Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
27.04.2025
niedziela
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Grill Kamado
expondo
Artykuły spożywcze
Pizzola
Cukiernia M&K
Debic
Barry Callebaut
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Targi i wystawy
Targi Tur-Gastro-Hotel we Wrocławiu

Zobaczcie państwo:
Kulinarna Gala TGH we Wrocławiu

W dniach 15 – 17 października 2008 roku we Wrocławiu, odbyła się 64-ta edycja targów z cyklu Tur-Gastro-Hotel. Była to już szósta edycja targów TGH we Wrocławiu.

Uroczystego otwarcia dokonał Karol Łukomski – Athina Catering, Wrocław, zwycięzca Wielkiego Finału Kulinarnej Gali Tur-Gastro-Hotel sezonu 2007/2008.

Pierwszego dnia odbył się konkurs Kulinarna Gala Tur-Gastro-Hotel, po raz drugi pod szyldem Dania Cateringowo-Bankietowe. W kulinarnych zmaganiach udział wzięły cztery dwuosobowe ekipy.  Pierwsze miejsce zajęli: Piotr Kwaśny i Marek Adamski z Restauracji Orle Gniazdo we Wrocławiu. Drugie zdobyli: Marcin Sobolewski i Marcin Trocha z Hotelu Campanile we Wrocławiu, a trzecie miejsce jury przyznało ekipie z Hotelu System Premium we Wrocławiu w składzie: Jarosław Buczacki i Grzegorz Walczak.

Tego dnia odbył się również konkurs Prezentacja Jednego Talerza Wariacje na temat deseru. Podczas konkursu, kucharze prezentowali gotowe desery, wykonane wcześniej we własnym zakresie. Jury pierwsze miejsce przyznało Piotrowi Kwaśnemu z Restauracji Orle Gniazdo we Wrocławiu za prezentację deseru: Krem marcepanowo-kasztanowy w kielichu maślanym w otoczce sosu figowego.

Podczas dwóch pierwszych dni targów swoje umiejętności prezentował Łukasz Szewczyk – złoty medalista na II Mistrzostwach Polski w Carvingu Owocowym w kategorii Arbuz i Melon, wykładowca Akademii Carvingu Borner, członek i współzałożyciel Polskiej Grupy Carvingowej.

W czwartek dużym zainteresowaniem cieszyły się pokazy Barmańskie w wykonaniu Mistrza Polski Barmanów, Mistrza Chin - Krzysztofa Drabika oraz dwuczęściowe warsztaty Sztuka Nakrywania Do Stołu i Obsługa Konsumenta, prowadzone przez Teresę Kucharską - dyrektor Wrocławskiej Szkoły Sommmelierów.

Trzeci dzień poświęcony był szkołom gastronomiczno-hotelarskim. W konkursie Kulinarna Gala Tur-Gastro-Hotel Dania Cateringowo-Bankietowe do rywalizacji o tytuł mistrza w kategorii junior do walki stanęły 4 drużyny.

Pierwsze miejsce zdobył zespół w składzie Krystian Skwierz i Jacek Kujawa z Zespołu Szkół Gastronomicznych we Wrocławiu. Drugie miejsce wywalczył sobie zespół reprezentujący Centrum Kształcenia Kadr Profesja we Wrocławiu - Łukasz Budzik i Marcin Jarecki, a trzecie Łukasz Kubik i Adrian Samoraj z Zespołu Szkół Hotelarsko- Turystycznych w Świdnicy.

Drugą okazją do przyjrzenia się uczniowskim umiejętnościom był konkurs Prezentacja Jednego Talerza Wariacje na temat deseru, w którym udział wzięło 6 zespołów. Pierwsze miejsce zdobył Krzysztof Baryczka z Zespołu Szkół nr 7 im. Komisji Edukacji Narodowej w Wałbrzychu za prezentację deseru Sonata Karmelowa. Natomiast w konkursie na najlepszą aranżację stołu okolicznościowego, jury w składzie Teresa Kucharska i Marcin Zarębski, pierwsze miejsce przyznało Angelice Olejnik  z Zespołu Szkół Gastronomicznych we Wrocławiu.

Zapraszamy na kolejne imprezy targowe Tur-Gastro-Hotel, kalendarz targów na cały rok 2009 będzie można znaleźć na stronie www.tgh.pl
Targi Tur-Gastro-Hotel Wrocław 2008 objęte zostały patronatem Ministerstwa Sportu i Turystyki, Polskiej Izby Turystyki, Polskiej Organizacji Turystycznej oraz Gazety Wrocławskiej.

null

 

Patronat nad imprezą objęła

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic Barry Callebaut iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000