Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Profesjonalny sprz...
Wynajmij profesjon...
Tradycyjne, Domowe...
Poradnik Hamburger...
inEwi - innowacyjn...
Musztarda ze smażo...
W portfolio marki ...
Profesjonalna masz...
Komora chłodnicza ...
Fanex wprowadził d...
Tres Amigos –...
Brazylijska Tapiok...
Mięso ze strusia -...
Stylowe meble dla ...
Nowe funkcjonalnoś...
Szeroki wybór jada...
Automatyczne dystr...
Rewolucyjna kotlec...
Wysokiej jakości n...
Niezawodny serwis ...
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
KALETA Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
RATIONAL
Smoker
GRILL KAMADO
Gastromix
Naczynia Polska
GROS
Artykuły spożywcze
Robvita
Pizzola
ELMAK
Hello Coffee
Uzdrowisko Wysowa S.A....
Barry Callebaut
Lemonia
Makro Cash & Carry
Belfood
Secpol
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Nowe produkty i usługi
Mięso ze strusia - nowy trend w polskiej gastronomii


Cenione jest za smak, walory zdrowotne oraz naturalny sposób hodowli. Nie zawiera hormonów, sterydów i konserwantów. Należy do najlepszych pod względem jakościowym mięs. Strusina, bo o niej mowa, szturmem wkracza do polskiej gastronomii i podbija podniebienia nawet najbardziej wymagających smakoszy.

Mięso strusie nazywane jest mięsem XXI wieku. Nie da się go porównać do innego gatunku mięsa. Ma intensywny czerwony kolor i pod względem kruchości oraz zapachu przypomina wołowinę, jest jednak od niej delikatniejsza, słodsza, o głębszym, soczystym smaku z wyczuwalną nutką dziczyzny.


Zalety mięsa strusiego mogli poznać wszyscy, którzy w dniach od 21 do 23 marca 2018r. odwiedzili Międzynarodowe Targi Gastronomiczne EuroGastro. Podczas targów swoją bogatą ofertę zaprezentowała firma Strusia Kraina & Mobax największy producent mięsa strusiego w Europie. To właśnie na ich stoisku odwiedzający mogli spróbować tatara ze strusiny i uzyskać wiele cennych informacji  na temat tego mięsa.

Wielkie zainteresowanie strusiną oraz wysoką jakość tego mięsa docenili eksperci kulinarni, którzy przyznali firmie Strusia Kraina & Mobax wyróżnienia w konkursie Na Najlepszy Produkt Targów EuroGastro 2018, w kategorii  żywność i napoje dla gastronomii.


Mięso strusie jest bardzo chude, zawiera jeszcze mniej tłuszczu niż kurczak (0,9 proc. w mięsie surowym). Ze względu na wyjątkowo korzystny skład chemiczny, powszechnie polecane jest przez dietetyków i specjalistów od żywienia. Jest idealnym źródłem białka, charakteryzuje się wysoką zawartość żelaza hemowego.

Stanowi bogate źródło składników potrzebnych dla prawidłowego funkcjonowania organizmu: miedzi, potasu, cynku oraz witaminy B2 i PP. Spożywanie mięsa strusiego jest polecane wszystkim osobom dbającym o zdrowie i urodę.


Hodowla strusi mocno różni się od klasycznej hodowli drobiu. Strusie hodowane są zawsze na wolnym wybiegu, nie podaje się im hormonów wzrostu, antybiotyków czy sterydów. Posiadają odpowiednio przystosowane pomieszczenia i wybiegi.

Gwarancją wysokiej jakości mięsa jest kontrola wszystkich etapów produkcji – od reprodukcji strusi, inkubacji jaj, poprzez odchów ptaków, ubój, rozbiór i konfekcjonowanie finalnego produktu.


Firma Strusia Kraina & Mobax posiada wieloletnie doświadczenie w hodowli, produkcji i dystrybucji mięsa strusiego. Dzięki temu jest profesjonalnym i rzetelnym partnerem, oferującym produkty o najwyższej jakości. Współpracuje z wieloma hodowcami strusi nie tylko w Polsce, ale również w Czechach i Słowacji. Większość produkowanego przez nich mięsa trafia na stoły wymagających Szwajcarów, a także do Francji, Niemiec, Holandii, Włoch i Wielkiej Brytanii.

Wszystkim koneserom dobrego jedzenia polecamy przepisy z mięsa strusiego, jakie prezentuje na swojej stronie Strusia Kraina & Mobax. Między innymi są to:

Reszta przepisów na stronie Strusia Kraina & Mobax.

Podobne techniki przygotowywania mięsa strusiego zostały zaprezentowane na warsztatach kulinarnych w restauracjach Kawelin i Chochołowy Dwór, hotelach Mikołajki i Haston oraz na warsztatach szkoleniowych dla kucharzy z Gastronomii Śląsk.

W swojej ofercie firma posiada także strusie jaja oraz inne produkty, w tym galanterię wykonaną z naturalnej skóry strusia.


Więcej informacji na stronie www.strusiakraina.pl

Strusia Kraina & Mobax
ul. Magazynowa 21
40-424 Katowice
tel.: 32 287 43 54
e-mail: kontakt@strusiakraina.pl
www.strusiakraina.pl

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: PAPSTAR KALETA Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska RATIONAL Robvita Pizzola Robot - Coupe Smoker GRILL KAMADO Gastromix Matlix ELMAK Naczynia Polska GROS HAGEA Kocham Wodę Metro-Catering-System inEwi Firelight Glass Goblet – sprzedaż hurtowa sztućców Hello Coffee Komat Artek Manitowoc Foodservice Gaspol POSbistro Gastromedia EasyFairs Poland - Targi w Krakowie Barson
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000