zobacz też: Tour Salon 2002
zobacz też: Invest - Hotel 2002
zobacz też: Kulinarny Puchar Polski
zobacz też: Mistrzostwa Młodych Cukierników
Wzorem ubiegłego roku na Tour Salonie działały Gospody Regionalne. Potrawy przygotowali kucharze najaktywniej uczestniczący w comiesięcznych "Igraszkach Kulinarnych". Festiwal Kuchni Regionalnych cieszący się wielkim zainteresowaniem ze strony publiczności, przyciągał uwagę nie tylko swoim rozmachem, ale pozwolił choć na chwilę zatrzymać się w czasie by odszukać ulubiony „pasztet z prawdziwkami”. Tą jak również wieloma innymi potrawami można było delektować się w jednej z sześciu karczm regionalnych – beskidzkiej, kaszubskiej, mazowieckiej, podlaskiej, warmińskiej, wielkopolskiej. Potrawy zostały przygotowane przez kucharzy z renomowanych polskich restauracji. Każdego dnia mieliśmy okazję skosztować zestawów składających się z trzech dań. Była to prawdziwa podróż po polskich regionach.
Można więc uznać, iż podróż po krainie smaku była udana mając na uwadze efekty pracy zwycięzców najwyżej notowanych imprez kulinarnych w kraju jak również ucztę dla podniebienia.
|