Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
04.05.2025
niedziela
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Grill Kamado
expondo
Artykuły spożywcze
Pizzola
Debic
Cukiernia M&K
Barry Callebaut
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Targi i wystawy
Gastro-Invest-Hotel 2006

Zobaczcie państwo:
Tour Salon 2006
Gastro-Invest-Hotel 2006
Tour Salon 2005

VIII Wystawa Produktów i Usług dla Hotelarstwa i Gastronomii Gastro-Invest-Hotel zakończyła się w Poznaniu.

Jak twierdzi Waldemar Błaszczuk, Sekretarz Generalny – Dyrektor Polskiego Zrzeszenia Hoteli, Gastro-Invest-Hotel i Tour Salon nawzajem się znakomicie uzupełniają. Obie wystawy są ze sobą rzeczywiście powiązane, gdyż branże: turystyczna, hotelarska i gastronomiczna mają ze sobą wiele wspólnego.

PZH zorganizowało podczas targów wiele seminariów i wykładów. Odpowiedzi na nurtujące pytania z zakresu opodatkowania w 2007 roku mogli znaleźć przedsiębiorcy, właściciele i menedżerowie obiektów noclegowych na pewno zwrócili uwagę na szkolenie z zakresu systemu rezerwacji i informacji dla małych i średnich przedsiębiorstw.

Tradycyjnie już w ramach Gastro-Invest-Hotel zaproszono do współpracy restauracje serwujące kuchnię regionalną i lokalną. Tym razem podczas Festiwalu Karczm Regionalnych swoje specjały przygotowywali kucharze z Karczmy Mazowieckiej – Restauracji U Siwka z Warszawy, Karczmy Pomorskiej z Restauracji Hotelu Bartan, oraz Karczmy Trzy Regiony. Ta ostatnia serwowała kuchnię śląską, warmińską i wielkopolską, gdyż jej przedstawiciele na co dzień pracują w hotelach Best Eastern Plaza Hotels we Wrocławiu, Olsztynie i Poznaniu.

Wystawcy nagrodzeni zostali jak co roku za najlepiej zaprojektowane stoisko statuetkami Acanthus Aureus. Tym razem wręczano je podczas wieczoru branżowego, który odbył się pierwszego dna targów – 25 października. Nagrodą wyróżnione zostały stoiska dwóch poznańskich firm: Saturn i Agus.

MTP wspólnie z PZH przyznało także podczas wystawy nagrody w konkursie „Najbardziej przydatny produkt dla hoteli i gastronomii”. Wyróżnienia wręczali: Ewa Gwiazdowska, Waldemar Błaszczuk, Tadeusz Tulibadzki i Jerzy Kaczmarek.

Nagrodzone firmy to: Artboro za terminal internetowy, Fabryka materaców Relaks za łóżko „Wega”, Herkules Trading S.A. za komplet mebli do pokoju hotelowego, Hotel Form Design za łóżko hotelowe, Saturn za kolekcję oświetleniowa do wnętrz hotelowych.

Dyplomy otrzymały też pozostałe firmy biorące udział w konkursie: GMP Impet za kieliszki nietłukące ze szkła kryształowego z domieszką magnezu, Klafs za wyposażenie SPA, Mefax Plast za okładki do kart menu, Meridon za soki naturalne bez konserwantów, Ridex Dekoracja za satynę.

Na scenie pawilonu 4, który w tym roku cały poświęcony był wystawie Gastro-Invest-Hotel odbyły się także pokazy i konkurs barmański w kategorii flair. W konkursie wzięło udział 10 zawodników z całej Polski, wśród nich aktualny Mistrz kraju Tomasz Chadryś, który także podczas tych zawodów okazał się najlepszy.

Drugie miejsce zajął Bartosz Baranowski – Zielona Góra, a trzecie - Daniel Koguciuk – Darłowo. Już poza podium, na czwartym miejscu, znalazł się Mariusz Grzesik – Rzeszów, a tuż za nim Leszek Górczyński z Poznania.

W konkursie wzięli także udział: Robert Borkowski – Wrocław, Piotr Leliński – Inowrocław, Marek Galas – Zielona Góra, Kamil Lewandowski – Inowrocław i Sławomir Wiater – Rzeszów.

Sponsorami konkursu były firmy: Victoria Cymes i Unity Line.

Joanna Załęska – Gastrona.pl

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.

 


 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic Barry Callebaut iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Heinz Polska Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000