Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Prawdziwe spotkani...
Najlepsi szefowie ...
Złote Medale MTP t...
Wakacyjne staże zw...
Akademia Inspiracj...
EuroGastro i World...
Za nami WorldFood ...
Międzynarodowe Tar...
MAKRO bliżej podha...
Michał Kuter i Ern...
Podsumowanie 7. Ta...
3-gwiazdkowy szef ...
MAKRO świętuje re-...
24. edycja Międzyn...
Kongres Szefów Kuc...
Targi WorldHotel 2...
Targi Polagra R...
Premiera nowych ur...
IV edycja Targów G...
Festiwal Oscypka n...
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
KALETA Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
RATIONAL
Smoker
Hello Coffee
Gastromedia
Watersystem
Espiga
Artykuły spożywcze
Robvita
Pizzola
Hello Coffee
Sokołów
Belfood
Lemonia
Barry Callebaut
Makro Cash & Carry
Belgium`s Best
Secpol
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Targi i wystawy
Premiera nowych urządzeń SelfCookingCenter®


Idee, które zmieniają świat – to właśnie pod takim hasłem, 8 września 2016 roku na Stadionie Narodowym, odbyła się niezwykła premiera najnowszych urządzeń SelfCookingCenter® firmy RATIONAL.

Już od 40 lat, RATIONAL podążając za głosem każdego szefa kuchni na całym świecie stawia sobie wciąż nowe wyzwania, które okazują się prawdziwą innowacją. Tak też stało się i tym razem.

Wielką premierę Think BIG Tour 2016 rozpoczął Maciej Wroński – Dyrektor Zarządzający RATIONAL w Polsce, przybliżając gościom całą ideę firmy. – W roku 1976 zaprezentowaliśmy bardzo wyjątkową nowość, ideę, która jak wszyscy Państwo wiecie, zmieniła świat. Idea ta miała na celu połączenie w jednym urządzeniu pary z gorącym powietrzem. Pozwoliła trwale zmienić i uprościć metody pracy w kuchniach na całym świecie. Aż trudno uwierzyć, ale do tej pory sprzedaliśmy łącznie ponad 750 tysięcy urządzeń RATIONAL we wszystkich regionach świata – mówił Wroński.
 

Prezentacja nowych urządzeń RATIONAL była niezwykle widowiskowa. Nie zabrakło efektów specjalnych w postaci gry świateł, muzyki i materiału filmowego. Przybyli goście byli trzymani w ciągłym napięciu aż do ostatniej sekundy. Spektakularnego odsłonięcia nowego SelfCookingCenter®101 SelfCookingCenter®XS, prawdziwej profesjonalnej klasy w małym formacie, dokonał Maciej Wroński, który od dawna czekał na ten jakże ważny moment.

O tym, że gotowanie z wykorzystaniem SelfCookingCenter® XS to praca bez kompromisów, przekonali się na własne oczy wszyscy ci, którzy uczestniczyli w tym wspaniałym kulinarnym show marki RATIONAL. W części praktycznej, Daniel Sielicki wraz ze szefem kuchni Patrykiem, zaprezentowali prawdziwą ucztę wykwintnych dań, które zostały przygotowane na żywo za pomocą innowacyjnych rozwiązań SelfCookingCenter®. W zaledwie 10 minut publiczność mogła dowiedzieć się, że oba urządzenia gwarantują tą samą wyśmienitą jakość potraw, nawet w przypadku pełnych załadunków. Zarówno steki jak i schabowe były tak samo smaczne i zdrowe.
 
 
Pełna moc, inteligencja, mały format i niezwykła wydajność – to właśnie nowy SelfCookingCenter® XS, który wśród licznie zgromadzonej publiczności wzbudził największe zainteresowanie. Nowoczesny wygląd, proste kształty i linie oraz wysokiej jakości detale sprawiają, że znajdzie on swoje miejsce w każdej kuchni. A dzięki wyrafinowanym rozwiązaniom instalacyjnym nadaje się również do gotowania pokazowego oraz jako urządzenie specjalne w restauracjach. SelfCookingCenter® XS to pierwszy taki system kulinarny z prawdziwą inteligencją.

SelfCookingCenter® XS gotuje tak samo jak jego starsi bracia. Nowa elektronika, w porównaniu z poprzednim modelem jest o 15% szybsza i wydajniejsza niż kiedykolwiek wcześniej. Obsługa przebiega teraz dużo płynniej, co ma znaczny wpływ na ogólną wydajność. Tak samo jak inne urządzenia RATIONAL, również i SelfCookingCenter® XS został wyposażony w generator świeżej pary i posiada znane funkcje asystenckie, takie jak iCookingControl® – inteligentne wsparcie podczas gotowania, iLevelControl® – pomocnika do optymalnych załadunków mieszanych, HiDensityControl® – gwarancja najlepszej jakości potraw poprzez maksymalną wydajność i precyzyjne ustawienia warunków w komorze, a także Efficient CareControl® – automatyczne czyszczenie i usuwanie osadu z kamienia.
 

Najmniejsze urządzenie z rodziny SelfCookingCenter® wyróżnia się również innowacyjnym designem panelu obsługi oraz ulepszonymi pod kątem energetycznym drzwiami z potrójnym przeszkleniem i zintegrowanym oświetleniem LED. Dzięki potrójnym szybom z najnowocześniejszą powłoką odbijającą ciepło utrata energii przez drzwi została znacznie ograniczona, co pozwala na oszczędność, a przy tym chronić też środowisko. Nowe jest także oświetlenie poziomów, które w trybie iLevelControl® umożliwia za pomocą migających diod LED sygnalizację załadunków, które mają zostać umieszczone w sprzęcie lub z niego wyjęte. A wszystko to za pomocą jednego małego urządzenia, które wykonuje swoją pracę na przestrzeni o głębokości 55,5 cm i szerokości 65,5 cm. Dzięki niemu udają się pyszne przekąski, dania na wynos i wypieki, a także zdrowe potrawy obiadowe przygotowywane z zachowaniem najwyższej jakości.
 
 
Podczas eventu o procesie rodzenia się nowej idei, jaką jest SelfCookingCenter® XS opowiedział Marcus Paschmann – Prezes Zarządu RATIONAL AG. – W ciągu roku nasi szefowie kuchni wykonali 250 tysięcy wizyt u klientów końcowych. Do tego musimy dołożyć również wizyty serwisowe, a to daje największą, najbardziej sprawną maszynę badań rynkowych na świecie. To skomplikowany proces. Informacje od naszych handlowców, szefów kuchni, serwisantów spowodowały, iż zauważyliśmy, że jest taka potrzeba być bliżej klienta. W momencie kreowania tych urządzeń bardzo często następowała komunikacja z wybranymi osobami z różnych rynków i segmentów. Najpierw odbyły się tzw. testy początkowe na  prototypach. Potem filtesty w restauracjach, lokalach, pubach itd. Oczywiście to było owiane w pewnym sensie tajemnicą. Co najmniej przez rok te urządzenia gdzieś już pracowały. No i doszliśmy do punktu, w którym jesteśmy dziś na polskiej premierze nowego XS – wyjaśnia Paschmann.
 
 
Jubileuszowy rok w RATIONALprzyniósł również wiele zmian w sferze marketingowej firmy. Na odnowionym szablonie strony internetowej, odnaleźć można jeszcze więcej ciekawych i przydatnych materiałów, które ułatwią pracę użytkownikom urządzeń RATIONAL. Pobierając specjalną aplikację na telefon będzie można w szybki sposób dowiedzieć się, kiedy w naszym regionie organizowane są szkolenia w ramach Academy RATIONAL. Bezpłatne są też aktualizacje oprogramowania: wystarczy je po prostu pobrać w Club RATIONAL, aby korzystać z najnowszych wyników i badań firmy w zakresie przyrządzania potraw. Platforma internetowa dla profesjonalnych kucharzy Club RATIONAL jest także dostępna w wersji mobilnej jako aplikacja do pobrania w GooglePlay lub App Store.

Po zakończeniu części merytorycznej i pokazowej, każdy z uczestników spotkania mógł z bliska obejrzeć najnowszy sprzęt SelfCookingCenter® i porozmawiać z przedstawicielem RATIONAL. Jednak osoby, które nie mogły uczestniczyć w tej premierze, firma RATIONAL już dziś zaprasza na bezpłatny pokaz RATIONAL CookingLive, gdzie podczas wspólnego gotowania będzie można osobiście przekonać się, jak wydajne jest urządzenie SelfCookingCenter® XS.
 
Więcej informacji w Prezentacji Firmy RATIONAL oraz na stronie: www.rational-online.com

RATIONAL Sp. z o.o.
Bokserska 66
02-690 Warszawa
tel.: 22 864 93 26
fax: 22 864 93 28
e-mail:info@rational-online.com
www.rational-online.com

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: PAPSTAR KALETA Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Pizzola Robot - Coupe RATIONAL Smoker Matlix Goblet – sprzedaż hurtowa sztućców Hello Coffee Steinberg EasyFairs Poland - Targi w Krakowie Gaspol Menos Gorbi M&M Gastro Werner & Mertz Barson Belfood Secpol LMS Online Sp. z o.o. Watersystem Reinex CTK Doram Barry Callebaut Piórex Tableart Tomasz Miszczak Komat
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000