Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Akademia Inspiracj...
EuroGastro i World...
Za nami WorldFood ...
Międzynarodowe Tar...
MAKRO bliżej podha...
Michał Kuter i Ern...
Podsumowanie 7. Ta...
3-gwiazdkowy szef ...
MAKRO świętuje re-...
24. edycja Międzyn...
Kongres Szefów Kuc...
Targi WorldHotel 2...
Targi Polagra R...
Premiera nowych ur...
IV edycja Targów G...
Festiwal Oscypka n...
Czwarty dzień VII ...
Trzeci dzień VII E...
Europejskie Targi ...
Europejskie Targi ...
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
KALETA Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
RATIONAL
Robot - Coupe
Smoker
Tableart Tomasz Miszcz...
POSbistro
Espiga
M&M Gastro
Artykuły spożywcze
Pizzola
Sokołów
Nektar Natura
Uzdrowisko Wysowa S.A....
Barry Callebaut
Lemonia
Makro Cash & Carry
Belfood
Secpol
Iglotex
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Targi i wystawy
Podsumowanie 7. Targów Wyposażenia i Produktów dla Gastronomii FOOD-to-GO


Kreple, golce, czy ferkase to jedne z wielu propozycji kuchni kaszubskiej, które można było poznać i posmakować podczas 7. Targów Wyposażenia i Produktów dla Gastronomii FOOD-to-GO. W dniach 8-9 lutego blisko 3 000 odwiedzających przybyło do AMBEREXPO w Gdańsku, aby ponownie odkryć bogactwo tradycyjnych smaków. Targi były doskonałą okazją dla restauratorów do wprowadzenia kaszubskich potraw do kart dań.
 
Podczas Targów FOOD-to-GO zaprezentowało się ponad 100 firm, a w ich ofercie można było znaleźć m.in. sprzęt gastronomiczny oraz produkty spożywcze i napoje. Targi były doskonałą okazją do poznania branżowych nowinek i ciekawostek, spotkania się z dotychczasowymi klientami oraz pozyskania nowych odbiorców. Targi FOOD-to-GO to jednak nie tylko prezentacje producentów i dystrybutorów urządzeń niezbędnych do funkcjonowania lokali gastronomicznych, ale także bogaty program towarzyszący i spotkania z ekspertami.
 
 
– Targi FOOD-to-GO to jak zawsze 2 owocne dni, pełne wartościowych spotkań z innymi wystawcami, a także gośćmi, którzy odwiedzili nas i naszego food trucka z bezglutenową kuchnią wegańską. Wymiana doświadczeń, nawiązane nowe współprace, to, o co chodzi w dobrych targach. Do zobaczenia za rok! – tak minioną edycję oceniają Jola Słoma i Mirek Trymbulak z Atelier Smaku.
 
Drugi dzień Targów zbiegł się w czasie z Międzynarodowym Dniem Pizzy. Z tej okazji specjalnie dla Targów FOOD-to-GO Tomasz Fierke znany z video bloga Kucharz z Kaszub przygotował pizzę po kaszubsku. Smak gęsiny w połączeniu z kaszubskim twarogiem rozbudził kulinarną wyobraźnię zebranych. Prezentowana potrawa może być fantastycznym pomysłem do wzbogacenia menu restauracji.
 
 
Podczas tegorocznej edycji w strefie Prezentacji i Warsztatów goście Targów mogli wziąć udział m.in. w spotkaniu z Jolą Słomą i Mirkiem Trymbulakiem z Atelier Smaku, którzy podczas prezentacji przygotowali zupę brzadową, przysmak Kaszub.
 
W świat słodkich inspiracji zabrała zgromadzonych Klaudia Budny – finalistka programu MasterChef, która udowodniła, że słodkie i słone nie musi się wcale gryźć a podczas spotkania przygotowała wyśmienitą panna cottę z solonego karmelu z wanilią podaną z emulsją z pomarańczy na bazie likieru, bezikami z pikantnym pudrem pomarańczowym i filetem z pomarańczy.
 
Marta Truskolawska-Plichcińska – Mistrzyni Cukiernictwa zachwyciła nie tylko fantastyczną interakcją z publicznością, ale przede wszystkim słodkim dziełem sztuki w postaci tortu z motywami kaszubskimi. Pani Marta zwracała uwagę na detale i oczarowywała pomysłowością. Dawid Makurat, pomorski Mistrz Cukiernictwa zaproponował słodkie praliny i pokazał jak krok po kroku je przygotować.
 
 
Stowarzyszenie Kobiet Zgorzałego wręcz zarażają pozytywną energią a ich pokaz jak zawsze zelektryzował zebranych. Prezentacja prowadzona była w języku kaszubskim a goście mieli okazję spróbować słodkich wafli z naturalnym dżemem z jagód.
 
Nie zabrakło również merytorycznej wiedzy. Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej opowiadało o warunkach jakie musi spełnić restauracja, aby wprowadzić menu bezglutenowej. Również Wystawcy podzielili się wiedzą i doświadczeniem. Firma Sempre Group Sp. z o.o. opowiedziała o lodach rzemieślniczych, a prezentacja wzbudziła duże zainteresowanie i pobudziła kubki smakowe zebranych, którzy po prezentacji chętnie odwiedzili stoisko firmy. Dwa dni minęły niezwykle szybko i wyjątkowo inspirująco. Kolejna edycja już za rok, na którą zapraszamy.
 
Szczegóły na www.foodtogo.pl

Organizator:
Targi w Krakowie Sp. z o.o.
ul. Galicyjska 9
31-586 Kraków
www.targi.krakow.pl

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: PAPSTAR KALETA Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robot - Coupe Pizzola RATIONAL Smoker Nektar Natura Menos Mazowiecka Grupa Szkoleniowo – Doradcza Werner & Mertz Gaspol Artek Barson Uzdrowisko Wysowa S.A. Secpol Watersystem Reinex Barry Callebaut Belgium`s Best easyFairsŽ Poland CTK Doram Piórex Manitowoc Foodservice LMS Online Sp. z o.o. M. Ferber Wypożyczalnia Sprzętu Cateringowego Voigt Caffetea Zakłady Chemiczne EmiChem P.P.
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000