Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
28.12.2024
sobota
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Cukiernia M&K
Debic
Barry Callebaut
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Konkursy i pokazy
III Ogólnopolski Festiwal Kuchni Dworskiej
Edycja Wielkanocna

Zobaczcie Państwo

O festiwalu + Galeria Stołów

Ekipy konkursowe i Jury

Sponsorzy wokół Konkursu

Gala i Nagrody

W Ogólnopolskim Festiwalu Kuchni Dworskiej wzięły udział reprezentacje obiektów zabytkowych, w których kreowana jest polska tradycja kulinarna. Edycja Wielkanocna Festiwalu jest imprezą cykliczną, odbywającą się corocznie w Baranowie Sandomierskim. Cały Festiwal służy równoczesnej promocji obiektów gastronomicznych związanych z kulturą dworską, kreowaniu nowej polskiej kuchni, w której wartością jest wykorzystywanie regionalnych produktów i przepisów utożsamianych zarówno z konkretnym obiektem jak i autorem.

Do współpracy w tym przedsięwzięciu zaproszono w tym roku Klub Szefów Kuchni oraz Polskie Zrzeszenie Hoteli.

Pokaz ma na celu powrót do tradycji i wykwintności dań szlachecko - magnackich związanych ściśle z obchodami Świąt Wielkanocnych. Proponowane dania były zaprezentowane na zaaranżowanym według własnego pomysłu bufecie, nawiązując do tradycji kuchni dworskiej - postawiono wymóg: minimum 60 porcji. Ekipy uczestniczące w pokazie przywiozły częściowo gotowe dania, korzystały też z zaplecza kuchennego w Zamku i Hotelu Zamkowym, w celu wykończenia i dekoracji potraw. Każda ekipa miała obowiązek przedstawić do oceny Jury, spośród eksponowanych potraw danie, które jest specjalnością danego obiektu - dania te przygotowane były na miejscu, a czas na przygotowanie i wydanie dania od momentu wejścia na kuchnie nie przekraczał 90 min. Ekipy konkursowe walczyły w godzinach rannych. Zapraszamy do obejrzenia osobnej galerii zdjęć z tych zmagań.

Hotel w Baranowie Sandomierskim zapewniał podczas trwania konkursu nieodpłatnie noclegi i wyżywienie dla ekip uczestniczących (2 osoby) w festiwalu oraz Jurorów. Festiwal zakończony został uroczystą Galą Diner o godzinie 18-tej, na której zostały ogłoszone wyniki i wręczone nagrody. Poprowadził ją związany od poczatku z Festiwalem Jacek Lenartowicz, a niezapomnianych wrażeń artystycznych dostarczył Gościom Kabaret „PAKA”.

Festiwal odbywa się corocznie przed Świętami Wielkanocnymi. Ekipa Zamku w Baranowie Sandomierskim nie bierze udziału w konkursie - wystawia bufet honorowy.

Organizatorem Festiwalu jest Zespół Pałacowo-Parkowy w Baranowie Sandomierski Oddział ARP S.A. w Warszawie

 


 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic Barry Callebaut iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Heinz Polska Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000