|  |
Potrzebujesz oderwania się od stresu dnia codziennego? Przenieś się myślami na tropikalną wyspę, gdzie możesz całkowicie się relaksować i łapać promienie słońca.
Ułóż się wygodnie w objęciach słońca i rozkoszuj się odświeżającymi koktajlami MONIN lub „smoothie” dodającym sił!
Ten program zachwyci Twoich klientów i wypromuje Twoją letnią kartę drinków.
Koktajle alkoholowe
Rosemary Tini
20 ml syropu MONIN Rozmaryn
40 ml ginu
10 ml soku cytrynowego
Wstrząśnij wszystkie składniki z lodem w shakerze. Odcedzając wlej do schłodzonego szkła do Martini. Udekoruj gałązka rozmarynu.
Sugestia: Możesz zastąpić syrop MONIN Rozmaryn syropem MONIN Bazylia, Estragon, Ogórek, Marakuja, Mandarynka lub Malina lub 15 ml puree owocowym MONIN Marakuja, Malina lub Mango.
|
 |
Pink Mojito
25 ml syropu MONIN Różowy Grejpfrut
40 ml rumu
4 ćwiartki limonki
5 listków mięty
Woda sodowa
Zmieszaj ugniatając limonkę, miętę i syrop MONIN. Dodaj kruszonego lodu i rumu. Uzupełnij wodą sodową.
Sugestia: Możesz zastąpić syrop MONIN Różowy Grejpfrut syropem MONIN Ogórek, Arbuz, Kiwi lub Fiołek.
|
 |
Red Macaroon
20 ml syropu MONIN Ciasteczka Makaroniki
40 ml ginu
4-5 świeżych malin
Sok żurawinowy
Zmieszaj, ugniatając maliny, z syropem MONIN w klasycznym szkle. Dodaj gin oraz kruszony lód. Uzupełnij sokiem żurawinowym. Odcedzając wlej do szkła i udekoruj czerwonymi jagodami.
Sugestia: Możesz zastąpić syrop MONIN Ciasteczka Makaroniki syropem MONIN Biała Czekolada lub Karmel. Gin możesz także zastąpić wódką. |
 |
Tangerine Wine
30 ml syropu MONIN Mandarynka
150 ml białego wina
Wlej składniki do kieliszka do wina z lodem. Udekoruj kawałkami mandarynki.
Sugestia: Możesz zastąpić syrop MONIN Mandarynka syropem MONIN Pomarańcza, Hibiskus lub Malina.
|
 |
Hibiskus Tonic
20 ml syropu MONIN Hibiskus
40 ml ginu
10 ml soku cytrynowego
Tonic
Wlej wszystkie składniki do szklanki z lodem. Udekoruj kawałkiem cytryny i agrestem.
Sugestia: Możesz zastąpić syrop MONIN Hibiskus syropem MONIN Różowy Grejpfrut, Rozmaryn, Bazylia lub Estragon. |
 |
Hugo (w szklanicy barmańskiej)
60 ml syropu MONIN Mięta Mojito
30 ml syropu MONIN z Kwiatu Czarnego Bzu
500 ml białego musującego wina
300 ml wody sodowej
1 limonka
15 liści mięty
Zmieszaj ugniatając limonkę, miętę oraz syropy MONIN. Dodaj lód oraz wino musujące. Uzupełnij wodą sodową.
Sugestia: Możesz zastąpić syrop MONIN Z Kwiatu Czarnego Bzu syropem MONIN Fiołek, Malina, Mandarynka lub Hibiskus.
|
 |
Tiki Cocktail
15 ml puree owocowego MONIN Kiwi
40 ml rumu
60 ml soku jabłkowego
15 ml soku z limonki
1 plaster imbru
Zmieszaj puree owocowe MONIN z ugniecionym imbirem w naczyniu „tiki”. Dodaj rum i sok z limonki. Dodaj kruszony lód i uzupełnij sokiem jabłkowym. Udekoruj imbirem i owocami.
Sugestia: Możesz zastąpić puree owocowe MONIN Kiwi puree owocowym MONIN Mango lub Marakuja. |
 |
Daikiwi
20 ml syropu MONIN Kiwi
40 ml rumu
15 ml soku z cytryny
Wstrząśnij wszystkie składniki w shakerze z lodem. Odcedzając wlej do schłodzonego szkła.
Sugestia: Możesz zastąpić syrop MONIN Kiwi syropem MONIN Zielone Jabłko, Estragon, Hibiskus, Guawa, Marakuja lub Mango.
|
 |
Koktajle bezalkoholowe
Coffee Frappe
1 miarka bazy kawowej Le Rappe de MONIN
150 ml mleka
Zmiksuj w blenderze wszystkie składniki z lodem, aż do uzyskania jednolitej konsystencji.
Sugestia : Możesz wzbogacić swój smak Rappe poprzez dodanie 20 ml syropu MONIN Amaretto, Piernikowy, Czekoladowe Ciasteczka lub Szarlotki. |
 |
Elder Flower Tea
20 ml koncentratu herbaty MONIN Malina
5 ml syropu MONIN Kwiat Czarnego Bzu
Woda
Wlej składniki do szkła z lodem.
Sugestia: Możesz zastąpić syrop MONIN z Kwiatu Czarnego Bzu 10 ml syropu MONIN Hibiskus, Spicy, Jasmin, Arbuz, Mandarynka lub Rózowy Grejpfrut. |
 |
Praline Iced Coffee
20 ml syropu MONIN Praliny
150 ml mleka
1 espresso
Wlej syrop MONIN do szklanki. Wypełnij szklankę kostkami lodu. Wlej powoli mleko następnie, również powoli, espresso.
Sugestia: Możesz zastąpić syrop MONIN. Praliny syropem MONIN Black Forest, Kardamon, Mięta Mojito lub Ciasteczka Makaroniki, lub sosem MONIN Karmel.
|
 |
Frozen Virgin Margarita
30 ml koncentratu MONIN Sweet&Sour
30 ml syropu MONIN Tequila
10 ml syropu MONIN Triple Sec Curaçao
30 ml soku z limonki
80 ml wody
1 kawałek limonki
Zmiksuj w blenderze wszystkie składniki z kostkami lodu i podaj w szklance do Margarity.
Sugestia: Dla wersji alkoholowej, możesz zastąpić 30 ml syropu MONIN Tequila 40 ml tequili. |
 |
Exotic Smoothie (In granita machine)
500 g bazy MONIN Non Dairy
200 ml puree owocowego MONIN Mango
100 ml syropu MONIN Kardamon
Wlej wszystkie składniki do maszyny granita.
Sugestia: Możesz zastąpić syrop MONIN Kardamon syropem MONIN Rozmaryn, Estragon, Caribbean lub Arbuz. |
 |
Cool Summer
35 ml syropu MONIN Melon
80 ml wody
10 ml soku z cytryny
4 liście mięty
Zmiksuj w blenderze wszystkie składniki z lodem aż do uzyskania jednolitej konsystencji.
Sugestia: Możesz zastąpić syrop MONIN Melon syropem MONIN Kiwi, Zielone Jabłko lub Ogórek. |
 |
Ginger Lemonade
20 ml syropu MONIN Blue Curaçao
10 ml syropu MONIN Imbir
2 plasterki imbiru
Gazowany napój cytrynowy
Wlej wszystkie składniki do szklanki wypełnionej lodem.
Sugestia: Możesz zastąpić syrop MONIN Blue Curaçao syropem MONIN Kiwi, Zielone Jabłko, Melon, Zółty Banan, Mieta Mojito, z Kwiatu Czarnego Bzu, Ogórek lub Malina.
|
 |
Herbat Orange Juice
30 ml syropu MONIN Rozmaryn
100 ml świeżego soku z pomarańczy
90 ml świeżego soku z ogórka
Zmiksuj wszystkie składniki w blenderze, aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Podaj w wyjątkowej szklance z lodem.
Sugestia: Możesz zastąpić syrop MONIN Rozmaryn syropem MONIN Bazylia, Zielone Jabłko, Kiwi lub Triple Sec Curaçao.
|
 |
SCM Sp.z o.o. - wyłączny Importer MONIN na Polskę.
Marka MONIN jest obecnie uznawana za numer jeden na świecie na rynku syropów klasy Premium, likierów, sosów aromatycznych oraz puree owocowych. To zasługa 100- letniego doświadczenia oraz bogatej oferty - ponad 150 smaków sprzedawanych w 140 krajach na świecie. Do produkcji wyrobów Monin wybierane są wyłącznie wyselekcjonowane o najwyższej jakości owoce, kwiaty, przyprawy iorzechy. Znakomicie komponują się w koktajlach i z kawą, są znakomitym dodatkiem do deserów, ciast i lodów.
Wiecej inspiracji znajdziesz na www.scmpoland.pl, www.moninpolska.pl
oraz na facebooku scmmoninpolska.pl
 |
SCM Sp.z o.o.
Al. Jana Pawła II 11
00-828 Warszawa
Poland |
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.
|