Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
05.05.2025
poniedziałek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Grill Kamado
expondo
Artykuły spożywcze
Pizzola
Cukiernia M&K
Debic
Barry Callebaut
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Targi i wystawy
Podsumowanie Targów World Hotel


W dniach 5-7 listopada 2008 roku w Warszawie odbyły się targi World Hotel.

To pierwsza tego typu impreza. Pierwsza przede wszystkim dlatego, iż zorganizowana w nowym, długo wyczekiwanym  obiekcie. Pierwsza również z powodu oddzielenia "gastronomów" od "hotelarzy".

Pionierzy zawsze mają najtrudniej, nie inaczej było i tym razem. Mała liczba zwiedzających (przez 3 targowe dni - 2396) i niedociągnięcia w organizacji dały się we znaki biorącym udział w imprezie.

Obecnych na targach gości i wystawców poprosiliśmy o kilka słów podsumowania:

null

 

Agnieszka Brzozowska, ECT Polska: Klienci żalą się na kiepski dojazd. Jeśli chodzi o porządek na stoiskach to nie jest z tym najlepiej. Dzisiejszy dzień jest zdecydowanie lepszy niż pierwszy, ale nie do końca jesteśmy zadowoleni z organizacji.

Stefan Czarnowski, Ridex: Miejsce gorsze niż Pałac Kultury, klientów mniej niż w Pałacu Kultury, organizacja gorsza niż w Pałacu Kultury. Taksówkarze nie wiedzą jak dojechać. Oczywiście jest więcej miejsca i jest bardziej przestrzennie. Miejsce i targi posiadają duży potencjał rozwoju, zobaczymy w jaki sposób targi będą ewoluowały. Wszystko leży w rękach organizatorów.

nullGrażyna Dworek, Piórex: Bardzo się boję, że to centrum nie zastąpi tego szalonego Pałacu Kultury. Tam był szał, ale tam była magia, magia klienta. W tej chwili szukamy, czekamy… Być może potrzeba więcej czasu. Miejsce przygotowane dobrze, aczkolwiek wiele jeszcze trzeba dopracować. Brakuje nam gastronomii, ona przyciąga. Jest cieplej, milej, pachnie, przyjemniej, smakowiciej, ale to wszystkim nam pomaga.

null

 

Dariusz Frelak, Börner: Bramki niestety utrudniają ruch zwiedzającym. Nikt nie wie jak ma wejść i jak wyjść. Parkingi powinny być bezpłatne i udostępnione w większej ilości. Impreza jest robiona w tym obiekcie po raz pierwszy więc trudno oceniać. Niestety mało jest zwiedzających. Nie da się uniknąć porównań do targów w Pałacu Kultury. Dojazd jest trudniejszy, daleko.

null

 

Teresa Gonat, Bionantech Cosmetics: Wcześniej korzystaliśmy z targów SPA, ewentualnie kosmetycznych, gdzie był zdecydowanie większy ruch i zainteresowanie. Tutaj, muszę przyznać, ruch jest mały. Ciężej jest dojechać, jest słabe oznakowanie.

null

 

Michał Grzywacz, Makro Cash&Carry: Targi w Pałacu Kultury miały zdecydowanie lepszą lokalizację. Przyjeżdżający pociągami klienci mieli targi pod ręką - tutaj trzeba doliczyć minimum godzinę na dojazd. Rozwiązania parkingowe jakieś są, ale nie oznakowane, dojazd nie oznakowany, generalnie gościom z poza Warszawy ciężko tu trafić. I tak szczęście, że jest tylu klientów ilu jest. Hala jest z pewnością wygodniejsza dla wystawców – nie ma schodów, tłumów przy windach, ale to zwiedzający są w końcu najważniejsi.

null

 

Radosław Gut, Komandor:  Lokalizacyjnie jest tak średnio. Dojazd jest ciężki. Mieliśmy lekkie perturbacje, ale to nowe miejsce. Nawiązaliśmy troszkę kontaktów. Myślę, że jakieś pozytywne wyniki tego będą.

null

 

Leszek Jurczak, Makro Cash&Carry: To pierwsze tego typu targi, a debiutantom czasami się wybacza. Generalnie ruch jest dosyć mały. Nasze oczekiwania były wyższe. Obiekt jest ładny i funkcjonalny, natomiast lokalizacja, w porównaniu do Pałacu Kultury sprawia, że może być tak, że się zwyczajnie nie przyjmie na mapie wystaw. Niestety jest na to duża szansa. Dojazd jest naprawdę słaby. Targi poznańskie stanowią tutaj poważną konkurencję.

null

 

Anna Leszczyńska, Dry-Pol: Tak to bywa, że negatywy są zawsze bardziej zauważalne. Problemy z kartami parkingowymi… Nie wiem czy będę miała miłe wspomnienia z tych targów. My tu jesteśmy jednak w jakimś określonym celu i to jest najważniejsze. Mało ludzi trochę…

null

 
Jerzy Łochowski, LSI Software: Na pewno goście, którzy odwiedzali Eurogastro nie są przyzwyczajeni do tej hali. Jest dużo mniejsza frekwencja. Od strony logistycznej jest wygodnie. Nam zależy głównie na owocnych kontaktach, a tu nie mamy ich tak dużo jak z innych tego typu imprez. Miejmy nadzieję, że z roku na rok będzie lepiej.

null

 

Krzysztof Marczak, odwiedzający:  Poznańskie targi maj większy rozmach. Brakuje nam tu firm, które projektują hotele. Za mało jest również firm, które hotele wyposażają. Jadąc na targi kierowaliśmy się „ruchomymi” słupami :) Trochę za mało tych wystawców.

null

 

Dariusz Ślusarczyk, Börner: Mało ludzi… Jako wystawca brakuje mi punktów gastronomicznych, jakiś sklepik chociaż – jeden punkt to za mało, mało kto może czekać godzinę na jakiś posiłek. Do Pałacu był lepszy dojazd, mam wątpliwości czy to dobra lokalizacja.

 

Oprac.: Magda Gorczyca

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic Barry Callebaut iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000