Kolejna edycja Międzynarodowych Targów Gastronomii POLAGRA GASTRO dobiegła końca. Podczas czterech dni w jednym miejscu spotkało się kilka set wystawców z branży HoReCa. Nie zabrakło również kulinarnych emocji, których dostarczyli zawodnicy rywalizujący m.in. w Kulinarnym Pucharze Polski.
Targi zorganizowano w dniach
29.09-2.10.2014, tradycyjnie już, w kilku dużych halach na ulicy Głogowskiej w Poznaniu. Równolegle odbyły się także targi:
- POLAGRA FOOD
- POLAGRA- TECH
- INVEST-HOTEL
- TAROPAK.
Targi POLAGRA GASTRO to jedyne takie wydarzenie w Polsce, które w jednym miejscu gromadzi całą branżę gastronomiczną. Na przybyłych gości czekali przedstawiciele firm, którzy służyli swoją pomocą w wyborze odpowiedniego sprzętu, produktów czy akcesoriów kuchennych dla profesjonalnej gastronomii.
Każdy, kto odwiedził targi, mógł również zdobyć profesjonalną wiedzę o najnowszych trendach obowiązujących w sektorze spożywczym i w branży HoReCa. Dla zainteresowanych zorganizowano wiele warsztatów, szkoleń i pokazów kulinarnych.
Podczas tegorocznych targów POLAGRA GASTRO odbył się finał konkursu Primerba Cup 2014. Tematem tegorocznych rozgrywek był jeden z żywiołów - ZIEMIA, co oznacza, że danie główne oprócz podstawowego składnika – cielęciny musiało uwzględniać w swojej recepturze rośliny, których jadalna część znajduje się pod ziemią.
1 października odbył się finał Kulinarnego Pucharu Polski, w którym 8 drużyn walczyło o miano Najlepszego z najlepszych. KPP to jeden z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych w kraju, w którym uczestniczy wyselekcjonowane grono najlepszych szefów kuchni.
Targi, to także idealne miejsce, by zaprezentować swoje najnowsze rozwiązania dla gastronomii, poznać oczekiwania klientów i nawiązać wiele korzystnych relacji biznesowych.
Organizatorzy zapowiedzieli już kolejną edycję targów, których dokładny termin poznamy wkrótce.
Opublikowała: Marta Śmiechowska
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.