Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
24.04.2024
środa
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Targi i wystawy
Targi Gastronomiczno - Hotelarskie, Warszawa 2007 cz. II


Zobaczcie państwo:
Targi Warszawa 2007 cz.I
Targi Warszawa 2007 cz.II

Oferta wystawiennicza targów, które odbyły się w Warszawie w dniach 22-24 marca, podzielona została na pięć sektorów: sprzęt i meble gastronomiczne, żywność, wyposażenie hoteli i sal restauracyjnych, gdzie można było znaleźć również akcesoria i systemy informatyczne. Ostatnie sektory: cukierniczo-piekarniczy i kawowo barmański, ulokowane zostały w dwóch dodatkowych halach wystawienniczych przed Pałacem Kultury i Nauki.

Imponująco prezentowała się firma Stalgast. Stanowisko podzielone była na trzy części. Ze względu na szeroką ofertę firmy: kompleksowe wyposażenie gastronomii, drobny sprzęt pomocniczy, maszyny i urządzenia produkcji krajowej i zagranicznej, niemożliwe byłoby zmieszczenie wszystkich produktów na małej powierzchni.

Firma Duni zaprezentowała obszerną ofertę, pełną orzeźwiających barw. Dzięki aranżacji różnorodnych tematów z zastosowaniem specjalnie dobranych kolorów i motywów, asortyment ten zawiera doskonałe produkty umożliwiające realizację wszelkiego rodzaju dekoratorskich idei.

Constant-Michel Labarre i Dorine Chabert prezentowali na targach ofertę Instytutu Paula Bocuse’a. Ta słynna na całym świecie szkoła organizuje m.in. profesjonalne kursy dla kucharzy realizowane w programach: Nowe trendy w kuchni francuskiej - trwający 3 tygodnie i Cuisine & Culture - trwający od 6 do 12 tygodni.

W programie targów znalazły się warsztaty Polskiej Agencji Rozwoju Turystyki dla branży hotelarsko-turystycznej. Tematyka obejmowała pozyskiwanie funduszy strukturalnych oraz możliwości podnoszenia kwalifikacji zawodowych.

Osoby zainteresowane mogły natomiast wziąć udział w seminarium Organizacja zakładów małej gastronomii w świetle wymagań Unii Europejskiej, prowadzonym przez dr inż. Wiesławę Grzesińską.

Zwieńczeniem drugiego dnia targowego była Gala Dinner zorganizowana w Hotelu Jan III Sobieski. W trakcie jej trwania, ogłoszono laureatów konkursu o Nagrodę Ministra Gospodarki na najlepszą ofertę prezentowaną podczas Targów Eurogastro 2007.

  • Akcesoria dla gastronomii – firma Gro-Tex za chusteczki dezynfekujące i czyszczące,
  • Sprzęt i akcesoria dla kawiarni – firma Elite Cafe za ekspres La Bimbali M2 Program Chocolate,
  • Żywność – firma Rudopal za grzanki czosnkowe, wyróżnienie – Wytwórcza Spółdzielnia Pracy „SPOŁEM” za majonez kielecki,
  • Napoje – firma Victoria Cymes za świeże soki jednodniowe,
  • Sprzęt, akcesoria i surowce dla cukiernictwa – firma TEDMAR za kolekcję strojów inspirowanych polską kulturą ludową,
  • Systemy komputerowe i transmisja danych – firma LSI Software za bezprzewodowe systemy Server Paging System, Kitchen Display Sysyem i Push for Sernice,
  • Wyposażenie wnętrza hotelowego – Instytut Inżynierii Materiałów Włókienniczych za tkaninę zaciemniającą w wersji trudnozapalnej,
  • Urządzenia techniczne i meble dla zaplecza kuchennego – Winterhalter Gastronom Polska za maszynę GS 200 Cool.

Podczas uroczystości nagrodzono także firmy, które zwyciężyły w III edycji Konkursu Dziennikarzy i MT Polska na najbardziej profesjonalne stoisko targowe prezentowane podczas XI Międzynarodowych Targów Gastronomiczno-Hotelarskich.

Nagrody przyznano, zgodnie z podziałem na sektory, w pięciu kategoriach. Jury oceniające profesjonalizm i oryginalność wyłoniło zwycięzców:

  • Żywność: Nestle FoodServices
  • Urządzenia dla gastronomii: Stalgast
  • Wyposażenie baru: Elite Coffe Services
  • Wyposażenie hotelu: Andropol S.A.
  • Cukiernictwo: Barbara Luijckx Sp. z o.o.
  • Nagroda specjalna: Makro Cash & Carry Polska S.A. - za najbardziej przyjazne stoisko targowe

Trzeciego dnia targów firma Stalgast zorganizowała na swoim stoisku prezentację programu edukacyjnego Uczniowie znajdują swoich mistrzów. Program opiera się na miesięcznych praktykach u mistrzów sztuki kulinarnej. Jako pierwszy uczestniczy w tym programie Zespół Szkół nr 1 im. S. Roweckiego „Grota” w Zambrowie, któremu swoje umiejętności zgodzili się przekazać Andrzej Bryk, Karol Okrasa, Wojciech Modest Amaro i Gabor Szekeres.

Magdalena Gorczyca - Gastrona.pl

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.

 


 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000