Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
04.12.2024
środa
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Konkursy i pokazy
VII POKAZ  DAŃ WIGILIJNYCH


16 grudnia 2002, Mikorzyn

W dniu 16 grudnia 2002 r. w sali restauracyjnej Ośrodka Szkoleniowo-Wypoczynkowego Mikorzyn odbył się po raz siódmy Pokaz Dań Wigilijnych.

Była to kolejna edycja tego konkursu, który zgodnie z tradycją zorganizowany został przez zwycięzców z ubiegłego roku. Organizatorami i sponsorami tej wyjątkowej imprezy byli gospodarze Hotelu oraz Komisja Gastronomiczna Polskiego Zrzeszenia Hoteli.
Do udziału w Pokazie przystąpiło 5 obiektów hotelarskich z różnych regionów Polski: - Hotel Jan III Sobieski z Warszawy - Sport Hotel z Bełchatowa - Hotel "Petropol" Orbis z Płocka - Eltur Global Hotel "Energetyk" z Bogatyni - Centrum Kongresowe "Warszawianka" z Jachranki.
Każda z drużyn musiała przygotować do 12 dań wigilijnych, które nie mogły odbiegać od tradycji polskiej kuchni natomiast mogły być zaaranżowane w sposób nowoczesny. Dekoracja stołów i sposób prezentacji dań zależał od inwencji i pomysłowości każdej z ekip. Dzięki temu nie brakowało Świętego Mikołaja, reniferów oraz typowo świątecznego wystroju. Punktualnie o godzinie 14 rozpoczęło się uroczyste otwarcie Pokazu. Marek Stopczyk – prezes PZH oraz Krzysztof Dubrow z Komisji Gastronomicznej PZH zaprosili przybyłych gości do dokonywania oceny prezentacji wszystkich ekip startujących w konkursie. W imieniu gospodarzy Hotelu Mikorzyn wszystkich powitała Maria Zaleska - Jaskot. Zwycięzcę można było typować na specjalnych arkuszach ocen w dwóch kategoriach – za smak i apetyczny wygląd potraw oraz za kreatywność w aranżacji bufetu. Po tym etapie rozpoczęła się degustacja prezentowanych potraw. Jurorami - degustatorami byli zaproszeni goście, dyrektorzy obiektów hotelarskich, władze PZH, przedstawiciele jednostek turystycznych i biur podróży, dziennikarze oraz znaczące firmy działające na rzecz hoteli. Rozstrzygnięcie konkursu nastąpiło o godzinie 16, kiedy to ponownie panowie Marek Stopczyk, Krzysztof Dubrow oraz Jerzy Pasikowski wkroczyli na scenę. Wręczyli oni przedstawicielom wszystkich startujących ekip pamiątkowe dyplomy.

Laureatem Grand Prix tegorocznego konkursu została ekipa Centrum Kongresowego "Warszawianka", która zdaniem większości głosów podobała się najbardziej za smak potraw i bardzo ciekawą aranżację. Dodatkowe wyróżnienia za danie rybne dostał Sport Hotel, za tradycyjne desery - Hotel "Petropol" Orbis, za smak i apetyczny wygląd - Eltur Global Hotel "Energetyk" oraz za kreatywność w nowoczesnym przygotowaniu bufetu - Hotel Jan III Sobieski.


W imieniu GASTRONA.PL gratulujemy zwycięzcom i wszystkim startującym w Pokazie ekipom!!

Izabela Kłos


"skandal"
(16.02.2003 - 19:42)  (Kamil Gwardecki - naiwny w mys...)
"prawda"
(10.03.2003 - 22:29)  (UPARTY W DĄŻENIU)
 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000