Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
26.04.2024
piątek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Targi i wystawy
Wyjątkowa edycja Targów HORECA®/GASTROFOOD® 2019


27. Międzynarodowe Targi Wyposażenia Hoteli i Gastronomii HORECA®  i 18. Targi Artykułów Spożywczych i Napojów dla Gastronomii GASTROFOOD® to - w skrócie - liczne spotkania z ekspertami branży i wybitnymi szefami kuchni, solidna dawka wiedzy i doświadczenia prezentowana w Akademii HORECA® oraz degustacja powracającego na stoły głąbika krakowskiego, a także głośny finał krajowej selekcji Bocuse d’Or Poland 2019 r. Bogaty program, blisko 400 wystawców i liczne nowości są powodami, dla których przedstawiciele branży gastronomicznej tłumnie odwiedzają Centrum Targowo-Kongresowe EXPO Kraków w dniach 20-22 listopada.
 


​Co wydarzyło się w poszczególne dni targowe?

Pierwszy dzień targów (środa, 20 listopada 2019)

Chef's Day by HORECA® to spotkanie stworzone przez i dla szefów kuchni. Inspiracje, możliwość nawiązania nowych kontaktów branżowych i trenowania umiejętności pod okiem najlepszych specjalistów.

W programie można było uczestniczyć w takich pokazach i warsztatach jak m.in.:

  •  idea stref slow food,
  •  lokalne produkty w karcie,
  •  Głąbik Krakowski – historia zapomnianej sałaty na przykładzie akcji Tradycja w natarciu Targów HORECA®,
  •  pokaz  kulinarny: „Kuchnia Kleparza nie tylko przy Kleparzu”,
  •  10 kroków do zbudowania wyrazistej marki Szefa Kuchni na konkretnych przykładach,
  •  warsztat Art Food / Art Plating,prowadzenie do Gastrofizyki.

Wśród gości pojawili się m.in.: Roger Van Damme (Belgia, Hetgebaar); Adam Chrząstowski (Ekspert Dziedzictwa Kulinarnego, Prezydent Bocuse d’Or Academy Poland); Rafał Koziorzemski (Biały Królik Gdynia); Przemysław Klima (Bottigliera 1881​); Marcin Sołtys (Restauracja Filipa 18); Michał Cienki (Art Restauracja); Łukasz Cichy (Biała Róża); Grzegorz Fic (Albertina Restaurant&Wine); Joanna Ślusarczyk (The Best Chef Awards oraz Food Meets Science); Katarzyna Płachecka i Karolina Milczanowska (Jedling Marketing).

Można było również wziąć udział w Horeca Talks, czyli spotkaniu i rozmowach na scenie z ekspertami z branży Horeca i rozstrzygnięciu prestiżowego konkursu Targów HORECA®, ENOEXPO® oraz BOCUSE d’Or Poland.
 


Drugi dzień targów (czwartek, 21 listopada 2019)


Nie zwolniliśmy tempa i po pierwszym obfitym dniu, zaserwowaliśmy kolejną porcję wrażeń. W czwartek w programie m.in. odbyły się:

F&B Day - spotkanie dla kierowników gastronomii i właścicieli restauracji, na którym omówione zostaną najbardziej aktualne trendy w gastronomii. Wśród ekspertów byli m.in.:

- Tomasz Habdasa (Liczby na Talerzu) - Jak kontrolować koszt zatowarowania? Jak ograniczyć koszt rekrutacji i utrzymać na stałym poziomie wartość wynagrodzeń? Jak poszukiwać realnych oszczędności w sferze rachunków i mediów? To tylko kilka z pytań, na które ekspert odpowie podczas warsztatów.

- Małgorzata Bendarz (MWM Partners), która podczas warsztatów pokaże jak w sposób twórczy można podejść do rozwiązywania problemów dzięki nowoczesnej metodzie Design Thinking. Tematem spotkania będzie “Jak zwiększyć obroty w restauracji w godzinach „bezruchu”?

- Katarzyna Płachecka i Karolina Milczanowska - dziennikarki kulinarne i współwłaścicielki portali o tematyce kulinarnej: Have a Bite Kraków, poświęconego kulturze jedzenia na mieście oraz Krakow Foodie – newsowego portalu o krakowskiej gastronomii. Właścicielki agencji Jedling Marketing, w której zajmują się komunikacją w social media, consultingiem i kreowaniem wizerunku restauracji.
 

Bocuse d’Or Poland to wielkie widowisko kulinarne. Zawodnicy na oczach publiczności w czasie 5.35.00 musieli wykonać dania, które jednemu szefowi kuchni dały przepustkę do 1/2 europejskiego finału w Tallinie, a tam już autostrada do wielkiego Grande Finale w Lyonie. W polskich eliminacjach wystąpiła czołowa szóstka polskich szefów kuchni!

Trzeci dzień targów (piątek 22 listopada 2019)

Na scenie HORECA Talks (lobby EXPO Kraków) odpowiedzieliśmy na wiele pytań nurtujących właścicieli obiektów gastronomicznych:

  •  Czy EKO jest lepsze? Czy GMO to zło?
  •  Czy dzisiejsza żywność jest mniej odżywcza?
  •  W jakim wnętrzu klient czuje się dobrze i co przyciąga wzrok?
  •  Jakie małe, ale korzystne zmiany warto wprowadzić we wnętrzu, by uzyskać doskonałe pierwsze wrażenie?
  • Jakie trendy i wyzwania czekają nas w gastronomii w nadchodzącym 2020 roku?
  • Jak budować lojalność gości i zmniejszyć koszty pozyskania nowych?

Odbyło się również wręczenie nagród za najlepsze winiarskie blogi - Bloger Roku magazynu “Czas Wina” oraz spotkanie z Markiem Bieńczykiem, autorem książki "Wszystkie kroniki wina".

Blisko 400 wystawców prezentowało swoją ofertę nie zapominając, rzecz jasna, o nowościach.

Do zobaczenia za rok!

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Debic Cukiernia M&K iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000