Po otwarciu w czerwcu 2017 roku lokalu Meat & Fit w Wągrowcu (woj. Wielkopolskie) przyszedł czas na zaplanowane otwarcie lokalu w Tarnowskich Górach (woj. Śląskie), które miało miejsce w miniony weekend.
Lokal znajduje się w centrum Tarnowskich Gór przy ul. Piastowskiej 15. Jest to lokal o powierzchni blisko 80 m kwadratowych z 30 miejscami siedzącymi i kuchnią otwartą.
Przez pierwsze 3 dni funkcjonowania lokal odwiedziło przeszło 1200 osób.
Otwarcie lokalu zbiegło się w czasie z wprowadzeniem do menu sieci nowości jaką są wytrawne gofry w trzech odmianach: z łososiem, z grillowanym kurczakiem, z szynką i jalapeno. Po pierwszych dniach możemy stwierdzić, że gofry w wytrawnej odmianie przypadły naszym gościom do gustu.
Na najbliższe tygodnie mamy zaplanowane otwarcia kolejnych lokali Meat & Fit w Pile, Strzegomiu, Złotoryi, Kłodzku, Wałbrzychu oraz Świnoujściu. Rok 2017 planujemy zakończyć około 15 działającymi lokalami. Niezależnie w kilku miastach prowadzone są przez nowych Franczyzobiorców poszukiwania odpowiednich lokali.
W menu Meat & Fit znajduje się szeroki wybór dań i przekąsek, m.in. sandwiche z grillowaną wołowiną, drobiem, wieprzowiną oraz wegetariańskie, sałatki, smoothies owocowe i warzywne, owocowe soki tłoczne na zimno, mleczne shake, kawy tradycyjne i smakowe.
Poszukujemy partnerów do współpracy w miastach od 20 tysięcy mieszkańców oraz w średnich i dużych miastach zarówno w galeriach handlowych jak i w lokalach miejskich o średniej powierzchni. Przedsiębiorcy zainteresowani otwarciem bistro Meat & Fit muszą liczyć się z inwestycją około 60-70 tyś zł netto w zależności od stanu technicznego lokalu. W tej kwocie ujęty jest już sprzęt, który można wziąć np. w leasing lub zakupić poprzez kredyt wtedy inwestycyjne nakłady gotówkowe znacznie się zmniejszą.
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.