Trochę o nas ...
Schöller jest jednym z największych producentów lodów w Europie. Zatrudnia kilka tysięcy pracowników Działa w Niemczech, Austrii, krajach Beneluxu, Wielkiej Brytanii, Francji, Czechach, Rosji, Chorwacji, na Słowacji i na Węgrzech.
Od początku lat dziewięćdziesiątych lodami tymi możemy się cieszyć również w Polsce. W 1994 roku uruchomiono zakład produkcyjny w Namysłowie, wytwarzający lody Schöllera z polskich surowców.
Dziś Schöller jest jednym z rynkowych liderów, a pozycja firmy, rozpoznawalność marki i uznanie lodów nieustannie rosną.
W 1999 roku firma Schöller, jako jedyny producent lodów w Polsce, uzyskała certyfikat jakości ISO 9002. Certyfikat ten stanowi potwierdzenie faktu, iż jakość naszych lodów to dewiza i duma przedsiębiorstwa.
W roku 2002 nastąpiło połączenie firm Schöller i Nestle, który to mariaż z pewnością wpłynie na jeszcze lepszą ofertę handlową tak jednej jak i drugiej strony. Korzystając ze wzajemnych doświadczeń, uzupełniając się wszędzie tam gdzie to możliwe, razem jesteśmy w stanie zaoferować Państwu naprawdę wyjątkową jakość współpracy. Przyszłość oferuje nam wiele możliwości dając przekonanie, że potrafimy zamienić je w wielki wspólny sukces.
Coś dla Konesera Mövenpick
Tych lodów nie trzeba rekomendować.
Bogactwo smaku, kremowa konsystencja
niespotykana ilość naturalnych dodatków
(np. owoce, czekolada, orzechy), głęboka,
naturalna barwa –to wszystko składowe wpływające na efekt finalny – deser lodowy serwowany Państwa Gościom.
Wysoki reżim produkcyjny, dokładna kontrola procesu produkcji na każdym jej etapie, są gwarantem doskonałego efektu za każdym razem.
Z lodów tych korzystają największe autorytety świata gastronomii, przygotowując na ich bazie
desery dla najbardziej wymagającej klienteli.
Coś dla Smakosza Schöller
Propozycja dla znawców dobrego smaku. Naturalne składniki, doskonałe proporcje, harmonia. Zamknięta w lodowej kuli nuta słonecznej wanilii, aromatycznej kawy cappucino czy rumu gwarantuje, iż każdy znajdzie coś dla siebie. Podane w rożku waflowym ucieszą i najmłodszych i najstarszych.
Wyserwowane w towarzystwie owoców, bitej śmietany czy polewy – staną się niewątpliwie miłym akcentem kończącym każdy mniej i bardziej wystawny posiłek.
Gdy brakuje czasu - desery porcjowane
Proponujemy korzystanie z gotowych deserów lodowych. W naszej ofercie znajduje się TORCIK WANILIOWY - propozycja, która gwarantuje szybkie przygotowanie doskonałego deseru nawet dla dużej liczby gości. Powtarzalność kształtu, identyczna waga – to idealna propozycja dla wszystkich odbiorców sieciowych, pracujących wedle ujednoliconych standardów. To dobre rozwiązanie polecane dla grup.
NASZE RADY:
- Lody pakowane są w bańki, które są wytrzymałe i bardzo szczelne. Natychmiast po dostawie należy umieścić je w odpowiedniej zamrażarce. Lodów nie należy przekładać do innych pojemników.
- Temperatura przechowywania powinna wynosić co najmniej –18 C° Nie powinny być przechowywane dłużej niż 24 miesiące.
- Lody należy przechowywać bez dostępu powietrza. Przykrywanie lodów pokrywą lub klapą jest ważne także ze względów higienicznych. Lody zachowają wszystkie parametry organoleptyczne.
- Prawidłowe porcjowanie polega na równomiernym zdejmowaniu gałkownicą płaskich warstw. Nie należy mocno naciskać i nabierać lodów z tego samego miejsca.
- Gałkownice do lodów należy przechowywać w pojemnikach z wodą pitną (sugerowane naczynie z przepływem wody tzw. spłuczka do gałkownicy)lub w kwasoodpornych pojemnikach z 1,5% roztworem kwasu cytrynowego lub winnego, który powinien być wymieniany kilka razy dziennie. Gałkownice należy codziennie myć i dezynfekować. Używając dokładnie osuszonej gałkownicy zapobiegniemy powstawaniu w gałce kryształków lodu.
- O przestrzeganiu zasad higieny osobistej, wszystkich osób stykających się z lodami – przypominać chyba nie trzeba.
|