Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
25.04.2025
piątek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Grill Kamado
expondo
Artykuły spożywcze
Pizzola
Cukiernia M&K
Debic
Barry Callebaut
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Targi i wystawy
International Grüne Woche - Berlin

W dniach 13-22 stycznia odbywają się w Berlinie Targi Rolno-Spożywcze Grüne Woche. Są to najstarsze (od 1926 roku), największe (25 hal wystawowych, około 1500 wystawców i ponad milion zwiedzających) i najdłużej trwające (dziesięć dni) targi w Europie.

W 2006 roku wystawiło się w Berlinie 46 polskich firm (wobec 19 w roku ubiegłym). Produkty polskie przebojem zawojowały rynki niemieckie. Ogromne zainteresowanie zwiedzających, ekipy telewizyjne, dziennikarze, wywiady i fotografie są tego najlepszym przykładem. Wszystkie te prezentacje i degustacje są doskonałym polem do popisu dla naszych polskich kucharzy, którzy na oczach zwiedzających tworzą wyśmienite, choć proste w istocie swojej potrawy.

Do Berlina przybyliśmy 16 stycznia o 8.00 rano. Na stoisku „Klubu Dobrej Marki” z Pomorza zorganizowanym wspólnie ze Stowarzyszeniem Polskich Kucharzy i Cukierników Regionu Pomorskiego, przy wsparciu sprzętowym Stalgastu przywitał nas i podjął Leszek Kosarzecki - Smoker wraz ze współpracownikiem Piotrem Zemanem.

Rozminęliśmy się o parę godzin z Krzysztofem Szulborskim, prezesem SPKiC RP, który wziął na swoje barki ciężar ustawienia i uruchomienia stoiska, ale niestety musiał w poprzednim dniu wracać z przyczyn służbowych do Gdańska. W powstałą po wyjeździe Krzysztofa „pustkę” znakomicie wpasował się właśnie przybyły Carlos Gonzalez-Tejera ze Stalgastu, który przez osiem godzin bez wytchnienia czarował Niemców słowem i kuchmistrzowskim czynem.

Na sąsiadujących z nami stoiskach równie ofiarnie pracowali przedstawiciele firm polskich, których z braku stosownych materiałów nie jestem w stanie wszystkich w tym miejscu wymienić, ale można je podziwiać na załączonych zdjęciach. Generalnie zespół stoisk polskich powierzchnią i bogactwem wystroju ustępował miejsca potężnym stoiskom narodowym Niemiec, Austrii, Norwegii czy Rosji, ale zaangażowaniem, aktywnością i atrakcyjnością oferty w pełni im dorównywał a niekiedy nawet przewyższał.

Następnego dnia (17 stycznia) nóż szefa przejął i już do końca targów ma utrzymać Marcin Piotrowski z Warszawy (Restauracja Bordo), a my z Carlosem poszliśmy zwiedzać targi, aby odwiedzający portal Gastrona.pl mogli również podziwiać ekspozycje innych wystawców. Oczywiście odwiedziliśmy stoisko Dominikany, gdzie zostaliśmy podjęci doskonałym rumem i cygarami.

Po drugim już pełnym wrażeń dniu targowym udaliśmy się na dworzec Berlin ZOO i wróciliśmy do kraju ojczystego.

Piotr Paweł Malewski - Stalgast

Targi International Grüne Woche (Międzynarodowy Zielony Tydzień) w Berlinie to wystawa poświęcona gospodarce żywnościowej, rolnictwu i ogrodnictwu, organizowana w formie narodowo - regionalnych ekspozycji.

W tym roku targi trwają od 13 do 22 stycznia. Jest to już 71 edycja Grüne Woche. Jej organizatorem są Targi w Berlinie - Messe Berlin.

W czasie Zielonego Tygodnia prezentowanych jest wiele produktów:

  • produkty spożywcze

  • wszelkiego rodzaju żywność ekologiczna, produkty naturalne

  • mięsa i kiełbasy

  • owoce morza i ryby

  • piwa, wina i alkohole

  • herbaty, zioła i przyprawy

  • ziarna, zboża

  • hodowla zwierząt

  • maszyny i osprzęt rolniczy

  • cieplarnie i ogrody – zaopatrzenie

  • kuchnie i wyposażenie kuchenne

Wystawie International Grüne Woche towarzyszą różnego rodzaju sympozja, konferencje i fora dyskusyjne związane tematycznie z targami.

Joanna Załęska - Gastrona.pl

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.

 


 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic Barry Callebaut iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000