Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
03.05.2025
sobota
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Grill Kamado
expondo
Artykuły spożywcze
Pizzola
Debic
Cukiernia M&K
Barry Callebaut
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Targi i wystawy
RM GASTRO na Giełdzie Gastronomicznej w Kołobrzegu


W dniach 30-31 marca w hotelu Aquarius w Kołobrzegu, po raz trzeci odbyła się Giełda Gastronomiczna.

Inicjatorem i organizatorem całego wydarzenia była firma Klimatex, która wraz z firmą RM GASTRO zaangażowała się w projekt mający na celu dzielenie się swoimi doświadczeniami z zakresu gastronomii z gośćmi przybyłymi na Giełdę.

I w tym roku, w tak ważnym dla branży wydarzeniu, uczestniczyła firma RM GASTRO – wiodący producent urządzeń gastronomicznych w Polsce, który wraz z Klimatexem zaangażował się we wspólny projekt.

W Giełdzie uczestniczymy od  trzech lat, dlatego też nie widzieliśmy innej możliwości, jak wystawianie się i w tym roku, tym bardziej że wspólnie z Klimatexem przygotowaliśmy szkolenia i pokazy dla zwiedzających. – mówi Jacek Mazurkiewicz dyrektor regionalny RM GASTRO.

Goście odwiedzający Giełdę mogli uczestniczyć w pokazach i wykładach m.in. na temat carvingu (prowadzący Mariusz Gachewicz), Nowości rynku gastronomicznego – urządzenie do marynowania za pomocą ultradźwięków (prowadzący Wojciech Harapkiewicz), Nowoczesnej i oszczędnej kuchni (prowadzący Krzysztof Gawlik).

Szczególnym zainteresowaniem cieszyły się praktyczne pokazy kulinarne. Przygotowywane na miejscu, za pomocą najnowszych technik kulinarnych potrawy, były niezwykle atrakcyjną formą prezentacji oraz aromatycznym dowodem wysokich możliwości urządzeń.
 
– W ten sposób dużo prościej można wytłumaczyć klientom, na czym polegają nowe technologie oraz jakie oszczędności można czerpać z ich zastosowania, a także jak lepiej zorganizować sobie pracę dzięki takim urządzeniom. Zauważyłem, że klienci przy wyborze sprzętu kierują się nie tylko sugestiami handlowymi i doradczymi, ale także chcą się przekonać, zobaczyć na własne oczy jak owe technologie sprawdzają się w praktyce, dlatego taka forma jest moim zdaniem najlepsza i najbardziej skuteczna.wyjaśnia Jacek Mazurkiewicz.

Niemniejszą popularnością cieszyły się wykłady. Prowadzone przez znanych i doświadczonych szefów kuchni szkolenia zgromadziły dużą publiczność. – Ideą Giełdy Gastronomicznej było zaopiekowanie się klientami branży gastronomicznej. Klimatex chciał, aby wchodząc na kołobrzeską Giełdę można było nie tylko obejrzeć urządzenia, ale także dać możliwość gościom, którzy są szczególnie zainteresowani nowoczesnymi trendami w gastronomi, szerszego poznania tego tematu.

Dlatego przygotowaliśmy wykład, który w szerszej formie przekazywał praktyczne informacje dotyczące między innymi tego jak wyposażyć nowoczesną kuchnię oraz poruszać się po niej, aby ergonomia i nowoczesny sprzęt pomagały w pracy. Tego typu wykłady według mnie to świetny pomysł na zdobywanie dodatkowej wiedzy, tym bardziej że szkolenia dotyczyły różnorodnych tematów. Nasza frma zawsze stara się dzielić swoimi doświadczeniami – jesteśmy świadomi, że niesie to obopólne korzyści. – mówi Jacek Mazurkiewicz dyrektor regionalny RM GASTRO.

Warto również wspomnieć, że w tym roku stoisko RM GASTRO zajmowało niemałą powierzchnię. Podzielone na trzy sektory stoisko, prezentowało szeroka gamę urządzeń. Pierwszy sektor eksponował urządzenia, które mogły znaleźć zastosowanie w małej gastronomii, w gastronomii typu Fast Food, czy w  typowo sezonowej działalności.

Drugi sektor to przede wszystkim klasyczna prezentacja ciągów grzewczych, pieców konwekcyjno-parowych, gdzie klienci mogli zobaczyć jak wyposażyć swoje zaplecze kuchenne w tzw. sprzęt cięższy. Trzecia część obejmowała natomiast urządzenia aktualnie wprowadzane przez firmę do swojej oferty, jak np. urządzenie do marynowania za pomocą ultradźwięków oraz urządzenie do gotowania sous-vide przystosowane do montażu w linii.

Na Giełdzie w Kołobrzegu można było zapoznać się z pełną ofertą urządzeń gastronomicznych dostepnych na rynku, a także zyskać dodatkową wiedzę na temat najnowszych trendów.

Wszystkim, którzy przegapili tegoroczną Giełdę Gastronomiczną, już teraz zalecamy wpisanie tego wydarzenia do swojego kalendarza na rok 2013!



Więcej informacji na temat firmy RM Gastro w Prezentacji Firmy

  RM Gastro Polska Sp. z o.o.
Skoczowska 94
43-450 Ustroń
tel: 33 854 73 26
info@rmgastro.pl
www.rmgastro.pl
 
P.H.U. Klimatex
Sienkiewicza 17d
78-100 Kołobrzeg
tel: 94 353 20 07
klimatex@klimatex.pl
www.firma.klimatex.pl

 

Zobaczcie państwo:
Oferta promocyjna RM Gastro – Piece konwekcyjno - paroweOferta promocyjna RM Gastro – Piec do pizzy
Oferta promocyjna RM Gastro – Kebab - grill oraz grill kontaktowyOferta promocyjna RM Gastro – Profesjonalne frytownice
Oferta promocyjna RM Gastro – Wyposażenie kuchniOferta promocyjna RM Gastro – Kostkarka do lodu oraz schładzarko - zamrażarka szokowa

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic Barry Callebaut iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Heinz Polska Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000