Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
28.12.2024
sobota
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
Barry Callebaut
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Konkursy i pokazy
Uczestnicy Konkursu i Pokazu Stołów oraz Jury

Zobaczcie Państwo

O festiwalu + Galeria Stołów

Ekipy konkursowe i Jury

Sponsorzy wokół Konkursu

Gala Rozdania Nagród

Każda ekipa uczestnicząca w Festiwalu miała obowiązek przedstawić do oceny Jury, spośród eksponowanych na stołach wielkanocnych potraw danie, które jest specjalnością danego obiektu. Dania te przygotowane były na miejscu, a czas na przygotowanie i wydanie dania od momentu wejścia na kuchnie nie przekraczał 90 min. Ekipy konkursowe walczyły w godzinach rannych. Zapraszamy poniżej do obejrzenia fotoreportażu z tych zmagań.

Oto Uczestnicy Ogólnopolskiego Festiwalu Kuchni Dworskiej
1. Pałac Mierzęcin - Mierzęcin - Aneta Bartkowiak, Bożena Kuziomko
2. Hotel Basztowy – Sandomierz - Marcin Maciąg, Jacek Korniak
3. Dwór Rohan Spółka Rivendell - Szczawno Zdrój - Mirosław Sipa, Waldemar Czarzasty
4. Dom Poloni w Pułtusku - Krzysztof Ryziński, Danuta Regner
5. Restauracja Chopin - Chorzów Batory - Pietrasz Dawid, Artur Kupczyk
6. Zamek w Krasiczynie - Janusz Pyra, Maciej Gołdyn
7. Restauracja Dors - Szczyrk - Wiesław Ambros, Artur Pastuszka
8. Zamek w Baranowie Sandomierskim i Zakłady Mięsne Duda Bis z Sosnowca – Stół honorowy

Jury Degustacyjne
1. Jerzy Pasikowski - Przewodniczący
2. Mirosław Drewniak - Noma Residence z Promnic
3. Giancarlo Russo - Restauracja Giancarlo Russo z Warszawy
4. Aldona Witak - Food Service
5. Katarzyna Mól – restauracja AVANTI Kraków
6. Renata Bugaj - Przy Stoliku
7. Marcin Stańczyk - Hotel Polichno

Jury Techniczne
1. Arleta Żynel
2. Marek Widomski
3. Leszek Gryka

Jury Smakoszy
1. Andrzej Zając - Agencja Rozwoju Przemysłu S.A. w Warszawie
2. Anna Rzeszut - Zespół Ludowy Lasowiaczki z Baranowa Sandomierskiego
3. Andrzej Tomanek - Kabaret OTTO

 


 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Debic Cukiernia M&K Barry Callebaut iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000