Na tegorocznych Międzynarodowych Targach HoReCa, wśród producentów profesjonalnego sprzętu dla gastronomii, swoją najnowszą ofertę zaprezentowała firma RATIONAL. Największym zainteresowaniem na targach cieszyło się urządzenie SelfCookingCenter® 5 Senses, które po raz kolejny zostało nagrodzone.
Przez trzy dni targowe, na stoisku firmy RATIONAL można było dowiedzieć się jak w prosty i szybki sposób przygotować smaczne potrawy. Każdy zainteresowany mógł uzyskać od firmowych doradców wiele cennych porad i przekonać się o korzyściach wynikających z użytkowania SelfCookingCenter® 5 Senses.
SelfCookingCenter® 5 Senses dostępny jest na rynku od maja 2014 roku. Jest to pierwszy system kulinarny, w którym znajduje się prawdziwa inteligencja. Wyposażone w 5 zmysłów urządzenie wyczuwa warunki w komorze roboczej i konsystencję produktów spożywczych. Rozpoznaje wielkość produktu, całkowitą wielkość załadunku oraz stan poszczególnych produktów. Oblicza samodzielnie odpowiedni stopień zarumienienia, myśli z kucharzem, potrafi wyprzedzić go myślą, uczy się od kucharza, a nawet się z nim porozumiewa.
Produkt ten daje bardzo wiele możliwości, o czym mogli przekonać się odwiedzający stoisko firmy
RATIONAL. Grilluje, smaży, piecze, gotuje na parze i metodą poche, dusi oraz blanszuje. A wszystko to niezależnie od tego, czy chcemy przyrządzić mięso, rybę, drób, warzywa, potrawy z jajek, wypieki czy desery, 30 czy kilka tysięcy porcji. Ten system przyrządzania potraw to wszechstronny asystent w restauracji, firmie cateringowej, na stołówkach oraz w gastronomii systemowej.
RATIONAL to światowy lider technologiczno-rynkowy w zakresie termicznego przyrządzania potraw w kuchniach profesjonalnych. Firma ta tworzy innowacyjne rozwiązania spełniające oczekiwania klientów na całym świecie. Nic więc dziwnego, że praca ta zostaje doceniana w postaci wielu nagród otrzymanych podczas tegorocznych imprez targowych, takich jak:
- 7. Międzynarodowe Targi Wyposażenia Obiektów Noclegowych WorldHotel - Nagroda Główna w kategorii Urządzenia i sprzęt dla gastronomii hotelowej
- Międzynarodowe Targi Poznańskie POLAGRA - Złoty Medal za piec konwekcyjno-parowy SelfCookingCenter® 5 Senses.
W konkursie na
Najlepszy Produkt 22. Międzynarodowych Targów HORECA 2014,
SelfCooking Center® 5 Sense zdobył główną nagrodę w kategorii:
Wyposażenie i urządzenia gastronomiczne. Co świadczy o tym, że jest to urządzenie najwyżej jakości i stanowi doskonałe wsparcie w pracy każdego kucharza.
Firma
RATIONAL nieustannie poszerza swoją bogatą ofertę o nowe produkty i dzięki temu poprawia jakość oraz procesy przebiegające w dużych i profesjonalnych kuchniach. A ze względu na międzynarodowe doświadczenie gwarantuje stałą i wysoką jakość, co usprawnia pracę kucharzy na całym świecie.
Opublikowała: Marta Śmiechowska
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.