Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
04.05.2025
niedziela
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Grill Kamado
expondo
Artykuły spożywcze
Pizzola
Debic
Cukiernia M&K
Barry Callebaut
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Targi i wystawy
Targi Gastro-Invest-Hotel 2007

Zobaczcie państwo:
Tour Salon 2007
Tour Salon 2006
Tour Salon 2005
Gastro-Invest-Hotel 2007
Gastro-Invest-Hotel 2006

W dniach 24 – 27 października 2007 roku wszyscy zainteresowani branżą gastronomiczno – hotelarską mogli spotkać się w jednym miejscu i czasie. Targi Gastro-Invest-Hotel z roku na rok stają się coraz bardziej prestiżową imprezą, na której warto być.

Przez cztery dni na terenie Międzynarodowych Targów Poznańskich można było dowiedzieć się jakie trendy będą obowiązywały w najbliższym czasie, co nowego pojawiło się na rynku lub czym zachwycić gościa hotelowego. W tym roku zwiedzający mogli zapoznać się z ofertą ponad 120 wystawców.

Pierwszego dnia, wieczorem podczas uroczystej gali zostały wręczone nagrody Acanthus Aureus targów Gastro-Invest-Hotel. Laureatami tegorocznej edycji zostali: Hercules Trading, Poznań; Przedsiębiorstwo Handlowo - Usługowe Krak Andrzej Rakowski, Poznań; Grupa wystawców: Hotel Form Design Fabryka Dywanów Agnella, Meblotap, Centrum Tapet Obiektowych, Aniro.

Po raz pierwszy odbył się konkurs o Złoty Medal targów Gastro-Invest-Hotel, który otrzymał produkt o najwyższej jakości i wyjątkowych walorach użytkowych.

Jury pod przewodnictwem prof. zw. dr hab. Władysława Włodzimierza Gawrockiego wyróżniło średniozmineralizowaną naturalną wodę mineralną STAROPOLANKA gazowaną w opakowaniu 0,30 l szklanym zwrotnym - Zespół Uzdrowisk Kłodzkich S.A., Polanica Zdrój.

W piątek największym zainteresowaniem cieszyły się konkursy barmańskie: Gastro - Invest Flair Competition oraz klasyczny Fruits Cocktail Competition. Publiczność, która tłumnie oblegała scenę czujnie śledziła każdy pokaz, nagradzając brawami najlepsze wystąpienia.

Mistrzem w przyrządzaniu drinków w kategorii Flair okazał się Tomasz Hadryś, Piła. W równie ciekawy sposób zaprezentował swoje barmańskie umiejętności Bartłomiej Baranowski, Zielona Góra. Na trzecim miejscu znalazł się Marcin Dąbek, Kraków.

Zwycięzcą w konkursie klasycznym został Grzegorz Szumski, Szczecin. Drugie miejsce wywalczyła Marta Springer, Piła. Trzecie miejsce jury przyznało Justynie Caban-Klag, Piła.

Sporych wrażeń dostarczył pokaz zorganizowany przez firmę Team Polska. Na scenie Łukasz Konik prezentował zastosowanie grilla halogenowego wykorzystując metody kuchni molekularnej. Chętni mogli spróbować jak smakuje liść bazylii ugotowany w ciekłym azocie i innych smakołyków przyrządzonych w równie oryginalny sposób.

Swoją ofertę przedstawiła firma Gastrotechnik - dystrybutor profesjonalnych urządzeń gastronomicznych. Największym zainteresowaniem cieszyła się polerka do sztućcy, której zastosowanie można było sprawdzić na targach.

Przez cały czas trwania targów można był zasmakować dań, serwowanych w Greckiej Tawernie, której gospodarzem był Theofilos Vafidis. Zaś na smakoszy polskiej kuchni czekały karczmy Trzy Regiony oraz Karczma Pomorska.

Już za rok kolejna edycja Gastro-Invest-Hotel 2008. Zapraszamy!

Justyna Warchoł – Gastrona.pl

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.

 


 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic Barry Callebaut iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Heinz Polska Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000