Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
29.03.2024
piątek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Targi i wystawy
Młodzi cukiernicy zadziwiają na Targach Expo Sweet 2012


23 lutego 2012 roku w Warszawie, podczas tegorocznej edycji Targów Expo Sweet odbyły się II Mistrzostwa Polski Uczniów Szkół Cukierniczych. Po kilku godzinach zmagań jury wyłoniło zwycięzców.

Do konkursu stanęło 12 dwuosobowych drużyn, które miały za zadanie przygotować tort okolicznościowy oraz deser na talerzu, nawiązując do tegorocznej tematyki – "FUTBOL" Piłka nożna.

Każda praca była oceniana przez jury w skład, którego wchodzili:

  • Leszek Truskowlawski
  • Bożena Sikoń
  • Bogdan Tomczyk
  • Michał Kumur
  • Mieczysław Chojnowski

Przy wyłanianiu zwycięzców pod uwagę brano:

  • kreatywność i estetykę prezentacji
  • dekoracje, zastosowanie technik nawiązujących do tematu
  • kompozycję smakową
  • strukturę, złożoność kompozycji
  • organizację i czystość pracy


Młodzi ludzie zachwycili swoją starannością i pomysłowością. Skład sędziowski był zdumiony pracą i kompozycjami smakowymi zaproponowanymi przez uczestników konkursu.

Po podliczeniu punktów ogłoszono zwycięzców. W tym roku na podium stanęli:

 
I miejsce:

Krystian Walkowiak i Mariusz Górecki – Zespół Szkół Zawodowych Nr 2 z Wrześni

 II miejsce:

Iwona Książkiewicz i Dominika Miernik – Zespół Szkół Zawodowych nr 3 ze Starachowic

III miejce:

Emilia Zgutka i Natalia Ostrowska – Zespół Szkół Gastronomiczo-Hotelarskich z Warszawy

Laureaci otrzymali pamiątkowe puchary, nagrody rzeczowe oraz nagrody pieniężne z przeznaczeniem na doposażenie pracowni technologicznej szkół, w których się uczą.


Podczas konkursu nie zabrakło widowni, która tego dnia była wyjątkowo liczna. Swoim faworytom kibicowali także koledzy ze szkół. Za najlepszy doping placówki otrzymały worki pełne czekolady.

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000