlemans.

Jury podkreślając wysoki poziom konkursu, postanowiło przyznać pierwsze miejsce dwóm zespołom: reprezentacji restauracji Art Hotel we Wrocławiu w składzie: Rafał Białek Przemysław Bogucki  oraz  zespołowi reprezentującemu restaurację Athina we Wrocławiu - Karol Łukomski i Grzegorz Kościołek.

Drugi konkurs, który odbył się w tym dniu to: Prezentacja Jednego Talerza Wariacje na temat deseru. Kucharze prezentowali gotowe desery, wykonane wcześniej we własnym zakresie. Jury pierwsze miejsce przyznało Rafałowi Białkowi z Restauracji Art Hotel we Wrocławiu za prezentację deseru Owocowe wariacje.

Drugie miejsce zdobył Konrad Latawiec z Restauracji Tre Piani we Wrocławiu, który zaprezentował deser Cassata Sycilliana.

W czwartek dużym zainteresowaniem cieszyły się pokazy barmańskie w wykonaniu aktualnego Mistrza Polski Barmanów, Mistrza Chin - Krzysztofa Drabika oraz dwuczęściowe warsztaty Sztuka Nakrywania Do Stołu, prowadzone przez Teresę Kucharską - dyrektor i wykładowca Policealnej Szkoły Gastronomiczno-Hotelarskiej we Wrocławiu.

Trzeci dzień był poświęcony został w dużym stopniu szkołom gastronomiczno-hotelarskim. Z myślą o młodzieży, która niebawem wkroczy w świat profesjonalistów w branży gastronomicznej odbyły się aż trzy konkursy:

W konkursie Kulinarna Gala Wariacje na temat polskiej wieprzowiny z dodatkiem warzyw mrożonych Oerlemans pierwsze miejsce zdobył Mateusz Wiśniewski i Nikoletta Kaczmarzyk z Zespołu szkół nr 2 w Dzierżoniowie, którzy przygotowali na scenie zupę Warzywny ogród oraz danie główne Schab z bryndzą z bukietem warzyw.

Drugą okazją do przyjrzenia się uczniowskim umiejętnościom był konkurs Prezentacja Jednego Talerza Wariacje na temat deserów, w którym udział wzięło 9 zespołów.

Pierwsze miejsce zdobyła Monika Łuków z Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych im. Marii Konopnickiej w Biedrzychowicach, która zaprezentowała deser Rajski przekładaniec.

Podczas trzeciego dnia targów odbył się również konkurs Aranżacja Stołu Okolicznościowego. Zebrana tego dnia publiczność mogła podziwiać pokaz 10 stołów.

Jury w składzie Teresa Kucharska i Wiesław Jurczyk, pierwsze miejsce przyznało zespołowi w składzie Anna Skowrońska, Monika Stanek i Paulina Czubernat z Zespołu Szkół nr 3 im. ks. prof. Józefa Tischnera w Wadowicach, który podczas konkursu zaaranżował stół o nazwie Spotkanie malarzy.

Szczególnym zainteresowaniem podczas targów cieszyły się również inne dodatkowe atrakcje. Wielu odwiedzających zaciekawił kurs Sommelierów, którzy tajemnice wina odkrywali na specjalnym szkoleniu Wino w gastronomii prowadzonym przez Wrocławską Szkołę Sommelierów.

Targi we Wrocławiu cieszyły się dużym zainteresowaniem wśród osób działających w branży jak i osób prywatnych.

Tradycyjnie dopisały swoją obecnością szkoły, biorące udział w konkursach, młodzi i profesjonalni kucharze, ceniący sobie udział w wymagającym konkursie kulinarnym.

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic Barry Callebaut iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Heinz Polska Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000