Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
09.05.2024
czwartek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Targi i wystawy
Tour Salon 2003

Zobaczcie Państwo

Tour Salon 2003

Gastro-Invest-Hotel

Festiwal Kuchni Regionalnych

W dniach od 22 do 25 października 2003 w Poznaniu odbył się Międzynarodowy Salon Turystyczny TOUR-SALON. W tym samym czasie w ramach Wystawy Produktów i Usług dla Hotelarstwa i Gastronomii GASTRO-INVEST-HOTEL swoją ofertę zaprezentowali również dostawcy sprzętu i wyposażenia dla hotelarstwa i gastronomii. To największe spotkanie branży turystycznej w Polsce - w targach wzięło udział ponad 700 wystawców i firm reprezentowanych z 40 krajów. Patronat nad targami objął Prezes Polskiej Organizacji Turystycznej.

O tym, że w drugiej połowie października warto przyjechać do stolicy Wielkopolski, przekonały się rzesze gości, którzy w ciągu trzynastu lat istnienia TOUR-SALONU zwiedzili targowe ekspozycje. Tegoroczna, XIV już edycja targów, jak zwykle przygotowana została z ogromnym rozmachem. Zasadą stało się bowiem, że TOUR SALON to nie tylko ekspozycja wystawców (sama zresztą, z racji swojej tematyki, stanowiąca magnes dla publiczności). To również niespotykana gdzie indziej ilość wydarzeń budujących niepowtarzalną, zapadającą w pamięć atmosferę turystycznego święta.

Wystawcy

To właśnie w Poznaniu swoją ofertę zaprezentowało więcej niż gdzie indziej biur podróży i touroperatorów, oferujących turystykę wyjazdową i przyjazdową, indywidualną i grupową oraz wyjazdy typu "incentive". Do skorzystania ze swoich usług zapraszali również przedstawiciele hoteli, pensjonatów, sanatoriów oraz gospodarstw agroturystycznych. Tradycyjnie znaczącą część ekspozycji stanowiły ekspozycje regionalne, na których można było zapoznać się z walorami turystycznymi i potencjałem gospodarczym wszystkich polskich regionów. Nie zabrakło oficjalnych wystąpień narodowych. W tym roku było ich aż 27. Wśród wystawców ważną grupę stanowiły także firmy oferujące usługi transportowe, producenci autobusów oraz wydawnictwa i portale branżowe. Tradycją targów TOUR-SALON jest zaproszenie wybranego kraju i polskiego regionu do objęcia honorowej funkcji Kraju i Regionu Partnerskiego. W tym roku propozycję przyjęły: Republika Czech i Województwo Podkarpackie.

Targowe atrakcje

Co dla uczestników targów przygotowali organizatorzy? Niezaprzeczalnie największą atrakcją dla publiczności był Festiwal Kuchni Regionalnych. W tym roku w swoje progi zaprosiło sześć karczm regionalnych: czeska, dolnośląska, warmińska, wielkopolska, kuchnia Pałacu Mierzęcin oraz kuchnia Zespołu Pałacowo-Parkowego w Baranowie Sandomierskim i Zespołu Zamkowo-Parkowego w Krasiczynie. Potrawy przygotowywali kucharze z renomowanych polskich restauracji. Tradycyjnie podczas targów rywalizowali najlepsi polscy kucharze. Odbyły się aż cztery kulinarne konkursy, spośród których na pierwszy plan wysuwa się III Kulinarny Puchar Polski - określany przez przedstawicieli branży jako Mistrzostwa Polski w Gotowaniu. Pozostałe trzy to Wielkopolski Kucharz Roku oraz konkursy o "Złotą Patelnię" i "Złoty Wałek".

Dla poszukujących wrażeń kulturalnych przygotowany został VI Międzynarodowy Festiwal Filmów Turystycznych TOUR-FILM, podczas którego swoje filmowe wizytówki zaprezentowały miasta, regiony i kraje. Natomiast uwagę miłośników wydawnictw turystycznych z przyciągnęła konkursowa wystawa już XII Przeglądu Książki Turystycznej i Krajoznawczej.

To oczywiście nie wszystkie wydarzenia które odbyły się podczas targów. Interesująca była dyskusja "jak kształtować nowoczesny produkt turystyczny" podjęta podczas tegorocznej edycji Forum Dyskusyjnego. W swoje progi zapraszali również wielkopolscy muzealnicy. Wystawa "Skarby muzeów wielkopolskich" zachwyciła nie tylko znawców sztuki. Nie zabrakło również atrakcji dla miłośników aktywnego wypoczynku.

 


 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Heinz Polska Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000