Dnia 4 października 2016 roku w Hoteliku Orańskim w Stroniu Śląskim, odbyły się warsztaty kulinarne organizowane przez gastronomiczną grupę zakupową. Warsztaty skierowane były do wszystkich gastronomów i hotelarzy z ziemi kłodzkiej.
Pokazy nowości kuchennych były przedstawiane między innymi przez Roberta Polińskiego - szefa kuchni Knorr, Marcina Świdera - szefa kuchni Iglotex. W warsztatach wzięli również udział: Sylwia Biały - właścicielka Piekielnej kury z Lubinia oraz Krzysztof Grzelczak - manager hotelu Zieleniec. Nad prawidłowym przebiegiem warsztatów czuwał Marcin Bożek, jeden z głównych organizatorów.
Podczas warsztatów kulinarnych kucharze mieli okazję nie tylko spotkać się ze swoimi kolegami po fachu, ale również dowiedzieć się o nowościach na rynku gastronomicznym oraz nawiązać nowe kontakty. W trakcie degustacji przybyli goście mogli spróbować m.in. słodkich pierożków z sosem ze świeżej pomarańczy, miodu, szafranu jakie były ozdobione kwiatem lawendy. Nie zabrakło także słodkości w postaci pysznych deserów i ciast.
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.