Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
11.05.2025
niedziela
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Grill Kamado
expondo
Artykuły spożywcze
Pizzola
Debic
Cukiernia M&K
Barry Callebaut
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Targi i wystawy
Relacja z Tur-Gastro-Hotel Międzyzdroje 2005

Zobaczcie Państwo

Relacja z targów

Targowe konkursy

W dniach 2-4 lutego, już po raz szósty, odbyły się w Międzyzdrojach targi Tur-Gastro-Hotel. Była to 38 edycja tych targów.

Targi TGH zostały objęte honorowym patronatem Burmistrza Międzyzdrojów Pana Henryka Jabłońskiego.

Zaproszenie do udziału w targach Tur-Gastro-Hotel Międzyzdroje 2005 skierowane zostało do producentów, kooperantów, dystrybutorów, importerów i handlowców w dziedzinie modernizacji, wyposażenia obiektów noclegowych i gastronomicznych oraz firm działających w branży piekarniczej i cukierniczej. W sumie kilkadziesiąt znanych i uznanych firm z całego kraju prezentowało swoją ofertę w Hotelu Amber Baltic**** przy ul. Promenada Gwiazd 1.

Teraz, kiedy Polska już od kilku miesięcy funkcjonuje w ramach Unii Europejskiej, niezwykle istotne jest stałe zwiększanie atrakcyjności i podnoszenie konkurencyjności obiektów. W tym celu konieczne jest nadążanie za nowymi technologiami i rozwiązaniami stosowanymi w nowoczesnych urządzeniach oraz znajomość najwyższej klasy produktów i optymalnych rozwiązań służących podnoszeniu standardu usług hotelarskich i gastronomicznych. Targi Tur-Gastro-Hotel w Międzyzdrojach były doskonałą okazją do nawiązania nowych kontaktów handlowych, zapoznania się z nowościami, aktualnymi trendami, wymiany poglądów, doświadczeń i pomysłów.

Po raz kolejny znalazła zatem potwierdzenie teza, że dla restauratorów, hotelarzy, cukierników i piekarzy, wygodniejsze są targi regionalne, organizowane bezpośrednio na terenie ich działalności. Taka forma targów oszczędza ich czas i pieniądze, pozwalając na dokładne zapoznanie się z prezentowaną ofertą targową – umożliwiając przeanalizowanie propozycji i ofert poszczególnych Wystawców, dokonanie niezbędnych pomiarów i podjęcie optymalnej decyzji. Przy czym nie wiąże się to z kosztownymi wyjazdami na targi w inne, odległe rejony kraju.

Jednak targi to nie tylko prezentowana oferta produktów i usług. To także szeroki wachlarz atrakcyjnych imprez towarzyszących targom, np.: konkursów, pokazów, degustacji gwarantujący, że każdy zainteresowany znajdzie dla siebie coś ciekawego.

Środa, pierwszy dzień targów, to dzień branżowy - poświęcony całkowicie spotkaniom biznesowym – niezakłócony emocjami towarzyszącymi konkursom i pokazom pod hasłem „Zobacz co dla Ciebie mamy”.

W tym dniu odbywały się profesjonalne szkolenia i prezentacje m.in.: Show kulinarne w wykonaniu mistrza Kurta Schellera oraz wykłady i prelekcje firm: Fagor i Reinex, a także szkolenia z zakresu produktów spożywczych dla gastronomii.

Czwartek był dniem konkursów dla profesjonalistów pod hasłem „Pokaż swoje mistrzostwo”.

Piątek upłynął pod hasłem „Młodzież – nasi następcy”. Dzień konkursów dla szkół gastronomiczno-hotelarskich.

Tradycyjnie już w czasie trwania targów na stoisku firmy Reinex uzyskać można było informacje na temat HACCP wraz z wszystkimi niezbędnymi instrukcjami wdrażania i stosowania.

Goście odwiedzający targi mogli także korzystać z bezpłatnych porad świadczonych przez Zachodniopomorską Agencję Rozwoju Regionalnego (ZARR) ze Szczecina na temat możliwości uzyskania bardzo atrakcyjnych dofinansowań z funduszy Unii Europejskiej.

 


 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robot - Coupe Rational Robvita LabelFresh Cukiernia M&K Debic Barry Callebaut iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Heinz Polska Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000