Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
26.04.2025
sobota
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Grill Kamado
expondo
Artykuły spożywcze
Pizzola
Debic
Cukiernia M&K
Barry Callebaut
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Nowe produkty i usługi
Zaskocz swoich gości z MONIN!


Potrzebujesz oderwania się od stresu dnia codziennego? Przenieś się myślami na tropikalną wyspę, gdzie możesz całkowicie się relaksować i łapać promienie słońca.

Ułóż się wygodnie w objęciach słońca i rozkoszuj się odświeżającymi koktajlami MONIN lub „smoothie” dodającym sił!


Ten program zachwyci Twoich klientów i wypromuje Twoją letnią kartę drinków.


Koktajle alkoholowe

Rosemary Tini

20 ml syropu MONIN Rozmaryn
40 ml ginu
10 ml soku cytrynowego


Wstrząśnij wszystkie składniki z lodem w shakerze. Odcedzając wlej do schłodzonego szkła do Martini. Udekoruj gałązka rozmarynu.


Sugestia: Możesz zastąpić syrop MONIN Rozmaryn syropem MONIN Bazylia, Estragon, Ogórek, Marakuja, Mandarynka lub Malina lub 15 ml puree owocowym MONIN Marakuja, Malina lub Mango.

  
Pink Mojito


25 ml syropu MONIN Różowy Grejpfrut
40 ml rumu
4 ćwiartki limonki
5 listków mięty
Woda sodowa


Zmieszaj ugniatając limonkę, miętę i syrop MONIN. Dodaj kruszonego lodu i rumu. Uzupełnij wodą sodową.

Sugestia: Możesz zastąpić syrop MONIN Różowy Grejpfrut syropem MONIN Ogórek, Arbuz, Kiwi lub Fiołek.

  
Red Macaroon


20 ml syropu MONIN Ciasteczka Makaroniki
40 ml ginu
4-5 świeżych malin
Sok żurawinowy


Zmieszaj, ugniatając maliny, z syropem MONIN w klasycznym szkle. Dodaj gin oraz kruszony lód. Uzupełnij sokiem żurawinowym. Odcedzając wlej do szkła i udekoruj czerwonymi jagodami.

Sugestia: Możesz zastąpić syrop MONIN Ciasteczka Makaroniki syropem MONIN Biała Czekolada lub Karmel. Gin możesz także zastąpić wódką.
 

Tangerine Wine

30 ml syropu MONIN Mandarynka
150 ml białego wina


Wlej składniki do kieliszka do wina z lodem. Udekoruj kawałkami mandarynki.

Sugestia: Możesz zastąpić syrop MONIN Mandarynka syropem MONIN Pomarańcza, Hibiskus lub Malina.

Hibiskus Tonic

20 ml syropu MONIN Hibiskus
40 ml ginu
10 ml soku cytrynowego
Tonic


Wlej wszystkie składniki do szklanki z lodem. Udekoruj kawałkiem cytryny i agrestem.

Sugestia: Możesz zastąpić syrop MONIN Hibiskus syropem MONIN Różowy Grejpfrut, Rozmaryn, Bazylia lub Estragon.
 
 
Hugo (w szklanicy barmańskiej)

60 ml syropu MONIN Mięta Mojito
30 ml syropu MONIN z Kwiatu Czarnego Bzu
500 ml białego musującego wina
300 ml wody sodowej
1 limonka
15 liści mięty


Zmieszaj ugniatając limonkę, miętę oraz syropy MONIN. Dodaj lód oraz wino musujące. Uzupełnij wodą sodową.

Sugestia: Możesz zastąpić syrop MONIN Z Kwiatu Czarnego Bzu syropem MONIN Fiołek, Malina, Mandarynka lub Hibiskus.

 
 
Tiki Cocktail


15 ml puree owocowego MONIN Kiwi
40 ml rumu
60 ml soku jabłkowego
15 ml soku z limonki
1 plaster imbru

Zmieszaj puree owocowe MONIN z ugniecionym imbirem w naczyniu „tiki”. Dodaj rum i sok z limonki. Dodaj kruszony lód i uzupełnij sokiem jabłkowym. Udekoruj imbirem i owocami.

Sugestia: Możesz zastąpić puree owocowe MONIN Kiwi puree owocowym MONIN Mango lub Marakuja.
 
 
Daikiwi


20 ml syropu MONIN Kiwi
40 ml rumu
15 ml soku z cytryny


Wstrząśnij wszystkie składniki w shakerze z lodem. Odcedzając wlej do schłodzonego szkła.

Sugestia: Możesz zastąpić syrop MONIN Kiwi syropem MONIN Zielone Jabłko, Estragon, Hibiskus, Guawa, Marakuja lub Mango.

 
 


Koktajle bezalkoholowe

Coffee Frappe

1 miarka bazy kawowej Le Rappe de MONIN
150 ml mleka


Zmiksuj w blenderze wszystkie składniki z lodem, aż do uzyskania jednolitej konsystencji.

Sugestia : Możesz wzbogacić swój smak Rappe poprzez dodanie 20 ml syropu MONIN Amaretto, Piernikowy, Czekoladowe Ciasteczka lub Szarlotki.
Elder Flower Tea

20 ml koncentratu herbaty MONIN Malina
5 ml syropu MONIN Kwiat Czarnego Bzu
Woda


Wlej składniki do szkła z lodem.

Sugestia: Możesz zastąpić syrop MONIN z Kwiatu Czarnego Bzu 10 ml syropu MONIN Hibiskus, Spicy, Jasmin, Arbuz, Mandarynka lub Rózowy Grejpfrut.

Praline Iced Coffee

20 ml syropu MONIN Praliny
150 ml mleka
1 espresso


Wlej syrop MONIN do szklanki. Wypełnij szklankę kostkami lodu. Wlej powoli mleko następnie, również powoli, espresso.

Sugestia: Możesz zastąpić syrop MONIN. Praliny syropem MONIN Black Forest, Kardamon, Mięta Mojito lub Ciasteczka Makaroniki, lub sosem MONIN Karmel.

 
Frozen Virgin Margarita


30 ml koncentratu MONIN Sweet&Sour
30 ml syropu MONIN Tequila
10 ml syropu MONIN Triple Sec
Curaçao
30 ml soku z limonki
80 ml wody
1 kawałek limonki


Zmiksuj w blenderze wszystkie składniki z kostkami lodu i podaj w szklance do Margarity.

Sugestia: Dla wersji alkoholowej, możesz zastąpić 30 ml syropu MONIN Tequila 40 ml tequili.
Exotic Smoothie (In granita machine)

500 g bazy MONIN Non Dairy
200 ml puree owocowego MONIN Mango
100 ml syropu MONIN Kardamon


Wlej wszystkie składniki do maszyny granita.

Sugestia: Możesz zastąpić syrop MONIN Kardamon syropem MONIN Rozmaryn, Estragon, Caribbean lub Arbuz.
Cool Summer

35 ml syropu MONIN Melon
80 ml wody
10 ml soku z cytryny
4 liście mięty


Zmiksuj w blenderze wszystkie składniki z lodem aż do uzyskania jednolitej konsystencji.

Sugestia: Możesz zastąpić syrop MONIN Melon syropem MONIN Kiwi, Zielone Jabłko lub Ogórek.

Ginger Lemonade

20 ml syropu MONIN Blue Curaçao
10 ml syropu MONIN Imbir
2 plasterki imbiru
Gazowany napój cytrynowy


Wlej wszystkie składniki do szklanki wypełnionej lodem.

Sugestia: Możesz zastąpić syrop MONIN Blue Curaçao syropem MONIN Kiwi, Zielone Jabłko, Melon, Zółty Banan, Mieta Mojito, z Kwiatu Czarnego Bzu, Ogórek lub Malina.

Herbat Orange Juice

30 ml syropu MONIN Rozmaryn
100 ml świeżego soku z pomarańczy
90 ml świeżego soku z ogórka


Zmiksuj wszystkie składniki w blenderze, aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Podaj w wyjątkowej szklance z lodem.

Sugestia: Możesz zastąpić syrop MONIN Rozmaryn syropem MONIN Bazylia, Zielone Jabłko, Kiwi lub Triple Sec Curaçao.


SCM Sp.z o.o. - wyłączny Importer MONIN na Polskę.
Marka MONIN jest obecnie uznawana za numer jeden na świecie na rynku syropów klasy Premium, likierów, sosów aromatycznych oraz puree owocowych. To zasługa 100- letniego doświadczenia oraz bogatej oferty - ponad 150 smaków sprzedawanych w 140 krajach na świecie. Do produkcji wyrobów Monin wybierane są wyłącznie wyselekcjonowane o najwyższej jakości owoce, kwiaty, przyprawy iorzechy. Znakomicie komponują się w koktajlach i z  kawą, są znakomitym dodatkiem do deserów, ciast i lodów. 

Wiecej inspiracji znajdziesz na www.scmpoland.pl, www.moninpolska.pl
oraz na facebooku scmmoninpolska.pl

SCM Sp.z o.o.
Al. Jana Pawła II 11
00-828 Warszawa
Poland

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic Barry Callebaut iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Heinz Polska Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000