Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
16.04.2025
środa
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Grill Kamado
expondo
Artykuły spożywcze
Pizzola
Debic
Cukiernia M&K
Barry Callebaut
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Targi i wystawy
Złote Laury Gastro-Hotel rozdane!


Organizator Targów Gastro-Hotel powołał do życia kolejną ambitną formułę, której misją jest rozwój, promowanie i aktywizacja branż gastronomicznej, hotelarskiej i cukierniczej. By uhonorować najbardziej aktywnych, innowacyjnych uczestników rynku ufundowano Laur Gastro-Hotel – wyróżnienie, które ma być znakiem jakości, profesjonalizmu i rzetelności jego laureatów.
Laur Gastro-Hotel swe symboliczne znaczenie potwierdza w prestiżowej formie atrakcyjnej statuetki. Przedstawia ona liść laurowy, który w przypadku branży HoReCa na podwójną symbolikę i znaczenie: z jednej strony jest to liść laurowy wręczany od czasów starożytnych zwycięzcom igrzysk, z drugiej konotuje bezpośrednio z liściem laurowym używanym jako przyprawa w kuchni. Autorem projektu jest znany rzeźbiarz Norbert Jastalski. Spod jego dłuta wyszedł między innymi pomnik upamiętniający ofiary tragedii w hali Międzynarodowych Targów Katowickich, a także projekt statuetki fundacji Jolanty Kwaśniewskiej „Kobieta Kobiecie”.
Pierwsze Złote Laury Gastro-Hotel wręczone zostały podczas wrocławskiej edycji Targów Gastro-Hotel. Laureatami są firmy, które organizator wyróżnił za ponadprzeciętny wkład w rozwój branży, a także wieloletnią, obopólnie owocną współpracę. W tym zaszczytnym gronie znalazły się cztery firmy (w kolejności alfabetycznej):
  • Komat - nagrodę odebrał prezes firmy Mieczysław Kozłowski,
  • Oerlemans - nagrodę odebrał wicedyrektor ds handlowych Paweł Baranowski,
  • Plastmet - nagrodę odebrał dyrektor regionalny Marek Koplin,
  • Softech - nagrodę odebrał wiceprezes zarządu do spraw handlowych Michał Czwojdziński.
Nagrodę specjalną dla Ambasadora Targów Gastro-Hotel otrzymał pan Wojciech Chojnicki, prokurent   firmy Winterhalter. W jego imieniu statuetkę odebrał Robert Woroch - dyrektor regionalny firmy Winterhalter. Jeszcze raz gratulujemy laureatom.
Wręczenie statuetek Złoty Laur Gastro-Hotel  miało miejsce na Kuchni Mistrzów - innowacyjnym przedsięwzięciu targów Gastro-Hotel. Projekt ten zapoczątkował na targach promocję polskiej dziczyzny i kuchni myśliwskiej.

Do Kuchni Mistrzów na dyskusję o gastronomi, hotelarstwie i najnowszych trendach rynkowych przy wykwintnym poczęstunku organizatorzy zaprosili  menadżerów z restauracji i hoteli oraz wszystkich zawodowo związanych z branżą HoReCa, a zwłaszcza kucharzy, przedstawicieli organizacji kulinarnych, restauratorów oraz hotelarzy.

Bez wątpienia Kuchnia Mistrzów stała się doskonałą platforma wymiany myśli, komunikacji i transakcji biznesowych.


Od najbliższych targów w Bydgoszczy (26-28 października) formuła Laur Gastro-Hotel stanie się regularnym, ukonstytuowanym projektem, którego celem będzie wyłanianie i honorowanie liderów rynku według klucza opisanego przez misje i cele stanowiące podwaliny tejże nagrody. Zapraszamy wszystkich wystawców Targów Gastro-Hotel do udziału w konkursie o Laur Gastro-Hotel.  Więcej informacji na ten temat w kolejnych wydaniach Magazynu Gastro-Hotel oraz na stronie www.gastro-hotel.pl

Portal Gastrona.pl składa serdeczne gartulacje wszystkim laureatom, zwłaszcza panu Wojtkowi Chojnickiemu z firmy Winterhalter.

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic Barry Callebaut iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000