Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
28.03.2024
czwartek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Rational
Robot - Coupe
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Cukiernia M&K
Debic
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Targi i wystawy
Targi Eurogastro 2015


W dniach 25-27 marca odbyły się 19. Międzynarodowe Targi Gastronomiczne Eurogastro w Warszawie. Możliwość przedstawienia swojej oferty miało na nich aż 278 wystawców z 14 krajów. Zaprezentowano najnowsze trendy branży gastronomiczno-hotelarskiej. Nie zabrakło również różnego rodzaju atrakcji.
 
 
Targi Eurogastro to impreza obowiązkowa dla wszystkich tych, którzy chcą istnieć w branży gastronomicznej. Dają bowiem możliwość nawiązania nowych kontaktów i zawierania transakcji. Pojawia się również okazja spotkania autorytetów i wymiany spostrzeżeń oraz doświadczeń. Można znaleźć na nich wszystko co jest potrzebne w restauracji czy hotelu, od wyposażenia po sprzęt cateringowy, a także odzież roboczą. Podczas tegorocznej edycji targów w niezwykły sposób zaprezentowano produkty i półprodukty spożywcze niezbędne w każdym lokalu. Nie zabrakło również napojów m.in.: win, cydrów, wódek czy kaw. Znaleźć można było również świeże ryby i owoce morza. Prezentowano produkty regionalne i narodowe, a także wyroby cukiernicze. Większość wystawców umożliwiła degustację potraw i produktów.
 

Podczas targów odbyły się widowiskowe konkursy i pokazy kulinarne, w związku z czym każdy mógł znaleźć odpowiednią dla siebie atrakcję. Dla tych, którzy pragnęli podnieść swoje kwalifikacje zaoferowano różnego rodzaju szkolenia dotyczące marketingu i zarządzania.

W pierwszym dniu targów ważnymi wydarzeniami były: I Konkurs Kulinarny Smaki Dziczyzny, organizowany przez szefa kuchni i pasjonata myślistwa Artura Świerżewskiego oraz VII Olimpiad Kawy, której organizatorem była firma Apro Trade i Akademia Kawy. Rywalizacja ma przede wszystkim rozszerzać wiedzę i umiejętności młodych baristów. Odbyło się też szkolenie: Wyeliminować porażkę, czyli o skutecznym zarządzaniu restauracją, oraz konferencja: Prowadź dochodowy biznes, a nie tylko restaurację i seminarium: Jak podnieść sprzedaż wina dzięki szkoleniu i motywacji kadry kelnerskiej.

 
W drugim dniu targów można było podziwiać dalszy ciąg zmagań baristów podczas VII Olimpiady Kawy. Odbyła się też kolejna edycja autorskiego konkursu kulinarnego Roberta Sowy – Kulinarny Talent 2015, który ma na celu odkrycie wybitnych młodych kucharzy. Zainteresowani mogli również skorzystać z możliwości ukończenia kursu zakończonego egzaminem na Międzynarodowy Certyfikat Wiedzy Winiarskiej WSET. Dodatkową atrakcją było seminarium: Nowe możliwości finansowania rozwoju branży gastronomicznej w Polsce w perspektywie 2015 – 2020, a także konferencja: Krytyka kulinarna on-line, czyli jak zarządzać informacją o restauracji w Internecie.
 

Podczas ostatniego dnia targów odbyły się warsztaty i konkurs kulinarny dla nauczycieli szkół gastronomicznych o nazwie Gotuj lokalnie organizowane przez firmę Akademia Kulinarna Marcina Budynka wraz z Fundacją Europejski Fundusz Rozwoju Wsi Polskiej przy merytorycznym wsparciu Fundacji Klubu Szefów Kuchni. Projekt ten ma na celu promocję produktów regionalnych w kreowaniu nowoczesnej kuchni polskiej. 

Ważnym wydarzeniem była również jubileuszowa edycja Festiwalu Kuchni Greckiej, którego pomysłodawcą i organizatorem jest Teo Vafidis – ambasador kultury i kuchni greckiej. Coroczny festiwal ma przybliżyć tradycję kuchni greckiej w Polsce. Restauratorzy mieli też możliwość skorzystania z warsztatów, których tematem był: Brak klientów w restauracji – czy mam na to wpływ.

Więcej informacji na stronie: www.eurogastro.com.pl

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000