Sposób na doskonałą pizzę to przede wszystkim odpowiednie ciasto. Dodatki dobiera się i komponuje według własnego uznania, jednak sekret najlepszej pizzy tkwi właśnie w oryginalnym włoskim cieście.
Firma Pizzola prezentowała podczas targów Polagra-Food, które odbyły się w Poznaniu w dniach od 17 do 20 września, ofertę mrożonych spodów do pizzy Pizzola. Firma, działająca na polskim rynku od przeszło 10 lat, proponuje najwyższej jakości surowe ciasto mrożone do pizzy oraz wstępnie wypieczone, mrożone spody do pizzy na grubym cieście.
Zwiedzający targi Polagra-Food mieli okazję nie tylko zobaczyć ekspozycję prezentującą produkty Pizzola przed i po wypieczeniu, ale także spróbować jak smakują. Rozmowom handlowym towarzyszyły degustacje, m.in. hot dog pizza i ciasta focaccia, doskonałego do pizzy z dowolnymi dodatkami.
Pracujemy na bazie tradycyjnych receptur kuchni śródziemnomorskiej, które przekazała nam macierzysta firma włoska – podkreśla Michalina Pawelec. Wszystkie spody do pizzy Pizzola przygotowywane są z mąki pszennej, a dzięki specjalnej technologii produkcji i mrożeniu ich termin przydatności do spożycia to 12 miesięcy.
Ciasto do pizzy Pizzola jest gotowe do spożycia po rozmrożeniu, uformowaniu placka o maksymalnej średnicy 45 cm i wypieczeniu przez około 10 min. (w zależności od rodzaju produktu Pizzola). Zarówno surowe produkty Pizzola: ciasto focaccia i ciasto pizza, jak i te już pieczone: special pizza okrągła, special pizza prostokątna, bułka focaccina i hot dog pizza, należy przechowywać w temp. -18 stopni C.
Właściciele lub menadżerzy pizzerii czy też restauracji włoskich często szukają rozwiązań, które skrócą proces produkcyjny i spowodują, że klient nie będzie zbyt długo czekał na zamówioną pizzę. Poza tym – wszyscy dążą do ograniczenia kosztów. Mrożone ciasto do pizzy Pizzola okazuje się w takich wypadkach strzałem w dziesiątkę. Co bardzo ważne – jego zastosowanie pozwala zachować niezmienną, wysoką jakość oferowanych potraw.
Mrożone ciasto do pizzy Pizzola dystrybuowane jest na terenie całej Polski.
Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl Zapoznaj się z regulaminem.