Firma Unifine wyróżniona podczas warszawskich targów!
Podczas targówEuroGastro,które odbyły się w Warszawie, firma Unifine F&BIzaprezentowała linię produktów przeznaczonych do gastronomii – SUCREA ® ChefLine.
W skład tej grupy produktów wchodzą smakowe stabilizatory do śmietany, desery i kremy w proszku, sosy deserowe oraz aromaty i owoce w żelu. Na bazie tych komponentów można z powodzeniem tworzyć niezwykle smaczne desery – wykwintne w smaku, aczkolwiek proste w produkcji.
Podczas targów EuroGastro stoisko firmy Unifine F&BI cieszyło się bardzo dużym zainteresowaniem. W czasie trwania targów stoisko odwiedziło ok. 90 firm. Dużym powodzeniem cieszył się zestaw receptur na proste i szybkie do przygotowania desery do cateringu.Desery te doskonale nadają się do sprzedaży w punktach zbiorowego żywienia, mogą być sprzedawane „na wynos” i stanowią doskonałe uzupełnienie posiłku.
Firma Unifine F&BI była również sponsorem konkursu cukierniczego Słodka Łyżeczka, który odbywał się podczas targów – pod patronatem Klubu Kreatywnego Cukiernika. W trakcie konkursu odbyła się prezentacja przeprowadzona przez doradcę technologicznego Unifine F&BI – Michała Gałązkę. Przedstawił on publiczności recepturę na czekoladowy torcik z kremem szafranowym i karmelizowaną gruszką. Skład torcika nawiązywał do „kwiatowego tematu” konkursu – „Wiosenne Art Deco w deserach”, gdyż, jak wiadomo, szafran pozyskuje się z kwiatów krokusa.
Bardzo miłym akcentem targów EuroGastro był fakt otrzymania nagrody za Najlepszy Produkt Targów EuroGastro 2009. W kategorii sprzęt, akcesoria i surowce dla cukierni za najlepszy produkt uznano SUCREA ® Golden Glamour – złoty sos deserowy produkowany przez Unifine F&BI. Sos ten jest jednym z produktów proponowanych w gamie SUCREA® ChefLine.
Wszystkim osobom, które odwiedziły nasze stoisko serdecznie dziękujemy za poświęcony czas i zapraszamy do współpracy!
Dla naszych Klientów świadczymy usługi doradcze z zakresu: - opracowywania i wdrażania receptur - komponowania kart deserów - szkoleń w zakładach Klientów oraz własnych centrach szkoleniowych
Technolodzy: region zachodni: Krzysztof Kucharski: 0 668 126 124
region centralny: Piotr Chylarecki: 0 604 464 098
region północny: Michał Gałązka: 0 668 383 855
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.
Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl Zapoznaj się z regulaminem.