Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
V Jubileuszowa Gal...
Podsumowanie Targó...
Kolejny sukces fir...
Nowoczesne metody ...
Kongres Szefów Kuc...
Targi POLAGRA GAST...
Warszawski Festiwa...
Zwycięstwo linii b...
POSbistro na targa...
Targi EuroGastro ...
Targi FOOD-to-GO 2...
Wyjątkowe srebrne ...
Linia bufetów FRES...
Prawdziwe spotkani...
Najlepsi szefowie ...
Złote Medale MTP t...
Wakacyjne staże zw...
Akademia Inspiracj...
EuroGastro i World...
Za nami WorldFood ...
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
Smoker
Chef Mate
Grill Kamado
Gastromix
Naczynia Polska
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Elmak
Hello Coffee
Fanex
Sokołów
Nektar Natura
Uzdrowisko Wysowa S.A....
Barry Callebaut
Lemonia
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Targi i wystawy
Zakończyły się Targi POLAGRA GASTRO/INVEST HOTEL


Cztery intensywne dla branży HoReCa dni za nami. Dnia 1 października, rozpoczęły się w Poznaniu Międzynarodowe Targi Gastronomii i Wyposażenia Holteli POLAGRA GASTRO/INVEST HOTEL.

Pierwszy dzień targowy charakteryzowała spokojna atmosfera sprzyjająca rozmowom biznesowym i zapoznaniu się z ofertą wyposażenia wystawców. Ogromnym zainteresowaniem cieszyły się w szczególności rozwiązania prezentowana w Galerii Innowacji. Warto również podkreślić, że pierwszego dnia targów miała miejsce światowa premiera nowoczesnego urządzenia marki Winterhalter, które przez kolejne trzy dni  można było zobaczyć i poznać jego zalety stoisku firmy. Restauratorzy i wszyscy miłośnicy wina mogli z kolei wziąć udział w spotkaniu z Maciejem Katarzyńskim, jedynym certyfikowanym w Polsce veneciadroem i sommelierem.
 

Kolejne dwa dni zapamiętamy z niezwykłej dynamiki dzięki licznym zwiedzającym, którzy przyjechali, by zapoznać się najnowszymi rozwiązaniami dla lokali gastronomicznych i obiektów noclegowych, a także wydarzeniom, które towarzyszyły ekspozycji.

Sercem targów byłą oczywiście strefa kulinarna, gdzie odbywał się18. finał Kulinarnego Pucharu Polski. Wyniki konkursu ogłoszono 3 października podczas uroczystej Gali, która odbyła się w Sali Ziemi na terenie Międzynarodowych Targów Poznańskich. Na najwyższym podium, po raz drugi, stanął Bartosz Peter, któremu w drodze do zwycięstwa towarzyszył Dawid Wojciechowski. Na kolejnych miejscach uplasowali się: Bartosz Fabiś i Michał Kozłowski – II miejsce oraz Kamil Tłuczek i Piotr Kuzdro – III miejsce.

Zainteresowaniem gości targowych cieszyły się również spotkania na temat budowania marki w gastronomii, tej własnej, jak i restauracji. Ekspertki z Agencji Marketingowej MOMA zdradziły zaprezentowały pakiet wskazówek, które pozwolą szefom kuchni i restauratorom zrozumieć zasady tworzenia silnych brandów i ich skutecznego wykorzystywania.

Tegoroczną edycję targów odwiedzili również Mistrzowie Smaku niemalże z całej Polski, wyłonienie w plebiscycie organizowanym przez wydawcę dzienników Polka Press. Uroczyste wręczenie nagród miało miejsce na scenie targowej trzeciego i czwartego dnia targów.

Ostatni dzień targowy zakończony został mocnym akcentem hotelarskim. Na Międzynarodowe Targi Poznańskie przyjechało ponad 1000 hotelarzy, aby wziąć udział w piątej edycji <HMC> Hotel Marketing Conference. Tego dnia poznaliśmy także mistrzów carvingu w ramach konkursu organizowanego przez Carving-Gniech.

Na kolejną edycję targów zapraszamy w 2019 roku, w dniach 30 września – 3 października.
 
Zachęcamy do obejrzenia fotorelacji z targów:

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robot - Coupe Robvita Rational Smoker Chef Mate Grill Kamado Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska Gros HAGEA Kocham Wodę Metro-Catering-System InEwi Firelight Glass Goblet – sprzedaż hurtowa sztućców Hello Coffee EasyFairs Poland - Targi w Krakowie Gaspol Barson Watersystem Reinex Barry Callebaut Belfood
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000