10 Targi Gastronomiczno-Hotelarskie w Warszawie dobiegły końca. Ostatni dzień wystawy - 25 marca – był otwarty nie tylko dla osób związanych z branżą HoReCa ale także dla szerszego grona.
Do godziny 15:00, kiedy zakończyły się targi, w Pałacu Kultury i Nauki trwały rozmowy handlowe. Wielu wystawców podkreślało niezwykle dużą ilość osób zwiedzających, duże zainteresowanie wystawą. W Sali Goethego zakończyły się V SCAE Mistrzostwa Baristów. Emocjonujący finał wygrał Rafał Adamek z restauracji Secesja. Drugie miejsce zajęła Sylwia Bochowicz z Coffee Heaven, a trzecie Justyna Kusiak – Mercers. Oprócz laureatów do finału zakwalifikowali się także Marcin Michalik – Cafe Temida, Marcin Moczydłowski – Green Coffee oraz Robert Dzióbek – Casa Mexicana.
W hali przed PKiN trwała również ostatniego dnia targów wystawa EuroSweet 2006. Warsztaty i prezentacje cukiernicze zorganizowało Stowarzyszenie Cukierników, Karmelarzy i Lodziarzy Rzeczpospolitej Polskiej oraz Klub Kreatywnych Cukierników. | |
Również w sobotę, podobnie jak i w innych dniach targów, na coś pysznego można było wstąpić do restauracji Esencja Smaku, która znajdowała się w Kuluarach Dolnych Sali Kongresowej. Tym razem królowała tam Reprezentacja Juniorów Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni. Pod czujnym okiem Mariusza Nowickiego - Trenera oraz innych doświadczonych szefów kuchni podawano wyśmienite dania. Na początek proponowano pikantną zupę Tom Ka z kurczakiem i warzywami. Daniem głównym był kurczak po tajsku ze świeżymi kiełkami podany z grzybami nameko, sosem miodowo-sojowym i ziarnami sezamu. Na deser serwowano lody waniliowe z gorącymi truskawkami i świeżą bazylią. W najbliższych dniach opublikujemy szczegółowe relacje z targów EuroGastro 2006. Zapraszamy na strony portalu Gastrona.pl.
Joanna Załęska – Gastrona.plPublikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione. |