Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
21.11.2024
czwartek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Targi i wystawy
Kongres Szefów Kuchni 2019


Za nami kolejna edycja Kongresu Szefów Kuchni, który odbył się 9 października 2019 roku w Centrum EXPO XXI w Warszawie. Największe spotkanie szefów kuchni w Polsce minęło pod hasłem Szacunek dla szefa. Kongres odwiedziło ponad 1.900 uczestników.
 
 
Podstawowym celem kongresu jest rozwój menedżerskich i przywódczych kompetencji szefów kuchni, a także wymiana opinii na temat najnowszych trendów w gastronomii.
 
 
Szef kuchni to super sensoryczna maszyna wielozadaniowa. Biznesman i artysta. Manager i outsider. Wizjoner i rzemieślnik. To nieustanne balansowanie powiedzie się, jeśli kucharzem kieruje pasja i empatia wobec gości - Marek Skała – prelegent Kongresu Szefów Kuchni 2019.
 

Kongres Szefów Kuchni to miejsce, gdzie co roku spotykają się silne osobowości. Jest to największe spotkanie szefów kuchni w Polsce. Aby wytrwać w tym zawodzie trzeba mieć silny hart ducha. Organizatorzy wydarzenia zachęcają do tego by szefowie wymieniali się opiniami i wspierali nawzajem.
 
 
Tegoroczny program Kongresu to jak zawsze duża dawka ciekawych informacji przekazana w formie prelekcji i debat. Kongres Szefów Kuchni od czterech lat podkreśla istotną rolę menedżerskich kompetencji wśród szefów. Misją wydarzenia jest umożliwienie rozwoju tych umiejętności. Dlatego w tym roku program był niezwykle bogaty. Znalazły się w nim tematy takie jak:
  • 7 grzechów głównych szefa kuchni. O czym warto dziś pamiętać w tym zawodzie? (Anna Dębska)
  • Szef kuchni – Mistrz, Lider czy Manager? (Marek Skała)
  • Skuteczne zarządzanie personelem czyli szef kuchni, który potrafi mądrze wymagać. Stabilny i zgrany zespół na trudnym rynku pracy. (Piotr Rogowski)
  • Relacje Szefa Kuchni z Menedżerem - podstawa sukcesu restauracji. (Rafał Głowacki)
  • Pracuję z kosmitą. Współpraca pomiędzy kuchnią a salą. Relacje szefa kuchni z właścicielem i menedżerem. Blaski i cienie. (DEBATA: Małgorzata Piotrowska, Jarosław Walczyk, Marcin Dyrda, Jacek Majcherek, Robert Skubisz)
  • Od kuchni wczoraj, do kuchni jutra. (Maciej Wroński)
  • Rewolucja kulinarna w kontekście trendów czyli o rozwoju współczesnego rynku, szansach i zagrożeniach. Jak zmienia się gastronomia? Dlaczego i po co? Jak robić biznes i odnaleźć się w nowej, trudnej rzeczywistości kulinarnej? (Grzegorz Łapanowski)
  • Roślinne dania od kuchni - po co? Jak? Dla kogo? Czy już teraz? Badania, trendy, realizacje - polska gastronomia i rosnąca popularność weganizmu. (Maciej Otrębski)
  • Kalifornia. Nowe Otwarcie. (Tomasz Prange-Barczyński)
  • Czy to możliwe, że używająca tańszych produktów restauracja zarobi mniej? Czy wiesz co serwujesz? (Jarosław Uściński)
  • Szef kuchni w drodze - plusy i minusy kulinarnej niezależności (Kuba Korczak).

Każdy uczestnik wydarzenia mógł też zapoznać się z ofertą firm dostarczających najlepsze produkty i sprzęt dla rynku HoReCa.
 
 
Kongres zakończył się debatą podsumowującą „Popularne trendy – niewiele znacząca moda czy istotny sygnał dla rynku HoReCa”. W debacie wzięli udział Robert Sowa, Adam Chrząstowski, Grzegorz Wejer, Krzysztof Malinowski, Artur Sienkiewicz, Wojciech Harapkiewicz.

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Heinz Polska Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000