Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
20.04.2024
sobota
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Rational
Robot - Coupe
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Cukiernia M&K
Debic
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Targi i wystawy
Sukces V Targów FOOD-to-GO


V Targi FOOD-to-GO to z całą pewnością najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej na północy Polski. Świadczyć o tym może nie tylko rosnąca z roku na rok liczba gości, ale i coraz bogatsza oferta prezentowana na stoiskach.

Jedno jest pewne, emocje po Targach Wyposażenia i Produktów dla Gastronomii FOOD-to-GO, które w dniach 4 i 5 lutego odbyły się w Gdańsku, długo nie opadną. Rekordowa liczba wystawców i odwiedzających była godnym ukoronowaniem jubileuszowej edycji. Podczas targów można było zapoznać się z ofertą na ok 100 stoiskach wystawienniczych, które odwiedziło blisko 2 000 gości.

Na stoiskach oprócz maszyn i urządzeń (piece konwekcyjno-parowe, urządzenia grzewcze i chłodnicze, wielofunkcyjne roboty kuchenne, mobilne piece opalane drewnem) nie zabrakło również samych produktów (sosów, dresingów, mieszanek przyprawowych, mrożonek, marynat i panierek, pieczywa, wędlin, oliwy).

Targi FOOD-to-GO to również medialne wydarzenie. Patronat honorowy objęło Radio Gdańsk, TVP Gdańsk, trójmiasto.pl, Wrota Pomorza. Informacje o imprezie ukazywały się zarówno w czołowych mediach regionalnych (m.in. Dziennik Bałtycki, Radio Kaszebe, mmtrojmiasto.pl, gazetakociewska.pl, enjoybydgoszcz.pl), jak i magazynach i portalach branżowych (m.in. Poradnik Restauratora, Restauracja, gastrona.pl, portalspozywczy.pl). Reportaż z targów można było również zobaczyć w stacji TVN24.

Na szczególną uwagę zasługują również trzy strefy tematyczne prezentowane w ramach targów.

W Strefie Bezglutenowej goście targów mogli uzyskać porady, spróbować dietetycznych potraw oraz wziąć udział w warsztatach. Pierwszego dnia w ramach corocznie organizowanych seminariów learnShops™, organizatorzy zaprosili zainteresowanych na blok tematyczny poświęcony uczuleniu na gluten. Miniona edycja była kontynuacją dyskusji na temat braku w restauracjach odpowiedniego menu dla osób na diecie bezglutenowej. Patronat nad strefą objęło Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej oraz Zakład Piekarniczo-Cukierniczy GLUTENEX Sp. z o.o.

Strefa Deserowych Inspiracji cieszyła się bardzo dużym zainteresowaniem. To tu prezentowany był szeroki asortyment maszyn do lodów, ekspresów do kawy, aromatyczne mieszanki kaw i herbat, gorąca czekolada, komponenty i mieszanki do lodów, automaty do bitej śmietany, granitory i lody tradycyjne.

W Strefie Regionalnej Polskie Stowarzyszenie Kobiet Zgorzałego zachęcało do degustacji regionalnych potraw (tj. zupa ziemniaczana, młodzony kuch z kruszonką, zylc, czy sok truskawkowy) i wprowadzeniu ich do karty dań w restauracjach. Panie podkreślały, iż celem ich udziału w targach jest przybliżenie tradycyjnych kaszubskich specjałów. Podczas degustacji można było również posłuchać o tradycjach kulinarnych regionu. Na stoisku prezes Stowarzyszenia – Pani Zyta Górna podpisywała książkę Smaki Kaszub i zachęcała do przetestowania przepisów w restauracyjnej kuchni.

Podczas tegorocznej edycji nie zabrakło gości specjalnych. Przez dwa dni warsztaty prowadził Tomasz Deker – mistrz cukiernictwa, który stale udziela się w programach kulinarnych dla TVP takich jak: Kawa czy Herbata, Smacznego Go czy Pytanie na Śniadanie.

Drugiego dnia warsztaty poprowadziła Diana Volokhowa – finalistka programu MasterChef, autorka bloga Smak Armenii.

Podczas targów spotkać można było Jolę Słomę i Mirka Trymbulaka z Atelier Smaku, którzy jak co roku zarażali energią i pasją gotowania. Ich Food Track budził duże zainteresowanie, a prezentacja Bezglutenowa kuchnia wegańska zgromadziła wielu słuchaczy.

Organizatorzy zadbali również o to, aby tegoroczne seminaria learnShops™ dostarczyły fachowego wsparcia z zakresu marketingu i PR. Dużym zainteresowaniem cieszyło się szkolenie Jacka Krawczyka z agencji SmartenPR na temat Czy potrzebny jest PR w Hotelarstwie i Gastronomii oraz Anny Dębskiej – redaktor naczelnej przewodnika GdzieZjesc.info, która podczas warsztatów podpowiedziała jak poradzić sobie z brakiem klientów w restauracji.

Targi FOOD-to-GO to z pewnością wydarzenie, które umocniło swoją pozycję wśród imprez targowych. Tym co je wyróżnia to świeże spojrzenie oraz podążanie za aktualnymi trendami. Organizatorzy już dziś zapewniają, iż przyszłoroczna formuła targów zostanie poszerzona.

Kolejne Targi FOOD-to-GO odbędą się w dniach 3-4 lutego 2016 r. Co nowego przewidują organizatorzy? Tego dowiemy się już niebawem.

Szczegóły na stronie: www.food-to-go.pl

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak CompArt International Naczynia Polska Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000