Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
24.04.2025
czwartek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Grill Kamado
expondo
Artykuły spożywcze
Pizzola
Cukiernia M&K
Debic
Barry Callebaut
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Targi i wystawy
Manitowoc Foodservice na Targach EuroGastro


W dniach 21-23 marca 2012r., podczas targów gastronomicznych EuroGastro, firma Manitowoc Foodservice - jedna z największych firm produkujących innowacyjne urządzenia gastronomiczne, dysponująca ponad 30 markami w swoim portfolio zaprezentowała  nowe rozwiązanie dla klientów z branży HoReCa. 
 
W tym roku Manitowoc Foodservice postawił na dwa warianty prezentacji swoich produktów. Klienci mogli w tradycyjny sposób dowiedzieć się o właściwościach i parametrach urządzeń podczas prezentacji marek takich jak CONVOTHERM, MERRYCHEF, MANITOWOC ICE, GARLAND INDUCTION poprzez rozmowę z profesjonalnymi przedstawicielami firmy i dystrubotorami z całego kraju oraz w praktyce poznać zalety urządzeń podczas pokazów kulinarnych.
– Jeden z prezentowanych konceptów jest dedykowany restauracjom. Naszym celem jest pokazanie technologii ATC (Advanced Cooking Technology). Według przyjętych standardów, klienta należy obsłużyć w ciągu 20 - 30 minut – my natomiast pokazujemy, że da się to zrobić znacznie szybciej dzięki połączeniu wielu technologii prezentowanych przez grupę Manitowoc Foodservice. Doraca Kulinarny naszej firmy Tomasz Krake udowadnia, że w ciągu 5 minut jest w stanie obsłużyć cały stół. Druga koncepcja detaliczna, którą staramy się pokazać podczas pokazów kulinarnych, to wariant detaliczny skierowany np. do supermarketów, stacji benzynowych, gdzie na bardzo małym obszarze jest możliwe oferowanie klientom różnych przekąsek, na przykład świeżego pieczywa. W takich przypadkach proponujemy technologię Merrychef, która jest 15 razy szybsza niż zwykła konwekcja – mówi Tom Hybl, Country Manager firmy Manitowoc Foodservice.

W tym roku oferta Manitowoc Foodservice przerosła oczekiwania zwiedzających. Na stoisku prezentowane były nowości firmy oraz innowacyjne technologie dopiero wchodzące na polski rynek. Nic więc dziwnego, że nie brakowało zainteresowanych.
– Wiele naszych urządzeń budzi zainteresowanie zwiedzających. Przede wszystkim piec konwekcyjno-parowy z opatentowanym systemem zamkniętym niemieckiej firmy Convotherm. Jest to ciekawy produkt, ponieważ pieczenie w nim odbywa się w niższych temperaturach niż u konkurencji. ACS – zamknięty system zapewnia perfekcyjną jakoś przy użyciu niskich temperatur, a  panel dotykowy easyTouch zapewnia maksymalną kontrolę i łatwość użycia. EasyTouch w pełni kolorowy panel dotykowy jest już na rynku 2 lata! Warto więc podkreślić, że Convotherm znów jest krok przed innymi wystawcami. Dodatkową zaletą, którą posiada tylko Convotherm są chowane drzwi. Nie mniejszym zainteresowaniem cieszy się nasz nowy Merrychef E2, kuchenka mikrofalowo-konwekcyjna, która ma tylko 40 cm szerokości, to jeśli chodzi o produkty z gorącej linii. Z tzw. linii chłodnej ogromnym powodzeniem cieszą się nasze kostkarki. Są to pierwsze na świecie kostkarki, które mają inteligentny panel sterujący, diagnozujący pracę produkcji lodu, co z kolei umożliwia ustawienie produkcji lodu na każdy dzień tygodnia i co bardzo  ważne automatyczne czyszczenie, ponieważ lód jest czymś, co spożywamy, a czysty lód to podstawa przy serwowaniu drinków – tłumaczy Tom Hybl.

Klienci zainteresowani kostkarkami mogli przekonać się jak wygląda lód wyprodukowany przez maszynę firmy Manitowoc Foodservice oraz zobaczyć jego zastosowanie prezentowane przez profesjonalnego barmana Rafała Ciesielskiego mieszającego drinki na stoisku firmy.

Zaletą  Manitowoc Foodservice, cenioną przez klientów jest prowadzenie dialogu i szukanie najlepszych rozwiązań mających w pełni zadowolić kupujących. Hasło firmy Rozmawiaj z Manitowoc jest gwarantem sprostania wszelkim oczekiwaniom klientów i szukania nowych konceptów poprzez rozmowę, analizy, czy wizualizacje.

Manitowoc Foodservice jest prezentowana jako nowa marka na targach, jednak ma już  bardzo dobrze rozwiniętą strukturę sprzedaży i serwisu w Polsce. W każdym kraju większe miasta są reprezentowane przez Autoryzowanych Dilerów i Serwisantów, dodatkowo firma oferuje magazyn części zamiennych i salę pokazową w Warszawie, gdzie można przetestować sprzęt przed podjęciem ostatecznej decyzji.

– Atutem naszej firmy jest szukanie rozwiązań, a nie tylko sprzedaż sprzętu. Zawsze najpierw pytamy klientów, czego oczekują od urządzenia oraz w jakim okresie chcą zarobić na inwestycji. Staramy się znaleźć takie rozwiązanie aby kupujący otrzymał dokładnie to, czego potrzebuje i aby okres zwrotu z inwestycji był jak najkrótszy – twierdzi Tom Hybl.

Manitowoc Foodservice jako wiodącą firma produkująca innowacyjne urządzenia gastronomiczne, czynnie uczestniczy w życiu branży. Dlatego zgodnie z zapewnieniami Toma Hybla, wszyscy sympatycy za rok znów będą mogli sprawdzić, co nowego w swojej ofercie ma Manitowoc

Marki firmy Manitowoc Foodservice:

Wiodący producent urządzeń do gotowania parowego
Kotły warzelne parowe, patelnie do duszenia, patelnie przechylne
www.clevelandrange.com
Wiodący producent piecy konwekcyjno-parowych z ACS – opatentowanym Systemem Zamkniętym
www.convotherm.com
Precyzyjna regulacja temperatury
Stanowiska przygotowywania potraw, stoły do przygotowywania potraw, chłodziarki, zamrażarki, lady dla kucharzy
www.delfield.com
Światowy lider wsród producentów komercyjnych frytkownic
Frytkownice gazowe i elektryczne, sprzęt do filtrowania, podgrzewacze gastronomiczne i urządzenia do gotowania makaronu
www.frymaster.com
Innowacyjność w kuchennym świecie
Kucheniki gazowe i elektryczne, piekarniki i opiekacze, grille elektryczne, blatowy sprzęt do gotowania, gotowanie indukcyjne
www.garland-group.com
Najlepszy w swojej klasie piec przelotowy
Piece nadmuchowe, piece przelotowe, tostery
www.lincolnfp.com
Nr 1 w sprzedaży kostkarek do lodu w Ameryce
Kostkarki do lodu w kostkach, płatkach i bryłkach, pojemniki do przechowywania lodu, dozowniki lodu
www.manitowocice.com
Szybsze przyrządzanie smacznych potraw
Piecyki konwekcyjno-mikrofalowe, technologia szybkiego gotowania Accelerated Cooking Technology, MenuKey
www.merrychef.com
Wydajne dystrybutory napojów
Zdalne systemy dozowania napojów gazowanych, systemy nalewania piwa, schładzacze
www.manitowocbeverage.com/us


Więcej informacji w
Prezentacji Firmy Manitowoc oraz na stronie www.mtwfs.com


Manitowoc Foodservice
Sala pokazowa

Urocza 26
04-651 Warszawa
Tel: 790 828 828
www.mtwfs.com

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic Barry Callebaut iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Heinz Polska Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000