Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Kongres Szefów Kuc...
Targi POLAGRA GAST...
Zwycięstwo linii b...
POSbistro na targa...
Targi EuroGastro ...
Targi FOOD-to-GO 2...
Wyjątkowe srebrne ...
Linia bufetów FRES...
Prawdziwe spotkani...
Najlepsi szefowie ...
Złote Medale MTP t...
Wakacyjne staże zw...
Akademia Inspiracj...
EuroGastro i World...
Za nami WorldFood ...
Międzynarodowe Tar...
MAKRO bliżej podha...
Michał Kuter i Ern...
Podsumowanie 7. Ta...
3-gwiazdkowy szef ...
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
Smoker
Chef Mate
Grill Kamado
Gastromix
Naczynia Polska
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Elmak
Hello Coffee
Secpol
Iglotex
Belgium`s Best
Menos
Caffetea
Fanex
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Targi i wystawy
Zakończyły się Targi POLAGRA GASTRO/INVEST HOTEL


Cztery intensywne dla branży HoReCa dni za nami. Dnia 1 października, rozpoczęły się w Poznaniu Międzynarodowe Targi Gastronomii i Wyposażenia Holteli POLAGRA GASTRO/INVEST HOTEL.

Pierwszy dzień targowy charakteryzowała spokojna atmosfera sprzyjająca rozmowom biznesowym i zapoznaniu się z ofertą wyposażenia wystawców. Ogromnym zainteresowaniem cieszyły się w szczególności rozwiązania prezentowana w Galerii Innowacji. Warto również podkreślić, że pierwszego dnia targów miała miejsce światowa premiera nowoczesnego urządzenia marki Winterhalter, które przez kolejne trzy dni  można było zobaczyć i poznać jego zalety stoisku firmy. Restauratorzy i wszyscy miłośnicy wina mogli z kolei wziąć udział w spotkaniu z Maciejem Katarzyńskim, jedynym certyfikowanym w Polsce veneciadroem i sommelierem.
 

Kolejne dwa dni zapamiętamy z niezwykłej dynamiki dzięki licznym zwiedzającym, którzy przyjechali, by zapoznać się najnowszymi rozwiązaniami dla lokali gastronomicznych i obiektów noclegowych, a także wydarzeniom, które towarzyszyły ekspozycji.

Sercem targów byłą oczywiście strefa kulinarna, gdzie odbywał się18. finał Kulinarnego Pucharu Polski. Wyniki konkursu ogłoszono 3 października podczas uroczystej Gali, która odbyła się w Sali Ziemi na terenie Międzynarodowych Targów Poznańskich. Na najwyższym podium, po raz drugi, stanął Bartosz Peter, któremu w drodze do zwycięstwa towarzyszył Dawid Wojciechowski. Na kolejnych miejscach uplasowali się: Bartosz Fabiś i Michał Kozłowski – II miejsce oraz Kamil Tłuczek i Piotr Kuzdro – III miejsce.

Zainteresowaniem gości targowych cieszyły się również spotkania na temat budowania marki w gastronomii, tej własnej, jak i restauracji. Ekspertki z Agencji Marketingowej MOMA zdradziły zaprezentowały pakiet wskazówek, które pozwolą szefom kuchni i restauratorom zrozumieć zasady tworzenia silnych brandów i ich skutecznego wykorzystywania.

Tegoroczną edycję targów odwiedzili również Mistrzowie Smaku niemalże z całej Polski, wyłonienie w plebiscycie organizowanym przez wydawcę dzienników Polka Press. Uroczyste wręczenie nagród miało miejsce na scenie targowej trzeciego i czwartego dnia targów.

Ostatni dzień targowy zakończony został mocnym akcentem hotelarskim. Na Międzynarodowe Targi Poznańskie przyjechało ponad 1000 hotelarzy, aby wziąć udział w piątej edycji <HMC> Hotel Marketing Conference. Tego dnia poznaliśmy także mistrzów carvingu w ramach konkursu organizowanego przez Carving-Gniech.

Na kolejną edycję targów zapraszamy w 2019 roku, w dniach 30 września – 3 października.
 
Zachęcamy do obejrzenia fotorelacji z targów:

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: PAPSTAR Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robot - Coupe Robvita Pizzola Rational Smoker Chef Mate Grill Kamado Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska Gros HAGEA Kocham Wodę Metro-Catering-System InEwi Firelight Glass Goblet – sprzedaż hurtowa sztućców Hello Coffee Belfood Caffetea Komat CTK Doram Piórex Lemonia Manitowoc Foodservice
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000