Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Akademia Inspiracj...
EuroGastro i World...
Za nami WorldFood ...
Międzynarodowe Tar...
MAKRO bliżej podha...
Michał Kuter i Ern...
Podsumowanie 7. Ta...
3-gwiazdkowy szef ...
MAKRO świętuje re-...
24. edycja Międzyn...
Kongres Szefów Kuc...
Targi WorldHotel 2...
Targi Polagra R...
Premiera nowych ur...
IV edycja Targów G...
Festiwal Oscypka n...
Czwarty dzień VII ...
Trzeci dzień VII E...
Europejskie Targi ...
Europejskie Targi ...
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Winterhalter Polska
Smoker
Robot - Coupe
Espiga
M&M Gastro
Makro Cash & Carry
LMS Online Sp. z o.o.
Caffetea
Gorbi
RATIONAL
Artykuły spożywcze
Pizzola
Caffetea
Sokołów
Nektar Natura
Uzdrowisko Wysowa S.A....
Barry Callebaut
Lemonia
Makro Cash & Carry
Belfood
Secpol
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Targi i wystawy
Premiera nowych urządzeń SelfCookingCenter®


Idee, które zmieniają świat – to właśnie pod takim hasłem, 8 września 2016 roku na Stadionie Narodowym, odbyła się niezwykła premiera najnowszych urządzeń SelfCookingCenter® firmy RATIONAL.

Już od 40 lat, RATIONAL podążając za głosem każdego szefa kuchni na całym świecie stawia sobie wciąż nowe wyzwania, które okazują się prawdziwą innowacją. Tak też stało się i tym razem.

Wielką premierę Think BIG Tour 2016 rozpoczął Maciej Wroński – Dyrektor Zarządzający RATIONAL w Polsce, przybliżając gościom całą ideę firmy. – W roku 1976 zaprezentowaliśmy bardzo wyjątkową nowość, ideę, która jak wszyscy Państwo wiecie, zmieniła świat. Idea ta miała na celu połączenie w jednym urządzeniu pary z gorącym powietrzem. Pozwoliła trwale zmienić i uprościć metody pracy w kuchniach na całym świecie. Aż trudno uwierzyć, ale do tej pory sprzedaliśmy łącznie ponad 750 tysięcy urządzeń RATIONAL we wszystkich regionach świata – mówił Wroński.
 

Prezentacja nowych urządzeń RATIONAL była niezwykle widowiskowa. Nie zabrakło efektów specjalnych w postaci gry świateł, muzyki i materiału filmowego. Przybyli goście byli trzymani w ciągłym napięciu aż do ostatniej sekundy. Spektakularnego odsłonięcia nowego SelfCookingCenter®101 SelfCookingCenter®XS, prawdziwej profesjonalnej klasy w małym formacie, dokonał Maciej Wroński, który od dawna czekał na ten jakże ważny moment.

O tym, że gotowanie z wykorzystaniem SelfCookingCenter® XS to praca bez kompromisów, przekonali się na własne oczy wszyscy ci, którzy uczestniczyli w tym wspaniałym kulinarnym show marki RATIONAL. W części praktycznej, Daniel Sielicki wraz ze szefem kuchni Patrykiem, zaprezentowali prawdziwą ucztę wykwintnych dań, które zostały przygotowane na żywo za pomocą innowacyjnych rozwiązań SelfCookingCenter®. W zaledwie 10 minut publiczność mogła dowiedzieć się, że oba urządzenia gwarantują tą samą wyśmienitą jakość potraw, nawet w przypadku pełnych załadunków. Zarówno steki jak i schabowe były tak samo smaczne i zdrowe.
 
 
Pełna moc, inteligencja, mały format i niezwykła wydajność – to właśnie nowy SelfCookingCenter® XS, który wśród licznie zgromadzonej publiczności wzbudził największe zainteresowanie. Nowoczesny wygląd, proste kształty i linie oraz wysokiej jakości detale sprawiają, że znajdzie on swoje miejsce w każdej kuchni. A dzięki wyrafinowanym rozwiązaniom instalacyjnym nadaje się również do gotowania pokazowego oraz jako urządzenie specjalne w restauracjach. SelfCookingCenter® XS to pierwszy taki system kulinarny z prawdziwą inteligencją.

SelfCookingCenter® XS gotuje tak samo jak jego starsi bracia. Nowa elektronika, w porównaniu z poprzednim modelem jest o 15% szybsza i wydajniejsza niż kiedykolwiek wcześniej. Obsługa przebiega teraz dużo płynniej, co ma znaczny wpływ na ogólną wydajność. Tak samo jak inne urządzenia RATIONAL, również i SelfCookingCenter® XS został wyposażony w generator świeżej pary i posiada znane funkcje asystenckie, takie jak iCookingControl® – inteligentne wsparcie podczas gotowania, iLevelControl® – pomocnika do optymalnych załadunków mieszanych, HiDensityControl® – gwarancja najlepszej jakości potraw poprzez maksymalną wydajność i precyzyjne ustawienia warunków w komorze, a także Efficient CareControl® – automatyczne czyszczenie i usuwanie osadu z kamienia.
 

Najmniejsze urządzenie z rodziny SelfCookingCenter® wyróżnia się również innowacyjnym designem panelu obsługi oraz ulepszonymi pod kątem energetycznym drzwiami z potrójnym przeszkleniem i zintegrowanym oświetleniem LED. Dzięki potrójnym szybom z najnowocześniejszą powłoką odbijającą ciepło utrata energii przez drzwi została znacznie ograniczona, co pozwala na oszczędność, a przy tym chronić też środowisko. Nowe jest także oświetlenie poziomów, które w trybie iLevelControl® umożliwia za pomocą migających diod LED sygnalizację załadunków, które mają zostać umieszczone w sprzęcie lub z niego wyjęte. A wszystko to za pomocą jednego małego urządzenia, które wykonuje swoją pracę na przestrzeni o głębokości 55,5 cm i szerokości 65,5 cm. Dzięki niemu udają się pyszne przekąski, dania na wynos i wypieki, a także zdrowe potrawy obiadowe przygotowywane z zachowaniem najwyższej jakości.
 
 
Podczas eventu o procesie rodzenia się nowej idei, jaką jest SelfCookingCenter® XS opowiedział Marcus Paschmann – Prezes Zarządu RATIONAL AG. – W ciągu roku nasi szefowie kuchni wykonali 250 tysięcy wizyt u klientów końcowych. Do tego musimy dołożyć również wizyty serwisowe, a to daje największą, najbardziej sprawną maszynę badań rynkowych na świecie. To skomplikowany proces. Informacje od naszych handlowców, szefów kuchni, serwisantów spowodowały, iż zauważyliśmy, że jest taka potrzeba być bliżej klienta. W momencie kreowania tych urządzeń bardzo często następowała komunikacja z wybranymi osobami z różnych rynków i segmentów. Najpierw odbyły się tzw. testy początkowe na  prototypach. Potem filtesty w restauracjach, lokalach, pubach itd. Oczywiście to było owiane w pewnym sensie tajemnicą. Co najmniej przez rok te urządzenia gdzieś już pracowały. No i doszliśmy do punktu, w którym jesteśmy dziś na polskiej premierze nowego XS – wyjaśnia Paschmann.
 
 
Jubileuszowy rok w RATIONALprzyniósł również wiele zmian w sferze marketingowej firmy. Na odnowionym szablonie strony internetowej, odnaleźć można jeszcze więcej ciekawych i przydatnych materiałów, które ułatwią pracę użytkownikom urządzeń RATIONAL. Pobierając specjalną aplikację na telefon będzie można w szybki sposób dowiedzieć się, kiedy w naszym regionie organizowane są szkolenia w ramach Academy RATIONAL. Bezpłatne są też aktualizacje oprogramowania: wystarczy je po prostu pobrać w Club RATIONAL, aby korzystać z najnowszych wyników i badań firmy w zakresie przyrządzania potraw. Platforma internetowa dla profesjonalnych kucharzy Club RATIONAL jest także dostępna w wersji mobilnej jako aplikacja do pobrania w GooglePlay lub App Store.

Po zakończeniu części merytorycznej i pokazowej, każdy z uczestników spotkania mógł z bliska obejrzeć najnowszy sprzęt SelfCookingCenter® i porozmawiać z przedstawicielem RATIONAL. Jednak osoby, które nie mogły uczestniczyć w tej premierze, firma RATIONAL już dziś zaprasza na bezpłatny pokaz RATIONAL CookingLive, gdzie podczas wspólnego gotowania będzie można osobiście przekonać się, jak wydajne jest urządzenie SelfCookingCenter® XS.
 
Więcej informacji w Prezentacji Firmy RATIONAL oraz na stronie: www.rational-online.com

RATIONAL Sp. z o.o.
Bokserska 66
02-690 Warszawa
tel.: 22 864 93 26
fax: 22 864 93 28
e-mail:info@rational-online.com
www.rational-online.com

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: PAPSTAR Winterhalter Polska Pizzola Smoker Dora Metal M. Ferber Wypożyczalnia Sprzętu Cateringowego Sokołów Robot - Coupe Belgium`s Best Nektar Natura Menos Tableart Tomasz Miszczak Werner & Mertz POSbistro M&M Gastro Makro Cash & Carry Watersystem Na Lunch M. Ferber Wypożyczalnia Sprzętu Cateringowego Krosno Reinex Barry Callebaut Steinberg Artek Lunch24.pl Gorbi Manitowoc Foodservice Convotherm Mazowiecka Grupa Szkoleniowo – Doradcza Gaspol
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000