Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Najlepsi szefowie ...
Złote Medale MTP t...
Wakacyjne staże zw...
Akademia Inspiracj...
EuroGastro i World...
Za nami WorldFood ...
Międzynarodowe Tar...
MAKRO bliżej podha...
Michał Kuter i Ern...
Podsumowanie 7. Ta...
3-gwiazdkowy szef ...
MAKRO świętuje re-...
24. edycja Międzyn...
Kongres Szefów Kuc...
Targi WorldHotel 2...
Targi Polagra R...
Premiera nowych ur...
IV edycja Targów G...
Festiwal Oscypka n...
Czwarty dzień VII ...
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
KALETA Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
RATIONAL
Robot - Coupe
Smoker
Hello Coffee
Komat
LMS Online Sp. z o.o.
Nektar Natura
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Hello Coffee
Iglotex
Nektar Natura
Uzdrowisko Wysowa S.A....
Menos
Caffetea
Sokołów
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Targi i wystawy
Podsumowanie 7. Targów Wyposażenia i Produktów dla Gastronomii FOOD-to-GO


Kreple, golce, czy ferkase to jedne z wielu propozycji kuchni kaszubskiej, które można było poznać i posmakować podczas 7. Targów Wyposażenia i Produktów dla Gastronomii FOOD-to-GO. W dniach 8-9 lutego blisko 3 000 odwiedzających przybyło do AMBEREXPO w Gdańsku, aby ponownie odkryć bogactwo tradycyjnych smaków. Targi były doskonałą okazją dla restauratorów do wprowadzenia kaszubskich potraw do kart dań.
 
Podczas Targów FOOD-to-GO zaprezentowało się ponad 100 firm, a w ich ofercie można było znaleźć m.in. sprzęt gastronomiczny oraz produkty spożywcze i napoje. Targi były doskonałą okazją do poznania branżowych nowinek i ciekawostek, spotkania się z dotychczasowymi klientami oraz pozyskania nowych odbiorców. Targi FOOD-to-GO to jednak nie tylko prezentacje producentów i dystrybutorów urządzeń niezbędnych do funkcjonowania lokali gastronomicznych, ale także bogaty program towarzyszący i spotkania z ekspertami.
 
 
– Targi FOOD-to-GO to jak zawsze 2 owocne dni, pełne wartościowych spotkań z innymi wystawcami, a także gośćmi, którzy odwiedzili nas i naszego food trucka z bezglutenową kuchnią wegańską. Wymiana doświadczeń, nawiązane nowe współprace, to, o co chodzi w dobrych targach. Do zobaczenia za rok! – tak minioną edycję oceniają Jola Słoma i Mirek Trymbulak z Atelier Smaku.
 
Drugi dzień Targów zbiegł się w czasie z Międzynarodowym Dniem Pizzy. Z tej okazji specjalnie dla Targów FOOD-to-GO Tomasz Fierke znany z video bloga Kucharz z Kaszub przygotował pizzę po kaszubsku. Smak gęsiny w połączeniu z kaszubskim twarogiem rozbudził kulinarną wyobraźnię zebranych. Prezentowana potrawa może być fantastycznym pomysłem do wzbogacenia menu restauracji.
 
 
Podczas tegorocznej edycji w strefie Prezentacji i Warsztatów goście Targów mogli wziąć udział m.in. w spotkaniu z Jolą Słomą i Mirkiem Trymbulakiem z Atelier Smaku, którzy podczas prezentacji przygotowali zupę brzadową, przysmak Kaszub.
 
W świat słodkich inspiracji zabrała zgromadzonych Klaudia Budny – finalistka programu MasterChef, która udowodniła, że słodkie i słone nie musi się wcale gryźć a podczas spotkania przygotowała wyśmienitą panna cottę z solonego karmelu z wanilią podaną z emulsją z pomarańczy na bazie likieru, bezikami z pikantnym pudrem pomarańczowym i filetem z pomarańczy.
 
Marta Truskolawska-Plichcińska – Mistrzyni Cukiernictwa zachwyciła nie tylko fantastyczną interakcją z publicznością, ale przede wszystkim słodkim dziełem sztuki w postaci tortu z motywami kaszubskimi. Pani Marta zwracała uwagę na detale i oczarowywała pomysłowością. Dawid Makurat, pomorski Mistrz Cukiernictwa zaproponował słodkie praliny i pokazał jak krok po kroku je przygotować.
 
 
Stowarzyszenie Kobiet Zgorzałego wręcz zarażają pozytywną energią a ich pokaz jak zawsze zelektryzował zebranych. Prezentacja prowadzona była w języku kaszubskim a goście mieli okazję spróbować słodkich wafli z naturalnym dżemem z jagód.
 
Nie zabrakło również merytorycznej wiedzy. Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej opowiadało o warunkach jakie musi spełnić restauracja, aby wprowadzić menu bezglutenowej. Również Wystawcy podzielili się wiedzą i doświadczeniem. Firma Sempre Group Sp. z o.o. opowiedziała o lodach rzemieślniczych, a prezentacja wzbudziła duże zainteresowanie i pobudziła kubki smakowe zebranych, którzy po prezentacji chętnie odwiedzili stoisko firmy. Dwa dni minęły niezwykle szybko i wyjątkowo inspirująco. Kolejna edycja już za rok, na którą zapraszamy.
 
Szczegóły na www.foodtogo.pl

Organizator:
Targi w Krakowie Sp. z o.o.
ul. Galicyjska 9
31-586 Kraków
www.targi.krakow.pl

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: PAPSTAR KALETA Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska RATIONAL Robot - Coupe Robvita Pizzola Smoker Hello Coffee Mazowiecka Grupa Szkoleniowo – Doradcza Caffetea Tableart Tomasz Miszczak Komat Uzdrowisko Wysowa S.A. Espiga Na Lunch M. Ferber Wypożyczalnia Sprzętu Cateringowego POSbistro Makro Cash & Carry Belgium`s Best Voigt Krosno Nektar Natura Zakłady Chemiczne EmiChem P.P. Gaspol Barson Artek Iglotex Lemonia
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000