Dnia 9 października 2018 roku w Warszawie odbył się Kongres Szefów Kuchni. Coroczne największe spotkanie szefów kuchni.
W Kongresie udział wzięło 1.750 uczestników, którzy z zainteresowaniem wysłuchali wystąpień z zakresu zarządzania rentownością restauracji; marketingu i profilowania grup docelowych restauracji; zarządzania personelem; zasad kreacji menu; zwiększania sprzedaży; karty win oraz unikaniem wypalenia zawodowego oraz dwóch debat:
- Rozwój polskiej gastronomii poprzez pomoc i naukę młodszego pokolenia - z udziałem Jarosława Walczyka, Roberta Sowy, Jarka Owczarczyka, Michała Wawro, Piotra Mielczarka, Jacka Majcherka.
- Wypalenie zawodowe szefa kuchni. Jak z nim walczyć, a jak zapobiegać? - z udziałem Roberta Skubisza, Krzysztofa Malinowskiego, Krzysztofa Szulborskiego, Pawła Mieszały, Joanny Karpety.
W trakcie kongresu rozegrana została gra sytuacyjna Most Wanted oraz odbyły się liczne warsztaty produktowe przygotowane przez dostawców w strefie ekspozycyjnej.
Partnerzy Strategiczni Kongresu Szefów Kuchni 2018
HENDI Polska to część międzynarodowej grupy Hendi, zajmującej się od ponad 80 lat produkcją i handlem profesjonalnym wyposażeniem gastronomicznym w całej Europie.
GRAFEN to najlepsze produkty do profesjonalnej kuchni, produkowane przez uznanych producentów. Produkty tworzone we współpracy z najlepszymi inżynierami i designerami. Żadnych kompromisów!
FINE DINE oferuje markowe produkty, wyróżniające się jakością i stylem. Atutem marki jest duża dostępność towarów z magazynów na terenie całego kraju.
Kongres miał formę zamkniętą. Uczestniczyć w nim mogły jedynie osoby wcześniej zarejestrowane i zaakceptowane przez Organizatora. Udział w wydarzeniu dla Szefów Kuchni był bezpłatny. Organizator planuje kolejną edycję Kongresu w roku 2019.
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.