Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
08.05.2024
środa
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Targi i wystawy
Gastro-Invest-Hotel 2003

Zobaczcie Państwo

Tour Salon 2003

Gastro-Invest-Hotel

Festiwal Kuchni Regionalnych

Już od 5 lat targom TOUR SALON towarzyszy Wystawa Produktów i Usług dla Hotelarstwa i Gastronomii GASTRO-INVEST-HOTEL. W tym roku odbyła się ona w dniach od 22 do 25 października 2003 i wzięło w niej udział ponad 70 wystawców. Wystawie towarzyszyła Konferencja GASTRO-INVEST-HOTEL oraz Forum HOTEL-MARKET. Ich tematyka obejmowała m.in. problemy związane z wstąpieniem Polski do Unii Europejskiej. W ramach GASTRO-INVEST-HOTELU odbył się również Festiwal Kuchni Regionalnych.

Dynamiczny rozwój wystawy jest dowodem na to, że przed polskim hotelarstwem i gastronomią jeszcze wiele lat prosperity. I choć w Polsce jest blisko 9.000 obiektów noclegowych (w tym blisko 1.500 hoteli i obiektów typu hotelowego) oraz ponad 43.000 punktów gastronomicznych, zapotrzebowanie na produkty i usługi w zakresie inwestycji i bieżącej obsługi wzrasta. Liczba hoteli w Polsce rośnie z roku na rok. Zawdzięczamy to z jednej strony inwestycjom w hotelarstwie, a z drugiej - poprawie sprawozdawczości statystycznej i urealnieniu kategoryzacji. W 2002 r. najbardziej wzrosła liczba hoteli czterogwiazdkowych (o 15,4%) i liczba miejsc noclegowych w tych hotelach (o 16,1%). Zmalała liczba hoteli jednogwiazdkowych (o 25%), a pojawiła się grupa hoteli bez kategorii, będących w trakcie kategoryzacji (159 obiektów). Największą liczbą miejsc noclegowych dysponują obiekty trzygwiazdkowe (42%) i dwugwiazdkowe (23%).*

Wystawcy

W wystawie wzięło udział 73 wystawców. Dominująca grupę stanowili producenci i dystrybutorzy wyposażenia dla hoteli oraz urządzeń dla gastronomii. Nie zabrakło również firm oferujących systemy kontroli i dostępu, urządzenia klimatyzacyjne, wentylacyjne, wyposażenie sal konferencyjnych oraz urządzenia rekreacyjne. Niezwykle ważną grupę stanowiły firmy świadczące usługi na rzecz hoteli i restauracji. Wśród wystawców swoje miejsce znalazły również najważniejsze polskie portale branżowe oraz wydawnictwa fachowe.

Forum HOTEL MARKET

W tym roku po raz pierwszy na targach odbyło się Forum HOTEL MARKET. To efekt współpracy podjętej przez Polskie Zrzeszenie Hoteli oraz Międzynarodowe Targi Poznańskie. W dniu 26 sierpnia br. w Warszawie zostało zawarte porozumienie pomiędzy Międzynarodowymi Targami Poznańskimi a Polskim Zrzeszeniem Hoteli. Jego efektem jest szeroko zakrojona współpraca w zakresie organizacji targów turystyczno-hotelarskich oraz promocji branży wyposażenia dla hoteli i gastronomii. Forum Hotel Market to seminaria, konferencje, konkursy oraz spotkania branżowe. Najważniejsze tematy poruszane podczas tegorocznego Forum dotyczyły norm unijnych, możliwości pozyskania środków finansowych z UE, ustawy o usługach turystycznych oraz jakości i poziomu usług w turystyce. Niewątpliwie najbardziej widowiskowym efektem współpracy pomiędzy MTP i PZH był - reaktywowany w 2002 roku, a odbywający się w tym roku po raz pierwszy w Poznaniu - konkurs gastronomiczny Złota Patelnia.

Konferencja GASTRO-INVEST-HOTEL

W ramach konferencji omawiane były przede wszystkim aktualne i praktyczne kwestie przystosowania hotelarstwa i gastronomii do norm Unii Europejskiej, m.in. tematu związanego z wprowadzeniem norm HACCP. Prezentowane były również nowe technologie w zakresie wyposażenia hoteli i restauracji.


*dane statystyczne pochodzą z internetowej strony Instytutu Turystyki




Targi Invest Hotel to miejsce, w którym tradycyjnie wręczane są wyróżnienia w konkursie HIT Food Service. Ngrody otrzymali: "DARZ BÓR" - seria wędlin z dziczyzny z Sokołowa oraz "LUXUS TERMOS" z Fetco.
 


 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000