|
|
Nowość Firmy Robot-Coupe - automatyczna sokowirówka J100 Ultra!
| |
Automatyczna sokowirówka J100 Ultra to najnowszy produkt firmy Robot-Coupe, którego premiera miała miejsce na tegorocznych Targach EuroGastro. Profesjonalne i bardzo funkcjonalne urządzenie natychmiast zwróciło uwagę zwiedzających.
|
Sokowirówka J100 Ultra firmy Robot-Coupe to idealne urządzenie do intensywnego użytku. Nadaje się do gastronomii nastawionej na produkcję świeżych soków owocowych i warzywnych w krótkim czasie. J100 Ultra posiada wszelkie atuty gwarantujące klientom satysfakcję: szybkość, efektywność, wytrzymałość, doskonałą jakość soku.
|
Zalety sokowirówki J100 Ultra:
- Automatyczność – Dzięki unikalnej formie otworu wsadowego nie trzeba już używać popychacza! Można więc szybko i bez wysiłku przygotować duże ilości wyśmienitych soków!
- Duża moc i bezgłośność – Przemysłowy silnik o dużej mocy i wytrzymałości pracuje z prędkością 3000 obr./min, co spowalnia utlenianie soków. Można w ten sposób otrzymać smakowite soki o jednolitej konsystencji. Dzięki niskiemu poziomowi hałasu sokowirówka może być używana przed klientem.
- Praktyczność – Zbieracz kropel utrzymuje do 30 cl płynu, aby powierzchnia robocza pozostawała zawsze czysta.
- Duża pojemność pojemnika na odpadki – Pojemnik, idealnie daje się umieścić pod otworem wylotowym pokrywy w celu uniknięcia zabrudzenia powierzchni roboczych.
- Sokowirówka J 100 Ultra oferuje 2 możliwości użycia:
- Ciągłe odprowadzanie odpadów. Zbiornik odprowadzający zapewnia ciągłe odprowadzanie odpadów bezpośrednio pod powierzchnię roboczą.
- Odprowadzanie odpadów do pojemnika: Przezroczysty pojemnik na odpadki o dużej pojemności 7,2 litra.
- Kosz sokowirówki można wyjąć bez pomocy narzędzi do łatwego czyszczenia
|
|
System automatycznego napędu dostępny w sokowirówce J 100 Ultra pozwala uzyskać wyśmienite koktajle, bez najmniejszego wysiłku! Poniżej propozycje świeżych koktajli:
PIKANTNA BRZOSKWINIA
Składniki:
6 brzoskwiń bez pestek
½ cytryny
1 duża szczypta zmielonej gałki muszkatołowej
300 ml wody sodowej
1 cienki plasterek imbiru
|
|
Przygotowanie:
Usunąć pestkę z brzoskwini i obrać cytrynę. Obieranie imbiru nie jest konieczne. Przepuścić przez sokowirówkę J 100 Ultra najpierw brzoskwie, następnie imbir, a na końcu cytryny. Potem dodać gałkę muszkatołową i wodę sodową. Rozlać do szklanek.
Pomysł na dekorację:
Udekorować szklanki cienkimi plasterkami brzoskwini.
Korzyści:
Bogata w minerały i witaminy A i C brzoskwinia jest idealnym składnikiem koktajli zapobiegających powstawaniu antyoksydantów. Inny pomysł: Sok ten może być sporządzany z białych lub żółtych brzoskwiń.
Porada Robot-Coupe:
Z owoców pestkowych (brzoskwinia, morela, czereśnia, itd.) należy zawsze usunąć pestki. Pikantny koktajl można przygotować z innych owoców i warzyw przepuszczając bez problemu przez sokowirówkę J 100 Ultra przyprawy i korzenie, takie jak np. imbir
WZMACNIAJĄCA MARCHEWKA
Składniki:
4 marchewki
4 pomarańcze
1 cienki plasterek imbiru
kostki lodu
|
|
Przygotowanie:
Obieranie marchwi jest zbędne, wystarczy je umyć szczotką. Pomarańcze obrać ze skórki. Przepuścić je przez sokowirówkę J 100 Ultra wraz z imbirem i marchwią. Rozlać do szklanek. Dodać kostki lodu i podawać zaraz po przygotowaniu.
Pomysł na dekorację:
Udekorować plasterkiem pomarańczy i oliwką.
Korzyści:
Bardzo bogaty w beta-karoten sok z marchwi dobrze wpływa na wzrok i skórę.
Porada Robot-Coupe:
Przez sokowirówkę J100 Ultra można przepuścić całe marchewki, po 2 lub po 3. Owoce cytrusowe należy zawsze obrać ze skórki, aby usunąć gorycz. Przepuszczać je przez sokowirówkę całe bez uprzedniego krojenia.
Więcej przepisów możesz znaleźć TUTAJ!!!
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.
|
Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl Zapoznaj się z regulaminem. |
|
|
|