Warszawa, 22 marca 2002
22 marca 2002 r., drugiego dnia trwania targów Eurogastro, w Hotelu Jan III Sobieski odbyła się uroczysta Gala Dinner, podczas której rozdano Nagrody Ministra Gospodarki oraz nagrody w konkursie na Najlepsza ofertę targową.
Konkurs o Nagrodę Ministra Gospodarki
W składzie Jury Konkursu zasiadali:
Przewodnicząca - Hanna Maria Jakonowska (Naczelnik Wydziału Usług Turystycznych w Departamencie Turystyki Ministerstwa Gospodarki),
Kazimierz Kowalski (v-ce Prezes PZH),
Grzegorz Kazubski (Prezes OSSKiC),
Krzysztof Dubrow (Przewodniczący Komisji Gastronomicznej PZH),
Ryszard Berent (Prezes Stowarzyszenia Polskich Barmanów),
Witold Ignatowski (Dyrektor ds. Operacyjnych Orbis S.A.),
Urszula Potęga (Prezes Zarządu MT-Polska Sp. z o.o.)
Jury przyznało nagrody w siedmiu kategoriach: - Urządzenia techniczne
Serii zmywarek do naczyń GS 300 – GS 302 i GS 315
Winterhalter Gastronom Polska Sp. z o.o.
- sprzęt najwyższej jakości dostosowany do polskich norm oraz potrzeb rynku
- przystępne ceny i doskonały serwis
- nowatorska technologia (ekologia zmywania)
- Akcesoria
Zastawie porcelanowej – AFRODYTA
Zakłady Porcelany Stołowej „Lubiana” S.A.
- doskonałe wykonanie oraz wzornictwo
- Żywność
Souperia – Zupy Vending Knorr
Unilever Polska S. A. – Oddział Unilever Bestfood/Dział Caterplan
- zupełna nowość na rynku
- łatwość serwowania (możliwość szybkiego przyrządzenia gorącej zupy)
- walory smakowe
- Napoje
Sok pomarańczowy
Remgor Sp. z o.o.
- innowacja na rynku polskim (dozowanie soków przyrządzanych z koncentratu)
- oszczędność miejsca do przechowywania oraz oszczędność opakowań
- Wyposażenie pokoju hotelowego
Wykładzinom podłogowym wełnianym typu axminster
Fabryka Dywanów KOWARY S.A.
- doskonała jakość oraz ciekawe wzornictwo
- Wyposażenie dodatkowe infrastruktury hotelowej
Elektronicznym zamkom do pokoi hotelowych – NEXUS
WITPOL II Romana Zając
- gwarancja bezpieczeństwa zarówno dla gości jak i dla hotelarzy
- nowoczesna technologia
- Systemy komputerowe i transmisji danych
Programowi Gastronomicznemu ProGASS 2000
HS Partner Pro – Test S.A.
- program idealnie dostosowany do potrzeb hotelarzy i restauratorów
Konkurs na Najlepszą Ofertę Targową
Komisja w składzie:
Krzysztof Dubrow (Przewodniczący Komisji Gastronomicznej PZH),
Grzegorz Kazubski (Prezes OSSKiC),
Ryszard Berent (Prezes Stowarzyszenia Polskich Barmanów),
Urszula Potęga (Prezes Zarządu MT-Polska Sp. z o.o.)
Najlepszymi ofertami targów w 2002 r. są:
EUROGASTRO
Urządzenia Techniczne - Fagor Gastro Polska Sp. z o.o.
Akcesoria - Pro Glass
Żywność - Elkopol Sp. z o.o.
DRINK & BAR
Napoje - Obrzańska Spółdzielnia Mleczarska w Kościanie
Alkohole - Sommelier Dystrybucja Sp. z o.o.
Używki - Cafe Mag
WORLDHOTEL
Meble, wyposażenie i wystrój wnętrz - Fabryka Mebli "Ryś"
Urządzenia techniczne, akcesoria, instalacje - Koperfarm Sp. z o.o.
Systemy komputerowe i transmisji danych - P.P.W. Gip Sp. z o.o.
W imieniu portalu GASTRONA.PL gratulujemy wszystkim nagrodzonym ! |