Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
04.05.2025
niedziela
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Grill Kamado
expondo
Artykuły spożywcze
Pizzola
Debic
Cukiernia M&K
Barry Callebaut
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Targi i wystawy
Tour Salon 2006

Zobaczcie państwo:
Tour Salon 2006
Tour Salon 2005
Gastro-Invest-Hotel 2006

Za nami kolejna edycja Międzynarodowego Salonu Turystycznego – Targów Regionów i Produktów Turystycznych Tour Salon. Wystawa miała miejsce w Poznaniu, w dniach od 25 do 28 października 2006 roku.

Tour Salon otworzyli uroczyście Bogusław Zalewski, Prezes Zarządu MTP; Tomasz Wilczak, Prezes Polskiej Organizacji Turystycznej, Jan Korsak, Prezes Polskiej Izby Turystyki, Anna Komorowska, Prezes Polskiej Agencji Rozwoju Turystyki, Lech Drożdżyński, Prezes Zarządu Głównego PTTK.

Tomasz Wilczak mówił o targach: -Tour Salon jest dobrym i sprawdzonym sposobem promocji oferty turystycznej, a także poznania aktualnych oczekiwań i preferencji klientów. Tour Salon okazał się też dobrym miejscem promocji Polski, dzięki współpracy pomiędzy instytucjami, firmami i organizacjami. Tegorocznym zagranicznym regionem partnerskim Tour Salonu były Wyspy Baleary.

W Poznaniu wystawiły się praktycznie wszystkie polskie regiony, nie zabrakło także ekspozycji narodowych innych państw oraz stoisk pojedynczych hoteli i ośrodków wypoczynkowych, biur podróży i przewoźników. Tour Salon odbywał się równocześnie z Wystawą Produktów i Usług dla Hotelarstwa i Gastronomii GASTRO-INVEST-HOTEL, dlatego też wśród zwiedzających znaleźli się nie tylko przedstawiciele branży turystycznej, ale także hotelarsko-gastronomicznej.

Pierwszy dzień targów zakończył się imprezą dla wystawców w hiszpańskim stylu. Nie zabrakło tancerek flamenco, wręczono też nagrody Acanthus Aureus. Są one przyznawane za najlepiej zaprojektowane stoiska i jego dostosowanie do realizacji strategii marketingowych firmy.

Kapituła pod przewodnictwem prof. Henryka Mruka wyróżniła tym razem stoiska: Urzędu Marszałkowskiego Województwa Podkarpackiego, Urzędu Marszałkowskiego Województwa Podlaskiego, firm: Nowa Itaka, Logos Ravel, oraz Poznańskiej Lokalnej Organizacji Turystycznej.

Stoiska narodowe cieszyły się dużym zainteresowaniem zwiedzających, wśród polskich turystów coraz większa liczba ceni sobie zagraniczną ofertę. Na targach promowała się między innymi Norwegia – kraj jeszcze nie odwiedzany tłumnie przez Polaków, ale za to świetnie kojarzony z doskonałymi morskimi rybami.

Między innymi o walorach śledzia i łososia norweskiego opowiadali podczas przygotowywania dań rybnych Robert Sowa, Krzysztof Baranowski i Konrad Birek. Miejmy nadzieję, że degustowane potrawy przyczynią się do zmiany diety Polaków.

Tour Salon to również miejsce zdobywania wiedzy – podczas czterech dni targowych odbył się szereg szkoleń, wykładów, odczytów i dyskusji.

Joanna Załęska – Gastrona.pl

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.

 


 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic Barry Callebaut iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000