Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
26.04.2024
piątek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Prezentujemy obiekty
SCHÖLLER - TWÓJ SUKCES NASZYM SUKCESEM



Trochę o nas ...

                    

     Schöller jest jednym z największych producentów lodów w Europie. Zatrudnia kilka tysięcy pracowników Działa w Niemczech, Austrii, krajach Beneluxu, Wielkiej Brytanii, Francji, Czechach, Rosji, Chorwacji, na Słowacji i na Węgrzech.

     Od początku lat dziewięćdziesiątych lodami tymi możemy się cieszyć również w Polsce. W 1994 roku uruchomiono zakład produkcyjny w Namysłowie, wytwarzający lody Schöllera z polskich surowców.

     Dziś Schöller jest jednym z rynkowych liderów, a pozycja firmy, rozpoznawalność marki i uznanie lodów nieustannie rosną.

     W 1999 roku  firma Schöller, jako jedyny producent lodów w Polsce, uzyskała certyfikat jakości ISO 9002. Certyfikat ten stanowi potwierdzenie faktu, iż jakość naszych lodów to dewiza i duma przedsiębiorstwa.

     W roku 2002 nastąpiło połączenie firm Schöller i Nestle, który to mariaż z pewnością wpłynie na jeszcze lepszą ofertę handlową tak jednej jak i drugiej strony. Korzystając ze wzajemnych doświadczeń, uzupełniając się wszędzie tam gdzie to możliwe, razem jesteśmy w stanie zaoferować Państwu naprawdę wyjątkową jakość współpracy. Przyszłość oferuje nam wiele możliwości dając  przekonanie, że potrafimy zamienić je w wielki  wspólny sukces.









Coś dla Konesera Mövenpick  



     Tych lodów nie trzeba rekomendować.

Bogactwo smaku, kremowa konsystencja

niespotykana  ilość naturalnych dodatków

(np. owoce, czekolada, orzechy), głęboka,

naturalna barwa –to wszystko składowe wpływające na efekt finalny – deser lodowy serwowany Państwa Gościom.

     Wysoki reżim produkcyjny, dokładna kontrola procesu produkcji na każdym jej etapie, są gwarantem doskonałego efektu za każdym razem.

     Z lodów tych korzystają największe autorytety świata gastronomii, przygotowując na ich bazie

desery dla najbardziej wymagającej klienteli.





Coś dla Smakosza Schöller



     Propozycja dla znawców dobrego smaku. Naturalne składniki, doskonałe proporcje, harmonia. Zamknięta w lodowej kuli nuta słonecznej wanilii, aromatycznej kawy cappucino czy rumu gwarantuje, iż każdy znajdzie coś dla siebie. Podane w rożku waflowym ucieszą i najmłodszych i najstarszych.

     Wyserwowane w  towarzystwie owoców, bitej śmietany czy polewy – staną się niewątpliwie miłym akcentem kończącym każdy mniej i bardziej wystawny posiłek.











Gdy brakuje czasu - desery porcjowane  



     Proponujemy korzystanie z gotowych deserów lodowych. W naszej ofercie znajduje się TORCIK WANILIOWY - propozycja, która gwarantuje szybkie przygotowanie doskonałego deseru nawet dla dużej liczby gości. Powtarzalność kształtu, identyczna waga – to idealna propozycja dla wszystkich odbiorców sieciowych, pracujących wedle ujednoliconych standardów. To dobre rozwiązanie polecane dla grup.



NASZE RADY:



  • Lody pakowane są w  bańki, które są wytrzymałe i bardzo szczelne. Natychmiast po dostawie należy umieścić je w odpowiedniej zamrażarce. Lodów nie należy przekładać do innych pojemników.

  • Temperatura przechowywania powinna wynosić co najmniej –18 C° Nie powinny być przechowywane dłużej niż 24 miesiące.

  • Lody należy przechowywać bez dostępu powietrza. Przykrywanie lodów pokrywą lub klapą jest ważne także ze względów higienicznych. Lody zachowają wszystkie parametry organoleptyczne.

  • Prawidłowe porcjowanie polega na równomiernym zdejmowaniu gałkownicą płaskich warstw. Nie należy mocno naciskać i nabierać lodów z tego samego miejsca.

  • Gałkownice do lodów należy przechowywać w pojemnikach z wodą pitną (sugerowane naczynie z przepływem wody tzw. spłuczka do gałkownicy)lub w kwasoodpornych pojemnikach z 1,5% roztworem kwasu cytrynowego lub winnego, który powinien być wymieniany kilka razy dziennie. Gałkownice należy codziennie myć i dezynfekować. Używając dokładnie osuszonej gałkownicy zapobiegniemy powstawaniu w gałce kryształków lodu.

  • O przestrzeganiu zasad higieny osobistej, wszystkich osób stykających się z lodami – przypominać chyba nie trzeba.
 


 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000