Podczas odbywających się w dniach 15-18 września 2008 roku targów Polagra-Food swoją szeroką ofertę zaprezentowała m.in. firma Unilever Foodsolutions Polska.
Pokazy kulinarne odbywające się na stoisku firmy przyciągały tłumy zwiedzających. Szerokie zastosowanie produktów Unilever wykazali pracujący na stoiskach kucharze. Kuchnia wellnes i spa, kuchnia staropolska, dania z dziczyzny - każdy z odwiedzających mógł znaleźć coś dla siebie. Zwiedzający spróbować mogli dań z zastosowaniem produktów Knorr:
- Przypraw w płynie: wołowej, cielęcej, z kury.
- Sosów: grzybowy, ziołowy, pieczeniowy w paście, do dziczyzny, myśliwski, do potraw meksykańskich, z czerwonej cebuli, cytrynowo-maślany, cafè de paris.
- Sosów z serii Italiana: do spaghetti napoli, carbonara, sos cztery sery z brokułami.
- Sosów sałatkowych: grecki, balsamico, włoski, ogrodowy.
Widowiskowe pokazy gotowania możliwe były, dzięki zastosowaniu bloku termicznego firmy Kromet, który umożliwia przyrządzanie różnych potraw na jednym stanowisku. Połączenie kilku urządzeń termicznych i chłodniczych w jeden moduł w kształcie koła, na jednej, obrotowej platformie poprawia ergonomię pracy i uatrakcyjnia każdą kuchnię. Szczególnie polecany dla restauracji z "show kitchen". Firma Unilever Foodsolutions aktywnie angażuje się również w organizację konkursów kulinarnych. Piotr Wrotyński Dyrektor Zarządzający Unilever Foodsolutions Polska: Dwa konkursy organizujemy samodzielnie, jest to Młody Kreator Sztuki Kulinarnej – konkurs skierowany do uczniów szkół gastronomicznych, oraz Primerba Cup - skierowany do profesjonalistów, kucharzy i szefów kuchni już pracujących w branży. Angażujemy się również w najbardziej prestiżowy konkurs kulinarny w Polsce czyli Kulinarny Puchar Polski, którego jesteśmy głównym sponsorem. Ponieważ jesteśmy liderem na rynku foodservices w naszych kategoriach produktów, uważamy, że zarabiając w tej branży musimy część zysków tej branży oddać, wspierając finansowo rozwój kulinarnych umiejętności naszych klientów, właśnie kucharzy i szefów kuchni. Organizując konkursy próbujemy zachęcić kucharzy i szefów kuchni do podnoszenia swoich kwalifikacji, do uczenia się nowych technik kulinarnych, do poznawania nowych trendów kulinarnych. A przy okazji mamy również możliwość promowania swoich produktów - dodaje.
Unilever Foodsolutions
ul. Bałtycka 43
60-960 Poznań
tel. (061) 876 43 17
fax. (061) 876 44 63
Bezpłatna infolinia: 0 800 661 111
e-mail: ufs.poland@unilever.com
www.unileverfoodsolutions.pl

Dora Metal Sp. z o.o.
ul Chodzieska 27
64-700 Czarnków
tel: (067) 255 20 42
fax: (067) 255 25 15
info@dora-metal.pl
www.dora-metal.pl Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.
|